MotoGP

Alex Marquez ostaja pri Gresiniju

Ljubljana, 01. 07. 2024 09.47 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski dirkač Alex Marquez bo tudi v sezonah 2025 in 2026 dirkal na Ducatijevem dirkalniku v barvah ekipe Gresini. Iz italijanske ekipe pod vodstvom Nadie Padovani so sporočili, da so z dvakratnim svetovnim prvakom podaljšali sodelovanje še za dve leti.

Alex Marquez letos že drugo leto nastopa pri ekipi Gresini. V lanski sezoni je z njimi dvakrat stopil na stopničke na nedeljskih dirkah, dosegel pa je tudi dve zmagi na sprinterskih preizkušnjah v Silverstonu in Sepangu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Moj glavni cilj je bil ostati pri Gresiniju. Že odkar sem se pridružil tej ekipi, je bil moj namen biti nenehno blizu najhitrejšim, kar mi do sedaj še ni uspelo. Začetek sezone ni bil tak, na kakršnega sem upal, ampak ekipa je zelo močna in vem, kaj smo sposobni doseči. Želim se zahvaliti šefici ekipe Nadii Padovani za zaupanje in prepričan sem, da se ji bom lahko kmalu odkupil s pico z ananasom ob proslavljanju uspehov," je svojo izjavo ob podpisu pogodbe hudomušno sklenil Španec.

Še vedno pa ostaja neznanka, kdo bo prihodnjo sezono Marquezov moštveni kolega, saj imajo v italijanski ekipi po prestopu Marca Marqueza v tovarniški ekipi Ducatija še eno prosto mesto.

Dirkače razreda motoGP sicer naslednja dirka čaka že ta konec tedna, ko bodo moči merili na dirkališču na nemškem Sachsenringu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.