Šport

Mazoch v kritičnem stanju

Zakopane, 21. 01. 2007 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi poškodb glave so morali češkega skakalca Mazocha, ki je v Zakopanah hudo padel, spraviti v umetno komo.

Nesrečni padec Jana Mazocha
Nesrečni padec Jana Mazocha FOTO: Reuters

Čeprav so bile prve novice o zdravstvenem stanju češkega skakalca Jana Mazocha, ki je nesrečno padel na tekmi svetovnega pokala v Zakopanah, spodbudne, pa so natančnejše preiskave pokazale dramatično stanje.

Pri padcu je Mazoch utrpel resne poškodbe glave
Pri padcu je Mazoch utrpel resne poškodbe glave FOTO: Reuters

Zaradi resnih poškodb glave so ga morali spraviti v umetno komo in prepeljati na nevrotravmatološki oddelek bolnišnice v Krakowu. Tudi tu pa ne bo ostal dolgo, saj ga bodo po odločitvi družine, ki je prepovedala sporočanje vseh informacij o njegovem zdravstvenem stanju, že v ponedeljek odpeljali v Prago, so sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (FIS).

Sylweriusz Kosinski, izvršni direktor bolnišnice v Zakopanah, je dopoldne sporočil, da je njegovo zdravstveno stanje zelo resno. "Poškodbe so tako resne, da ogrožajo njegovo življenje," je dejal Kosinski.

Mladi Čeh je nezavesten obležal v izteku
Mladi Čeh je nezavesten obležal v izteku FOTO: Reuters


Nesrečni enaindvajsetletni skakalec iz Dukle Frenstata je nesrečno padel na sobotni tekmi, potem ko je žirija v nemogočih vetrovnih razmerah nerazumljivo poskušala izvesti tudi drugo serijo (po prvi je bil s 15. mestom na poti k najboljši uvrstitvi v svetovnem pokalu). Že njegova negibnost v izteku skakalnice in krvav madež na snegu nista obetala ničesar dobrega.

Mazochovo stanje je zelo resno in se še vedno bori za življenje
Mazochovo stanje je zelo resno in se še vedno bori za življenje FOTO: Reuters


Tekmo je sicer dobil slovenski skakalec Rok Urbanc, pred Norvežanom Roarjem Ljoekelsoeyem in Fincem Mattijem Hautamaekijem.


KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KESS
22. 01. 2007 13.38
ja neumost vodstva tekmovanja, ki je to sezono že prevečkrat sforsirala neregularne serije, tako je želela tudi to drugo na tej tekmi, pa naj se g.Valter Hofer še tako zgovarja da so to želeli sami tekmovalci, ja verjetno vodstva reprezentanc katerih tekmovalci niso bili pri vrhu po prvi seriji, g.Hofer pa je z veseljem prisluhnu njim, da neb neznani Slovenec zmagal - čisto uredu je če je zmagal, saj letos večino tekem odločajo neenakopravni pogoji. Tako iskerene čestitke našemu Roku Urbancu, pa čimprejšnje okrevanje Janu Mazochu!
krtkoen
22. 01. 2007 06.50
Denar denar denar ... sponzorski pritiski - na vsak način sforsirat še drugo serijo pa bo kar bo; potem pa pride do takšnih tragedij. Verjamem, da se bo mladi Mazoch zlizal ... našemu asu pa vse čestitke.