Šport

Maradonin rojstni dan zaznamovala poroka

Buenos Aires, 01. 11. 2007 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob Maradoninem 47 rojstnem dnevu so se najbolj goreči oboževalci zbrali na slavju in na njem uprizorili tudi simbolično poroko.

Eden najboljših nogometašev vseh časov Diego Maradona je v torek praznoval 47 rojstni dan. Njegovi najbolj goreči in zvesti oboževalci legendarnega argentinskega nogometaša so se zbrali na slavju, dva para pa sta se simbolično poročila. Za pričo jima je bila nogometna žoga, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Maradona se slavja žal ni mogel udeležiti.
Maradona se slavja žal ni mogel udeležiti. FOTO: Reuters

Več kot 100 svatov se je zbralo na poroki dveh mehiških parov, zakonsko zvezo pa je 'duhovnik' blagoslovil z besedami: "Naj človek ne loči, kar je nogometni bog združil." Maradona se slavja v predmestju Buenos Airesa ni mogel udeležiti, mladoporočencem pa je najboljše želje posredoval prek interneta.

Mladoporočenci so člani t.i. Maradonske cerkve (Iglesia Maradoniana), ki so jo v Argentini ustanovili leta 1998 in danes šteje 60.000 članov iz 54 držav sveta. "Delimo strast do nogometa in do boga Maradone," je opisal eden od ženinov, oblečen v črno obleko s številko 10 na hrbtu, ki jo je v času svoje igralske kariere vseskozi nosila argentinska nogometna legenda.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.