Šport

Martina Hingis jemala kokain?

Zürich, 01. 11. 2007 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanja številka ena ženskega tenisa, Martina Hingis, je priznala, da je bila pozitivna na testiranjih za kokain.

Martina Hingis se poslavlja s teniških igrišč.
Martina Hingis se poslavlja s teniških igrišč. FOTO: Reuters

Švicarka Martina Hingis, ki je kar petkrat osvojila grand slam, je danes na tiskovni konferenci priznala, da je bila v času letošnjega Wimbledona pozitivna na testiranjih za kokain.

Na novinarski konferenci je 27-letna Hingisova povedala, da se poslavlja od profesionalnega tenisa in dodala, da je nedolžna: "Res je, bila sem pozitivna na testih, vendar pa nikoli nisem jemala drog. Zato sem stoodstotno prepričana v svojo nedolžnost. Razlog, zakaj sem javno priznala, da sem bila pozitivna na testiranjih, je v tem, da se ne želim prepirati z antidopinško komisijo. Zaradi let in zdravstvenih težav pa sem se odločila, da se dokončno poslavljam od profesionalnega tenisa."

Hingisova je še dodala, da je tudi sama opravila test, ki pa je bil negativen. Tudi uradniki, ki so jemali vzorce urina, so priznali, da bi bilo zaradi določenih nepravilnosti pri jemanju vzorcev težko dokazati, da je bil testiran urin dejansko njen.

Hingisova je že pred časom napovedala, da bo sezono predčasno končala zaradi zdravstvenih težav z boki. Dokončna upokojitev pa je sedaj že druga v njeni karieri, saj se je pred petimi leti že upokojila, takrat zaradi resnih težav z vezmi na obeh gležnjih.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
02. 11. 2007 08.44
Očitno je podoben primer kot Čeplakova. ki je bila tudi dvakrat pozitivna in ni priznala, da je jemala... Saj so otrokom v Mežici tudi našli povečano vsebnost svinca v telesu, vendar vsi zanikajo, da bi ga dobili v okolju.....
Jernej Šuler
01. 11. 2007 21.37
Sem drugje brau članke in vsepovsod piše, je bila pozitivna na testu ampak je zanikala da je jemala kokain. Od kod 24ur.com ta informacija?!?!? ONLY ON 24kur.com
Tonček Balonček
01. 11. 2007 20.26
Ona se je v bistvu zlagala, da je jemala kokain, ker ga v resnici ni, le dvakrat je bila pozitivna.
mitja.j@gmail.com
01. 11. 2007 19.08
Kaj si hotel s tem povedat stayerc???
Jakob1311
01. 11. 2007 19.03
celo selo šmrče belo jooooooooj