Šport

Milijoni za Kakaja

Milano, 19. 11. 2007 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometni klub Milan bo z milijonsko pogodbo Brazilca Kakaja zadržal v lombardijski prestolnici vse do leta 2012.

Kaka trenutno nastopa za Brazilijo na južnoameriških kvalifikacijah za nogometno SP.
Kaka trenutno nastopa za Brazilijo na južnoameriških kvalifikacijah za nogometno SP. FOTO: Reuters

Nogometni dragulj Kaka bo še kar precej sezon razveseljeval navijače italijanskega Milana. Brazilec je eden najboljših nogometašev na svetu in je bil lani z desetimi goli eden ključnih igralcev rdeče-črnih pri osvojitvi lovorike v Ligi prvakov.

Kaka se je z Milanom že dogovoril za novo pogodbo, ki ga bo v Milanu zadržala vse do leta 2012. Milanu se mudi s podpisom, saj se za 25-letnika zanima tudi madridski Real. Brazilec trenutno zasluži po šest milijonov evrov na sezono, z novo pogodbo pa naj bi jih kar devet, kar bi pomenilo, da bi postal najbolje plačani nogometaš na svetu. Trenutno na lestvici naj nogometnih zaslužkarjev vodi njegov rojak pri Barceloni Ronaldinho, ki na leto pospravi po osem milijonov.

Prve dni decembra je na vrsti podelitev nagrade za najboljšega nogometaša na svetu ("Zlata žoga") in kot kaže bo lovorike deležen prav Kaka. Trenutno sicer igra za karioke na južnoameriških kvalifikacijah za SP, kjer so Brazilci v tretjem krogu le remizirali s Perujem.

Na vprašanje, komu bi namenil glas v izboru za naj nogometaša na svetu je Kaka dejal, da zelo ceni Portugalca Cristiana Ronalda.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.