MotoGP

Acosta: V bolečini je treba videti tudi pozitivne stvari

Motegi, 05. 10. 2024 15.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pedro Acosta je po nesrečnem padcu na sprint dirki za VN Japonske zapravil lepo priložnost za prvo zmago v elitnem motociklističnem prvenstvu. Kljub vsemu pa je Španec lahko zadovoljen s prikazanim na stezi v Motegiju. Po dirki je povedal, da je bilo vse skupaj velika neumnost, toda iz sobotnega nastopa želi odnesti le pozitivne stvari. Novo veliko priložnost bo sicer imel že v nedeljo, ko bo na sporedu VN Japonske, začnemo že ob 6.15.

Pedro Acosta
Pedro Acosta FOTO: motogp.com

20-letni španski dirkač, ki v letošnji sezoni premierno nastopa v elitnem razredu, si je že na sobotnih kvalifikacijah privozil prvi startni položaj. S tem je nakazal, da bo resni kandidat tudi za zmago na sobotni sprint dirki, toda zdrs sprednjega dela motocikla le tri kroge pred koncem ga je stal uvrstitve na podiumu. "To je bila povsem neumna napaka z moje strani," je dejal. "Bil sem nekoliko izven linije ...  Samo neumna napaka, lahko rečem." Kljub vsemu mladenič ostaja pozitiven. "Seveda precej boli vse skupaj, toda v bolečini je treba videti tudi pozitivne stvari. Na stvar je treba pogledati tako s pozitivne kot tudi z negativne strani," še doda. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ne iščem izgovorov, iščem rešitve. Ja, storil sem napako, toda bili smo ves čas konkurenčni ostalim. Moram sprejeti to pozitivno dejstvo, da sem bil danes precej hiter. Moramo biti veseli glede tega, da smo se na zadnjih nekaj dirkah konstantno borili z najhitrejšimi dirkači. In tudi, da vemo, kako se še lahko izboljšamo."  Čeprav to sicer ni bila Acostina prva nesreča v njegovi debitantski sezoni, je bil tokrat najbližje prvi zmagi kot kdaj koli prej, in zato stvar še posebej močno odmeva. "Že pred časom sem dajal, da lahko zmagam. Zares pa še nikoli nisem dirke zaključil na tleh, po tem, ko sem dirkal v ospredju, v samem vodstvu," še zaključi. "Vsakič, ko se kvalificiram na 'pole', potem storim napako," se še pošali za konec. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Acosta bo imel že v nedeljo novo veliko priložnost, da si pripelje svojo prvo zmago med elito. Vsekakor zanimivo dogajanje boste lahko spremljali na Kanalu A in VOYO, toda budilke bo treba naviti precej zgodaj. Ne pozabimo, še vedno poteka boj za naslov prvaka, med aktualnim svetovnim prvakom Francescom Bagnaio in trenutno vodilnim dirkačem prvenstva Jorgejem Martinom. Slednji pred Italijanom beži za 15 točk. Pred nami je torej še nedeljska VN Japonske, nato pa bodo na sporedu še štiri dirke, z velikim zaključkom v španski Valencii, in sicer 17. novembra. Kdo bo tokrat na koncu najuspešnejši?

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Japonske
VN Japonske FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samo navijač
05. 10. 2024 16.56
+2
Mal je zmanjkalo. Res neverjetno dirkanje tega malega. Tud za njega navijam.