MotoGP

Agostini: Odločitev bo padla šele v Valencii, a favorit je Pecco

Rim, 16. 10. 2024 10.32 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
2

Ko se "javi" veliki Giacomo Agostini, drugi poslušajo. Običajno so besede legendarnega Italijana tehtne in premišljene, redko "ustreli" kozla. Zdi se, da ga tudi tokrat ni. V pogovoru za Gazzetto Dello Sport je petnajstkratni motociklistični prvak razmišljal, kaj prinaša prihajajoči dirkaški konec tedna v Avstraliji, ko bo šlo za naslednje dejanje v boju za naslov prvaka v razredu motoGP med branilcem naslova Italijanom Francescom Bagnaio in Špancem Jorgejem Martinom. S prenosi na VOYO začenjamo že v noči iz četrtka na petek.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Še štiri prizorišča do konca sezone, Bagnaia in Martin ubrala različni taktiki
    02:50
    Iz 24UR: Še štiri prizorišča do konca sezone, Bagnaia in Martin ubrala različni taktiki
  • Vrhunci dirke elitnega razred za VN Japonske
    02:08
    Vrhunci dirke elitnega razred za VN Japonske
  • Bagnaia izkoristil padec Acoste
    05:03
    Bagnaia izkoristil padec Acoste
  • Intervju s Fabiem Di Giannnantoniem
    08:34
    Intervju s Fabiem Di Giannnantoniem
  • Vrhunci sprinterske dirke za Veliko nagrado Japonske
    01:57
    Vrhunci sprinterske dirke za Veliko nagrado Japonske
VN Avstralije
VN Avstralije FOTO: Kanal A

Giacomo Agostini je 16. junija slavil 82 let. Leta mu dobro služijo in prav nobenih zadržkov ni imel, da se ne bi odzval vabilu organizatorja na podaljšani dirkaški vikend v Avstraliji. Na Phillip Islandu bo šlo za naslednje poglavje dramatičnega dvoboja za naslov motociklističnega prvaka med aktualnim Francescom Bagnaio in napadalcem Jorgejem Martinom

"Lani so me tudi povabili, a imel sem neodložljive obveznosti, tako da sem na žalost dirke spremljal iz kavča. Letos bo drugače. Sem že na poti v Avstralijo," je Gazzetti Dello Sportu zaupal veliki Ago, ki računa tudi, da bo na dirkališču Phillip Island odpeljal tudi kakšen "hitri" krog. 

Giacomo Agostini
Giacomo Agostini FOTO: AP

"In se ob tem zabaval ter srečal stare prijatelje. Gotovo bo zabavno. Precej manj zabavno, a zato toliko bolj stresno pa bo za Bagnaio in Martina. Računam, da bo v boju za laskavi naslov svoje naredila tudi psihična priprava. Bo mukotrpen boj vplival tudi na živce," se je vprašal Agostini in takoj ponudil odgovor. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Gotovo. Zdi pa se mi, da ima rahlejše živce Martin, ki ga nekatere stvari bolj prizadenejo kot Pecca. Španec hitreje izgubi glavo v ključnih trenutkih," je dejal 82-letni legendarni nekdanji dirkač, ki rojaka Bagnaio bolj čisla, ko gre za psihično raven. 

"Pecco? On je bolj stabilen in tudi miren v ključnih trenutkih. To je in bo njegova prednost v zaključku sezone, ko bo vse skupaj še bolj stresno," je za rožnati športni časnik še opazil petnajstkratni motociklistični prvak. "Bagnaio in Martina loči le deset točk. Težko bi bilo bolj napeto in nepredvidljivo. Kljub temu da je do konca še kar nekaj dirk, pa sem prepričan, da se bo vse skupaj odločalo v Valencii na zadnji dirki sezone," je prepričan največji med velikimi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Avstralije 2024
VN Avstralije 2024 FOTO: Kanal A

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Astor15
16. 10. 2024 12.20
-6
Agostini zopet prodaja pravljice podrepnikom, kajne Jezdimir???????
Jezdimir...hehehe
16. 10. 2024 13.09
+3
Seveda, kot smo že nekoč dorekli, majstr se je s kolenom dotaknil asfalta samo kadar je padel, če smo realni...hehehe