Šport

VIDEO: Pa smo le zabili gol Dancem

Nova Gorica, 07. 02. 2008 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tomaž Klemenčič
Komentarji
7

Slovenska nogometna reprezentanca v Novi Gorici ni razočarala, res pa je tudi, da ni navdušila.

Debitant Mirnes Šišić se je potrdil v izbrani vrsti.
Debitant Mirnes Šišić se je potrdil v izbrani vrsti. FOTO: Damjan Žibert

V prvem polčasu obračuna z Danci je bilo videti nekatere pozitivne premike v igri Kekovih izbrancev. Slovenska igra je bila na trenutke všečna in domiselna, vendar tudi negotova in premalo avtomatizirana. Oba debitanta Mirnes Šišič in Amer Jukan sta potrdila, da imata mesto v izbrani vrsti, ki se bo morala čimprej otresti nepotrebnih individualnih napak, ki vnašajo nemir v moštvo med igro in posledično vodijo do nevidnega nezaupanja v lastne sposobnosti.

Matjaža Keka čaka še veliko dela.
Matjaža Keka čaka še veliko dela. FOTO: Damjan Žibert

Gola Dancev, ki so pokazali, kako igra reprezentanca, ki je organizirana in v njej vsak natančno ve, kakšno vlogo ima ter jo 100 odstotno izpolnjuje, sta bila bolj ali manj plod slučaja oziroma nesrečnih napak, vendar je tako do gola Milivoja Novakoviča prišla tudi slovenska enajsterica. Branko Ilič in Mišo Brečko sta bila ob hitrih Dancih na trenutke povsem nebogljena, malce tudi po krivdi vezistov, ki so jima premalo zapirali prostor za podaje "v luknjo". Truda in borbenosti ne gre očitati nikomur in s tem je Matjaž Kek dosegel cilj, ki ga je želel - večjo bojevitost in agresivnost. A čaka ga še veliko dela.

Rak rana reprezentance je hitrost (v tem elementu pozitivno izstopa Andraž Kirm, ki je neutrudno tekel, dokler ga niso izdala pljuča) ter premajhna uigranost, kar je še posebej prišlo do izraza v drugem polčasu. Ob številnih menjavah je v drugem polčasu ritem igre padel, poživil ga ni niti kreativec Dalibor Stevanovič, ki pač plačuje davek neigranja na Pirenejskem polotoku, zato so robustni, a tehnično dobro podkovani gostje prevladovali. Predvsem mladi Nicklas Bendtner je nakazal, da Danci dobivajo igralca, ki bi znal v prihodnosti močno zasijati na svetovnem nogometnem zemljevidu.

SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doki007@email.si
07. 02. 2008 15.01
jooooooj,....kaka so pa to imena ,....????? ----al ne slišim dobro ,....!!! al je pa res ......?
muvimen
07. 02. 2008 14.48
Slovenski reprezentativac Mirnes Šišić :)))))
doki007@email.si
07. 02. 2008 14.33
jooooooj,....to ni podobbno niti sindikalnemu nogometu ,......!
joze.urbiha@gmail.com
07. 02. 2008 14.30
Mislim da se je igra popravila ali kje je rezultat
ufo987
07. 02. 2008 13.19
Nesposobni kek, dj pejt rajš nazaj komentirat,tm se te je dal usaj utisat, kle boš pa se eno leto olublu, poberu dnar pol pa zginu. . . jaki si ti me strokovnjak k ze eno leto preizkusas reprezentante pa se zdj ne ves ker je za v prvo postvo ker pa ne. . .
generalpostmail@hotmail.com
07. 02. 2008 13.08
prava Kekčeva vrsta so :)
pumpar@volja.net
07. 02. 2008 12.53
Kaj vi obešate na vlki zvon...kot,smučarji rekl...uspel smo prevozit 3 vratca...a vseeno smo bli zadnji.JEEEE.budale ste k ni večjih.kak lahko pišete o teh nesposobnežih nevem.8 ur na dan špilajo fuzbal pa neznajo 11 meterskega gola včas tud praznega zadet.katastrofa.se vidi,da v fuzbalu moraš imet tud možgane...tisti ki jih imajo so res carji...tle pa je sigurno dokaz,da od naših jih nima noben.s praznim piskrom tudi trud ne pomaga...pamet je pač prirojena,če pa je zakrnela...potem pa je rezultat tu.