Šport

Manchester slavi Rooneyja

Manchester, 24. 04. 2007 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V prvi polfinalni tekmi lige prvakov je v Manchestru domači United s 3:2 (1:2) premagal Milan.

Nasprotnika sta prikazala lepo predstavo
Nasprotnika sta prikazala lepo predstavo FOTO: Reuters

Nogometaši Manchestra in Milana so ljubiteljem nogometa postregli z lepo predstavo, polno ritma, lepih akcij posameznikov, manjkalo pa ni niti golov ter preobratov.

Čeprav so bili Angleži na svojem stadionu favoriti, so si prednost pred povratno tekmo zagotovili šele v sodniškem podaljšku. Po prvem delu so bili v prednosti Italijani, ki so prek Brazilca Kakaja izkoristili dve napaki domače obrambe in vodili z 2:1. A v drugem polčasu je zasluženo prišlo do preobrata, njegov glavni akter pa je bil Wayne Rooney, ki je z dvema goloma svojemu moštvu zagotovil nekoliko mirnejšo pot v Milano. Kljub temu dvoboj dveh nogometnih velikanov še zdaleč ni odločen.

Za oslabljene gostitelje (manjkali so Ferdinand, Vidič, Neville, Park, Silvestre in Saha) se je tekma začela sanjsko, saj so povedli že v peti minuti. Potem ko je Alessandro Nesta blokiral strel Rooneyja, je bil po kotu v kazenskem prostoru najvišji Christiano Ronaldo, žoga je sicer zadela neodločnega vratarja Dido, a se vseeno odbila za golovo črto. Ko je v 11. minuti Ronaldo zamudil še eno priložnost in ko je Dida ubranil nevaren volej strel Michaela Carricka, ni bilo malo tistih, ki so napovedovali novo visoko zmago Manchestra - v polfinalu je Romo premagal s 7:1 - toda Milan vendarle ni ponovil napak rojakov.

Kaka je takole premagal Van der Sara
Kaka je takole premagal Van der Sara FOTO: Reuters

Počasi je vzpostavil ravnotežje in že v svoji prvi pravi priložnosti izenačil. Podajalec je bil Nizozemec Clarence Seedorf, s hitrim tekom ter natančnim strelom pa se je izkazal Kaka. Prejeti gol je šokiral Angleže, njihove napade so Milanisti z lahkoto zaustavljali, tako da domači morali poskušati predvsem s streli od daleč.

Ronaldov poskus sicer ni bil daleč od cilja, toda izid je ostal nespremenjen do 37. minute. Takrat je vnovič udaril mojster nogometa Kaka. S samostojno akcijo je osmešil domačo obrambo, prišel sam pred vratarja Edvina Van der Sara in žogo rutinirano poslal mimo njega.

Drugi del se je začel tako kot prvi, a z eno razliko. Ofenziva tokrat ni takoj obrodila sadov, čeprav je imel Carrick že takoj priložnost za izenačenje, vendar je po kotu neoviran streljal mimo gola. Do gola in izenačenja so domači prišli šele po dveh zapravljenih priložnosti Kakaja iz protinapadov, v 59. minuti je Rooney izkoristil mojstrsko podajo z nartom Paula Scolesa ter premagal nemočnega Dido. Le nekaj minut zatem so imeli gostitelji novo priložnost, toda Dida je čudežno ubranil strel Darrena Fletcherja, ki bi se lahko proslavil tudi v 82. minuti, ko je poslal žogo naravnost v naročje vratarja Milana.

Boljši nasprotnik si je zmago zasluženo priboril v prvi minuti podaljška, ko se je Rooney z roba kazenskega prostora nenadno odločil za strel, žoga pa je končala v mreži slabo postavljenega Dide.

Slavje po zadetku Rooneyja v sodnikovem podaljšku
Slavje po zadetku Rooneyja v sodnikovem podaljšku FOTO: Reuters

Stadion Old Trafford, gledalcev 75.000, sodniki: Vassaras, Bozatzidis, Saraidaris (vsi Grčija).
Strelci:
1:0 Ronaldo (5.), 1:1 Kaka (22.), 1:2 Kaka (37.), 2:2 Rooney (59.), 3:2 Rooney (90.).
Manchester United:
Van der Sar, Evra, Heinze, Brown, Ronaldo, Rooney, Giggs, Carrick, Scoles, 0'Shea, Fletcher.
Milan:
Dida, Maldini (od 46. Bonera), Gattuso (od 53. Brocchi), Seedorf, Gilardino (od 84. Gourcuff), Nesta, Jankulovski, Pirlo, Kaka, Ambrosini, Oddo.
Rumeni kartoni:
Evra, Giggs; Kaka, Bonera.
Rdeč karton:
/


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomipirc@siol.net
25. 04. 2007 07.03
ROOOOOONNNEEEEEY!!!!!!! BRAVO! :)