Šport

Marič uspešen enajsti

Hochfilzen, 16. 12. 2006 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski biatlonec Janez Marič je kljub slabšemu počutju dobro nastopil na sprintu in zasedel 11 mesto.

Francoz Poiree je dosegel prvo zmago v svetovnem pokalu po letu dni.
Francoz Poiree je dosegel prvo zmago v svetovnem pokalu po letu dni. FOTO: Reuters

V odsotnosti Norvežana Oleja Einarja Bjoerndalna, ki je dobil prvih pet letošnjih posameznih preizkušenj v biatlonu, je sobotni sprint po tesnem obračunu s časom 24:34,0 dobil nekdanji svetovni prvak Francoz Raphael Poiree.

Poiree je tako v svetovnem pokalu slavil prvič po enem letu, zmaga pa ni bila lahka. Prvi zasledovalec, Nemec Michael Rösch, je namreč za zmagovalcem zaostal le za 0,9 sekunde. Na tretjem mestu je s 5,5 sekunde zaostanka za vodilnim pristal Sven Fischer.

Najuspešnejši slovenski tekmovalec je bil tudi tokrat Janez Marič, ki je s 53,8 sekunde zaostanka dosegel letošnji najboljši rezultat - 11. mesto. Kljub bolečemu grlu in jutranjemu pomisleku, če bi sploh nastopil, se je trener Uroš Velepec po posvetu z reprezentančnim zdravnikom vseeno odločil, da pošlje Mariča na start. Takšna odločitev se je obrestovala in Marič je z dvema zgrešenima streloma v stoje le za las zgrešil deseterico.

"Zjutraj sem bil res v dvomih in moje počutje je bilo precej mizerno. Boleče grlo mi ponavadi napoveduje prihod bolezni, a sem se vseeno potrudil in dal vse od sebe. Smuči so res krasno stekle in tek mi je bil v užitek. Spet sem sicer dvakrat zgrešil stoje, kar bo potrebno izboljšati, vendar sem zadovoljen, da sem presekal niz neuspešnih nastopov in uvrstitev izven trideseterice. Vesel sem, tako da bom praznične dneve do naslednjih tekem po novem letu precej lepše preživljal in se z mislimi lažje osredotočil na nove nastope," je še letos najuspešnejši slovenski biatlonec.

Klemen Bauer je bil na koncu 28. (+ 1;21,7/1) in se prvič v karieri uvrstil med dobitnike točk. "Smuči danes sploh nisem testiral, ker sem vedel, da imam dober material za takšne vremenske razmere. Prepustil sem se svojim občutkom, ki so bili že ves teden tu na Tirolskem res krasni. Sončno vreme in sneg, ki mi ustreza, sta me popeljala do prvih točk. Upam, da se je sedaj končno zgodil preklop tudi pri mojem streljanju. Zgrešil sem le zadnji deseti strel, pa še ta bi bil lahko tudi zadetek, vendar sem se morda malo prestrašil. Fenomenalno se počutim in sem razbremenjen," je povedal Bauer.

Gregor Brvar je zasedel 68. mesto z zaostankom 2:46,6 in tremi zgrešenimi streli.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.