Šport

Majdičevi srebro

Drammen, 14. 03. 2007 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Petra Majdič je na tekmi svetovnega pokala v norveškem Drammnu osvojila drugo mesto.

Petra Majdič je v odlični formi
Petra Majdič je v odlični formi FOTO: Reuters

Najboljša slovenska smučarska tekačica Petra Majdič je na tekmi svetovnega pokala v norveškem Drammnu osvojila drugo mesto.

V ciljnem sprintu je morala Majdičeva priznati premoč le vodilni v skupnem seštevku, Finki Virpi Kuitunen (3:08,0), za katero je zaostala pol sekunde in tako osvojila še tretje letošnje stopničke v svetovnem pokalu.

Tretje mesto je osvojila še ena Finka Aino Kaisa Saarinen (+3,0).

Druga slovenska predstavnica Vesna Fabjan je tekmo končala na 31. mestu.

Izidi:

Ženske:

||1. Virpi Kuitunen (Fin)
2. Petra Majdič (Slo)
3. Aino Kaisa Saarinen (Fin)
4. Anna Dahlberg (Šve)
5. Mona-Liisa Malvalehto (Fin)
6. Lina Andersson (Šve)
7. Justyna Kowalczyk (Pol)
8. Manuela Henkel (Nem)
9. Guro Stroem Solli (Nor)
10. Katerina Smutna (Avt)
...
31. Vesna Fabjan (Slo)||


Zmaga ostala doma

Norvežan Boerre Naess (2:49,7) je zmagovalec sprinterske preizkušnje za svetovni pokal v norveškem Drammnu. Naess je v finišu za 0,2 sekunde ugnal Šveda Matsa Larssona, tretji pa je bil še en Norvežan Trond Iversen (+1,2).

Izidi:

Moški:

||1. Boerre Naess (Nor)
2. Mats Larsson (Šve)
3. Trond Iversen (Nor)
4. Emil Joensson (Šve)
5. Juiči Onda (Jap)
6. Krister Trondsen (Nor)
7. Odd-Bjoern Hjelmeset (Nor)
8. Jon Kristian Dahl (Nor)
9. Thobias Fredriksson (Šve)
10. Bjoern Lind (Šve)||

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
15. 03. 2007 15.17
Predlagam, da se odpovemo cca 1 dohodka in ga namenjamo za te naše športnike, ki nam dvigajo moralo, zavest, zavedanje in ponos ali pa jih plačujemo iz proračuna (saj to seitak dogaja, policija, vojska itd.) Zakaj bi sma smučal in skakal, tekel ter igral košarko ter nogomet, odbojko in še kaj, če lahko kupim časopis, gledam TV ter poslušam radio ter se navdušujem nad drugimi? Kot vsako stvar bom plačal tudi to, vendar bom srečen in zadovoljen, če se bom zavedal, da se imajo lepo tudi T.Maze, P. Majdič, puščavski blisk, tigri, risi, medvedi, zmaji, Besničan, velenjska strela, Kata potrata in še drugi. Saj bo kdaj prišel čas, ko bom za njih navijal tudi v Dubaju, M. Carlu in še kje! Le naš dolenjski vitez v Amazonki trpi pomankanje cvička in ni nikomur mar za njegove tisoče kilometrov!! Napredek je pa očiten, odkar v Celjski bolnišnici ni več g. Fakina, se je poraba eritropoetina zelo zmanjšala in je naval na višinsko hišo v Rateča enormen! Naj živi šport!
janmuha@mail386.com
15. 03. 2007 07.54
Vsak pravi slo. športnik je veliko premalo plačan!!! samo za avijone,oklepnike in za plače politikov je denar samo za tiste,ki nas zastopajo in našo državo ga nikoli ni bilo in ga nikoli ne bo!!! sramota:(
Tonček Balonček
14. 03. 2007 20.44
Vedno je treba omeniti, da je Majdičeva doma z Brinja in članica društva Atrans s Trojan. V Delu se tega striktno držijo, vendar le pri njej, pri Besničanu nikoli ne navajajo, da je iz Besnice.
simon.feel@gmail.com
14. 03. 2007 18.39
Kapo dol Majdičevi ter njeni ekipi, da so ji dobr podmazal smuči. Vsak Slovenec ve, da ne bomo nikol svetovni prvaki v nogometu,košarki, (ker nas je premal samo 2milijona od tega nas je cca 100 tisoč športnikov) zato je treba vedeti, da moramo NAJVEČ vlagat v individulalne športe kjer smo definitivno najboljši, drugače še tega ne bomo imeli-
klavdijahoc@hotmail.com
14. 03. 2007 18.30
Go Petra, go Petra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rijad Proši?
14. 03. 2007 17.55
roko- seveda so taki športniki malo plačani, ker njihov šport ni popularen in pač tam ni denarja.
balon200
14. 03. 2007 17.28
Čestitam Petri. Končno je prišel njen trenutek. Upam le, da ji bo kdo dal kak konkreten šop evrov, da bo imela nekaj od tega. Ti naši športniki se mi zdi so res tisti ta pravi, s srcem. Žal so mnogo premalo plačani ali celo za državo Slovenijo in slovensko družbo sramotno in ponižuječe plačani. Kje so slovenske velefirme, da prispevajo in kaj vrnejo v svoje okolje in sponzorirajo slovenski šport. Menda je tudi to eno od osnovnih načel firm,..ne samo jemati iz okolja, ampak tudi vračati.