Šport

Majdičevi in Fabjanovi četrto mesto

Düsseldorf, 28. 10. 2007 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Petra Majdič in Vesna Fabjan sta na ekipni tekmi svetovnega pokala v sprintu na 6 x 800 metrov osvojili četrto mesto.

Petra Madjič se je tudi na novo sezono dobro pripravila.
Petra Madjič se je tudi na novo sezono dobro pripravila. FOTO: Reuters

Slovenski tekmovalki Petra Madjič in Vesna Fabjan sta v Düsseldorfu z uspehom v sprintu dokazali, da so bili sobotni slabši nastopi le posledica smole, posebej pri Majdičevi, ki je v kvalifikacijah zlomila palico. "Škoda, ker nama je v finalu zmanjkalo tudi malo športne sreče," je po tekmi dejala Fabjanova, saj sta bili Slovenki res le korak od prvih stopničk v pravkar začeti sezoni 2007/8.

Z nastopom je bila zadovoljna tudi Majdičeva, ki je pravočasno dobila potrdilo, da se je na novo zimo dobro pripravila. V kvalifikacijah slovenskima tekmovalkama še ni šlo povsem po načrtih, v finalu pa četrto mesto ni bilo ogroženo, malo je zmanjkalo za tretje.

Petri Majdič je v Düsseldorfu zmanjkalo le malo športne sreče.
Petri Majdič je v Düsseldorfu zmanjkalo le malo športne sreče. FOTO: Reuters

Zmagali sta Švedinji Charlotte Kalla in Britta Norgren z 9:58,4 minute, 1,5 sekunde sta zaostali Rusinji Natalija Korosteleva in Natalija Matvejeva, 2,2 sekunde pa Finki Pirjo Muranen in Virpi Kuitunen. Slovenki sta za bronom zaostali 0,4 sekunde. V moški konkurenci na 6 x 1,5 km sta zmagala Šveda Thobias Fredericksson in Björn Lind.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mondt
28. 10. 2007 23.55
Bo pa drugič več sreče.Bravo punci.Le tako naprej.
Rafaela_
28. 10. 2007 18.31
Bravo, punci! Res sta dobri! Škoda, da je tako malo zmanjkalo! Vesna, prvoščim ti iz srca!