Šport

Mariborčani boljši od Apoela

Maribor, 31. 07. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni prvak Maribor Pivovarna Laško je na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop v ligi prvakov z 2 proti 1 premagal ciprski Apoel. Povratna tekma bo že 7. avgusta.

Nogometaši Maribora Pivovarne Laško so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za nastop v ligi prvakov v Ljudskem vrtu premagali ciprski Apoel iz Nikozije z 2:1. Po prvem polčasu so Mariborčani vodili z 1:0. Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 7. avgusta.

Štajerci so bili pred tekmo optimistični kljub temu, da so se v zadnjem času otepali težav s poškodbami. Vse drugo kot zmaga pa bi bil zanje bržkone neuspeh, slavja pa se nadejajo tudi njihovi navijači.

Maribor v novo sezono ni krenil z najboljšo formo. Po bledih predstavah, s točko proti Celjanom, porazu s Koprom, so si rane zacelili z zmago na zadnjem prvenstvenem obračunu proti Vegi Olimpiji za Bežigradom (1:0), ki je vnesla vsaj nekoliko miru pred srečanjem s Ciprčani. Na zelo pomembno tekmo se Štajerci pripravljajo že dalj časa. Sicer poškodbe vijoličastemu taboru ne prizanašajo, nove težave pa so se pojavile po večnem derbiju.

"V vsakem primeru je bil Apoel prisoten že na večnem derbiju in tudi to je vplivalo na našo predstavo. V tem trenutku je to za nas ključna tekma in želja je, da bi bili uspešnejši. Toda obračun z Olimpijo nam je prinesel vsaj dve novi težavi. To sta poškodbi Muamerja Vugdaliča in Suada Filekoviča. Nastop prvega je močno vprašljiv," je dejal Bojan Prašnikar, trener vijoličastih.

Nasprotnika poznajo

Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar FOTO: POP TV

Mariborski strateg pravi, da mu nasprotnik večjega presenečenja ne more pripraviti: "Nasprotnika dobro poznamo, zato ni možno, da bi nam pripravil kakšno večje presenečenje. Apoel vsekakor ima svojo kakovost, kar je pokazal že proti Flori, in še naprej kaže velike ambicije." Trener Euge Gerards se poslužuje bolj previdne in zaprte taktike. Flora njihove obrambe ni uspela prebiti, Apoel pa se je s skupnim izidom 1:0 uvrstil v drugi krog.

Povratna tekma bo na sporedu 7. avgusta v Nikoziji.

"Njihova osnovna postavitev je s štirimi obrambnimi igralci, vendar največ časa igrajo kar s petimi, tremi zveznimi igralci in dvema napadalcema. V tem trenutku že lahko računam tudi na Danijela Breziča in na Nemanjo Čoroviča, s katerima bo lažje prebiti zgoščeno obrambo nasprotnika. V vsakem primeru si želimo zmage, mogoče bi bila ključna zmaga brez prejetega zadetka. Smo polni optimizna," je še dodal Prašnikar.

SORODNI ČLANKI