Šport

Materazzi: Imam čisto vest

Rim, 25. 07. 2006 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski nogometaš je dejal, da ima v zvezi s sporom z Zinedinom Zidanom povsem čisto vest.

Zinedine Zidane je Marca Materazzija na finalni tekmi nedavno končanega svetovnega prvenstva z glavo udaril v prsni koš
Zinedine Zidane je Marca Materazzija na finalni tekmi nedavno končanega svetovnega prvenstva z glavo udaril v prsni koš FOTO: Reuters

"Ljudje mi pripisujejo številne nečednosti. Malo sem ogorčen, a se nimam česa sramovati. Vsako jutro se lahko s povsem čisto vestjo pogledam v ogledalo," je dejal italijanski branilec Marco Materazzi.

Zinedine Zidane je Materazzija na finalni tekmi nedavno končanega svetovnega prvenstva z glavo udaril v prsni koš in si prislužil tri tekme suspenza. Materazzi bo moral počivati dve tekmi, čeprav je disciplinska komisija Mednarodne nogometne zveze odločila, da njegove domnevne žaljivke niso bile rasistično obarvane.

Zidane je nekaj dni po incidentu dejal, da se za udarec Materazzija opravičuje, vendar ga ne obžaluje. 'Zizou' pa še zdaj ni razkril, kaj mu je pred udarcem zabrusil član moštva svetovnih prvakov. Mediji domnevajo, da je italijanski nogometaš žalil njegovo mamo in sestro, vendar pa je Materazzi to že večkrat zanikal.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

svastapickarodi
25. 07. 2006 16.03
SE PODPIŠEM POD mrbeanmladen-OV PRISPEVEK!
mrbeanmladen@yahoo.co.uk
25. 07. 2006 10.49
Hrvati imajo tudi čisto vest z Jorasovimi koriti, mostom čez Muro, Savudrijskim zalijevom (ali naj rečem ˝starinsko˝ Piranski zaliv), Krško nuklearko, itd.