Šport

Maradona se brati z Iranci

Buenos Aires, 25. 12. 2007 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji nogometaš Maradona je vedno bolj politično aktiven. Po Castru in Chavezu bi rad spoznal še iranskega predsednika Ahmadinejada.

Maradona ima na desni roki tetoviranega Che Guevaro.
Maradona ima na desni roki tetoviranega Che Guevaro. FOTO: Reuters

Nekdanji nogometni zvezdnik Diego Armando Maradona nikoli ni tajil, da ne mara ameriškega predsednika Georga Busha in njegove politike. Nekdanji argentinski golgeter je po političnem prepričanju levičar, zato sploh ne čudi, da se druži s politiki, ki so mu po miselnosti blizu in so opozicija aktualni ameriški politiki.

To dokazuje tudi s tetovažami, saj ima na rami sliko velikega revolucionarja Ernesta Che Guevare, na levo nogo pa pa si je dal tetovirati podobo kubanskega predsednika Fidela Castra.

No, Maradona si bo v kratkem dal tetovirati tudi sliko venezuelskega predsednika Huga Caveza, ki ga je spoznal pred kratkim. Argentinec je, ko se je zdravil odvisnoti od drog, živel na Kubi in tam spoznal Castra, ki je dober Chavezov prijatelj.

Maradona v družbi venezuelskega predsednika Huga Chaveza.
Maradona v družbi venezuelskega predsednika Huga Chaveza. FOTO: Reuters

Pred kratkim pa je nekdanji reprezentant izjavil, da bi se rad spoznal tudi z iranskim predsednikom Mahmoudom Ahmadinejadom. "Spoznal in spoprijatejljil sem se s Castrom in Chavezom. Sedaj bi želel obiskati vašega predsednika", je dejal Maradona iranskemu veleposlaniku v Buenos Airesu Mohsenu Baharwandu in dodal: "Spoštujem iranski narod in ga podpiram z vsem srcem."


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

adolf.broz@yahoo.com
25. 12. 2007 17.19
Maradoni se pozna, da je požrl preveč kokaina.