Šport

Milanič hotel Zahota

Izola, 13. 12. 2006 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Darko Milanič ne bo selektor slovenske nogometne reprezentance, ker si je želel Zlatka Zahoviča.

Darko Milanič ne bo selektor.
Darko Milanič ne bo selektor. FOTO: POP TV
Od vsega začetka sem se zavedal, da bodo pogajanja težka. Na koncu sva se s predsednikom razšla, ker si ne želel sodelovanja z Zlatkom, ki sem ga predlagal sam, ker menim, da ima samozaupanje in ideje. To je bil moj edini pogoj, s predsednikom se o drugih zadevah še nisva pogovarjala. Darko Milanič

Na sestanku predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Rudija Zavrla z Darkom Milaničem, ki je potekal v Izoli, ni prišlo do dogovora o prevzemu funkcije selektorja. Milanič je želel imeti v svojem strokovnem vodstvu tudi Zlatka Zahoviča, brez njega pa funkcije selektorja ni pripravljen sprejeti, so sporočili iz NZS.

''Zahteve Zlatka Zahoviča so za NZS nesprejemljive. Ob njegovi zahtevi po odstopu predsednika NZS gre tudi za nesprejemljiva pooblastila oziroma kompetence, ki jih je hotel imeti,'' so v NZS zapisali v sporočilu za javnost.

Zavrl bo v prihodnjih dneh nadaljeval pogovore z drugimi kandidati za selektorja, nov datum za potrditev selektorja pa je 15. januar 2007.

Neuspešna "predigra"

Razgovori med Milaničem in Zavrlom so imeli svojo predigro že v ponedeljek, ko je predsednik NZS sedel za mizo z Zahovičem. Čeprav sta po srečanju oba trdila, da je bil sestanek uspešen in v dobrobit slovenskega nogometa, pa temu očitno ni bilo tako. Nekdanji zvezdnik je namreč nerazumljivo pozval Zavrla k odstopu (mesto naj bi prepustil Zoranu Jankoviću), čeprav je ta pred slabim mesecem dobil podporo skupščine NZS.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

s_slovenec@hotmail.com
14. 12. 2006 19.04
Zavrl pa ni bil nikoli car, pa je še vedno ta glavni. Vsi ki jim slovenski nogomet kaj pomeni bi ga morali fizično odstraniti s položaja.
Alan Ford 1
14. 12. 2006 19.00
Bil ja.................
marka6
14. 12. 2006 17.16
Zaho je car...
Alan Ford 1
14. 12. 2006 16.10
Zlatko copatko pač ne more sprejeti da ni glavni to se je vidlo tud že v njegovih zadnjih igrah in dejanjih, zato je bolš da ga ni.
doki007@email.si
14. 12. 2006 07.22
tekanja za žogo sploh ne rabmo ,...posledično tut Stojanovića ne ,....kajti ta nogomet , kot sem že omenil je take kvalitete kot sindikalni na športnih igrah podjetij.
Rijad Proši?
13. 12. 2006 20.25
edozizek- videl sem na kakšen način je naša reprezentanca prišla na EP in SP, seveda pa sem videl tudi na kakšen način je odšla. Tudi sam nisem za Zavrla, v tem primeru pa ga podpiram, ker Zahović po mojem nima kaj iskati v reprezentanci. Ta trenutek je za moje pojme najboljša izbira Slaviša Stojanović trener Domžal.
edozizek@siol.net
13. 12. 2006 20.14
G.Rijo Vi sploh ne veste kaj pišete,zdi se mi da niste videli na kakšen način je prišla Slovenija na SP in EP, z Zahovičemi goli in z borbenostjo ostalih.Kot sklepam niste tako stari,ampak zelo pozabljivi!
Rijad Proši?
13. 12. 2006 20.07
s-slovenec- kaj ti nuca , dati točo golov , če pa potem za***** vso stavar, tam kjer je to najmanj potrebno.?.?
s_slovenec@hotmail.com
13. 12. 2006 20.03
rijo, osramotil nas je Zavrl, ki je spravil SLO reprezentanco na rep svetovne lestvice. To ti je sramota !!! In to samo zato, ker se noče umakniti.
Rijad Proši?
13. 12. 2006 19.56
Milaniča je Zaho hotel samo izkoristiti za svoje namene. Še otroku je jasno , da bi on preko Milaniča upravljal z reprezentanco. Katancu in Zahoviću treba prepovedati prebliževanje NZS-ju, ker so osramotili reprezentanco.
Tonček Balonček
13. 12. 2006 19.55
Skrajni čas bi že bil, da bi novinarji pričeli pisati o tem, da Slovenci ne potrebujemo promocije v vrhunskem športu, ne rokometne, nogometne niti košarkarske. Imeli bomo neštevilne športne ditektorje, kaj to pomeni tako ali tako nihče ne ve. Tistih nekaj tisoč ljudi, ki se nimajo kam dati in hodijo na razne tek,me in v Planico, naj si te štose plačajo sami in kupujejo blago, ki ga prodajajo sponzorji, ostale ljudi pa naj pustijo pri miru (štadioni, dvorane itd.). Mi rabimo druge stvari, če bodo rubili skakalnice, bodo analogno čez nekaj let rudili še štadione.... Kako naj bo rentabilen štadion, kjer se bo nekaja dogajalo parkrat letno?
s_slovenec@hotmail.com
13. 12. 2006 19.46
To bi lahko pričakoval samo od rijaiditiota. Kaj pa je Zavrl kdaj naredil za Slovenski nogomet - v pozitivnem smislu seveda? Ali je mogoče dal kakšen gol ? Sam sebi ja :))) To je še zadnji diktator v sloveniji, ki ga bo potrebno fizično pospremiti s položaja.
Rijad Proši?
13. 12. 2006 19.40
Podpiram Zavrla, Zahoviću in Katancu pa bi prepovedal kakršnokoli ukvarjanje z nogometom na teritoriju Slovenije, ker sta oba osramotila reprezantanco. Ne vem, kaj še hoče ta Zahovič????
galadriel
13. 12. 2006 18.59
doki007, dost slabo, da obstajajo taki ljudje kot si ti, ki se mešajo v stvari k se jih ne tičejo. Sam se ukvarjej z individualnimi športi, ki so taki tudi po številu gledalcev. Poleg tega grem stavit, da nis bil še na tekmi državnega prvenstva, tako da ne komentiraj stvari o katerih ne veš nič. Dost slabo se men zdi samo to, da gospod Zahovič naenkrat zahteva stvari, za katere je dobr vedu, da jih ne bo dobil. Pomoje se je mau ustrašu naloge! Zakaj naj bi odstopu?! Ker tako misle Zahovič in Ekipa?!
Meki
13. 12. 2006 16.15
Dost slabo, da obstaja tak voluhar, ki kljub temu, da ga javnost ne mara, ostaja trdno prisesan na svoj stolček. Vsak normalen v takem primeru odstopi sam, ne pa kar tiši z glavo skozi zid.
doki007@email.si
13. 12. 2006 16.12
Slovenija sploh ne potrebuje selektorja za tekanje za žogo, ravno tako ne potrebujemo tega športa, ker nima smisla, ni nobenih uspehov na mednarodni ravni, domače prvenstvo je tako bogo, kot da gledaš nek sindikalni nogomet....zato take inštitucije kot je NZS tut ne potrebujemo,....raje se ukvarjejmo z individualnimi športi, kjer imamo več uspeha in posledično veliko medalj,......
s_slovenec@hotmail.com
13. 12. 2006 15.50
Slovenci bi se morali zamisliti nad tem, da se Zavrl obnaša kot diktator. Slovenija še vedno ima diktatorja :) Morda bi morali vsi razmišljati o njegovi odstavitvi ... predno bo prepozno