Šport

Martina Hingis se vrača

Washington, 29. 11. 2005 22.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanja najboljša teniška igralka na svetu Martina Hingis je napovedala vrnitev k poklicnemu tenisu.

Martina Hingis napoveduje vrnitev k poklicnemu tenisu
Martina Hingis napoveduje vrnitev k poklicnemu tenisu FOTO: Reuters

25-letna Švicarka Martina Hingis je po treh letih odsotnosti s športnih aren napovedala vrnitev k poklicnemu tenisu. “Nikoli se nisem sprijaznila s tem, da so me številne poškodbe prisilili k temu, da končam teniško kariero,” je zapisala v izjavi, ki jo je objavil njen agent. Na tekmovanjih naj bi ponovno zaigrala naslednjo sezono.

"Uživala sem v življenju zunaj igrišča. V tem obdobju sem lahko izkusila drugo plat življenja,” razlaga Hingisova. “Pogrešam pa igro in športne izzive, ki jih dajejo tekmovanja na najvišjem nivoju,” dodaja in priznava, da si želi ugotoviti, ali se lahko meri z današnjimi najboljšimi igralkami.

Hingisova je v karieri osvojila 40 turnirjev med posameznicami in 36 v parih. Petkrat je slavila na turnirjih za grand slam, trikrat v Melbournu (1997, 1998, 1999) ter po enkrat v Wimbledonu (1997) in New Yorku (1997). V Roland Garrosu je dvakrat nastopila v finalu (1997, 1999), na vrhu lestvice WTA, kamor se je s šestnajstimi leti povzpela kot najmlajša igralka v zgodovini, pa je preživela 209 tednov.

Zaradi poškodb je leta 2002 končala športno kariero. Februarja lani je sicer zaigrala na turnirju na Tajskem, a je že v prvem krogu izgubila.

Martina Hingis se je rodila leta 1980 v slovaških Košicah, v Švico pa se je preselila, ko je bila stara osem let. V karieri je z denarnimi nagradami zaslužila preko 18 milijonov dolarjev.