Šport

Mavericksi bodo skušali čim prej pozabiti večer pri Warriorsih

New York, 25. 01. 2022 22.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
5

Dallasu je v San Franciscu šlo vse narobe: obramba je bila počasna in luknjava, Tim Hardaway mlajši si je zlomil kost v stopalu, sam nase jezen Kristaps Porzingis je bil izključen zaradi brcanja žoge. Na koncu so izgubili za bolečih 38 točk (130:92). Luka Dončić je za Dallas dosegel 25 točk.

Luka Dončić (desno) je bil tokrat osamljen v boju z odlično obrambo Warriorsov.
Luka Dončić (desno) je bil tokrat osamljen v boju z odlično obrambo Warriorsov. FOTO: AP

Golden State ni potreboval natančnost Stephena Curryja (18 točk, 7 podaj, 9 skokov, ukradena žoga), saj so imeli kar sedem igralcev, ki so dosegli najmanj dvomestno število točk. Curry je znova trpel na črti za tri točke, zadel je le dva meta v desetih poskusih. Toda tokrat škrbava obramba Dallasa ni zmogla slediti hitri igri Warriorsev. Dobro je šlo povratniku Klayju Thompsonu (15 točk, 6 podaj, 2 skoka), razgreta je bila klop, Jonathan Kuminga (22 točk, 5 skokov) in Jordan Poole (17 točk, 3 podaje, 2 skoka, ukradena žoga) sta zasenčila tudi prvo peterko Teksašanov, ne samo njihove rezerviste. Luka Dončić (25 točk, 3 podaje, 8 skokov) je bil najboljši strelec tekme, kljub temu da v zadnji četrtini ni več stopil na igrišče. "Igrali so čudovito, si delili žogo, naše obrambe pa ni bilo. Preprosto nismo imeli odgovora," je pohvalil tekmece. Porzingis (9 točk, podaja, 7 skokov, ukradena žoga, 2 blokadi) je imel težaven večer v napadu, zadel je le štiri od petnajstih metov. Ko mu je v zadnji četrtini pri prodoru do obroča žoga spolzela iz rok, jo je jezno brcnil med občinstvo, sodniki pa so ga v skladu s pravili predčasno poslali pod tuš.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Daleč najslabša novica večera za Dallas je zlomljena kost v stopalu Hardawayja. Med odlično igro v drugi četrtini, ko je nanizal deset točk, se je prodor proti obroču končal s prekrškom, a brez bolj grobega dotika tekmeca. Hardaway je po pristanku nemudoma začel šepati, kasneje so iz garderobe sporočili, za kako resno poškodbo gre. Po prvih ocenah okrevanje v takšnih primerih traja od deset do enajst tednov, kar praktično pomeni, da ne bo več igral v rednem delu sezone. "Vprašajte me čez dva tedna, (za zdaj) nimam odgovora," je trener Jason Kidd po srečanju dejal, da še ne ve, kako bodo zapolnili praznino v moštvu. "Tim je veteran, eden od naših vodij. A smo že prebrodili težave s poškodbami, s covidom. Izkazati se bosta morala Frank (Ntilikina) in Theo (Pinson)." Poškodba je dodobra premešala morebitne načrte vodstva kluba pri menjavah igralcev, 10. februar, ko se konča zimski prestopni rok, pa je nenadoma zelo blizu.

Luka Dončić vs Golden State
Luka Dončić vs Golden State FOTO: Sofascore.com

"To je res smola, vsaka poškodba je neprijetna. Tim je bil žalosten, skušali smo ga razvedriti," je Dončić opisal razpoloženje v garderobi. Podobne besede je izbiral Porzingis, "Tim je bil precej potrt, kot bi bil vsak v njegovem položaju. A je Thea, ki je prestal podobno poškodbo, že spraševal, kako poteka okrevanje." Latvijec pa se je najprej opravičil za nogometno predstavo: "Celotno tekmo mi ni šlo in zbrane frustracije so izbruhnile na plan." Nato je priznal, da so doživeli hud poraz: "Izprašili so nam zadnjice. Dobro je, da nas takoj čaka novo srečanje." Trener Kidd je dejal, da so njegovi varovanci igrali bledo od začetka tekme: "Luka je bil Luka, a se mu ni nihče pridružil. Ne v obrambi ne v napadu nismo imeli ritma. Nismo igrali dovolj čvrsto, ampak smo bili pasivni, čakali smo, dokler ni postalo prepozno." Dončića poraz tokrat vsaj na videz ni preveč potrl, z mislimi je bil že v Portlandu, podobno kot Porzingis je dejal, da bo igranje naslednji večer priložnost, da popravijo vtis.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
26. 01. 2022 21.39
Tale NBA postaja čudna. Brez doping kontrol vseeno lahko nekdo 10 tekem nameče 30 ?
Ugovor vesti 133.člen
26. 01. 2022 15.40
+2
Dallas je "vaška" ekipa. Izhajsjo iz Texasa kaubojske države, a v ekipi imajo pol koš. indijancev. Niti eden novi igralec ni dodana vrednost. Kljub temu, da verjetno imajo najvišjo ekipo v ligi, dva od treh najvišjih igralcev skoraj ne igrata. Marjanović, sicer največja faca, pa je edino dvorni norček Dončiću, čeprav bi lahko odigral vsaj 20 minut. Če dodam še trenerja Kidda, ki je isti K kot Carlslihe, se uspešna zgodba konča. Ekipa ni sposobna premagati nobenega resnega nasprotnika v končnci na 4 zmage.
Bigbadjohn
26. 01. 2022 08.21
+1
Pa kakšna je to tendenca "čimprej pozabiti"?! A ne velja več, da se je treba učiti na napakah??
Demo X
26. 01. 2022 08.38
+4
Oprosti ampak tu se pa res ni bilo kaj za naučiti
Maxx365
26. 01. 2022 08.54
+4
Iz svoje igre res ne, iz igre GSW-ja bi se pa lahko marsikaj naučili.