Šport

Majdičevi 23. mesto

Nove Mesto, 01. 01. 2008 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Švedska smučarska tekačica Charlotte Kalla (26:59,9) je bila najhitrejša na četrti tekmi novoletne turneje Tour de Ski v Novem Mestu.

Charlotte Kalla je za 8,5 sekund ugnala Italijanko Follisovo.
Charlotte Kalla je za 8,5 sekund ugnala Italijanko Follisovo. FOTO: Reuters

Charlotte Kalla je na 10-kilometrski zasledovalni preizkušnji v prosti tehniki za 8,5 sekunde prehitela Italijanko Arianno Follis, tretja je bila Poljakinja Justyna Kowalczyk (+10,1).

Slovenska šampionka Petra Majdič ne velja za specialistko v prosti tehniki, kar je bilo še enkrat več vidno na današnji preizkušnji. Končno 23. mesto kljub vsemu ni skromen dosežek, v kolikor natančneje pogledamo letošnji Tour, kjer najboljše smučarske tekačice iz dneva v dan na polno moč dirjajo po snežni površini.

Kljub temu, da so v Slovenskem taboru pričakovali, da bi lahko tekmovalka z Brinja posegla po vrhunskih uvrstitvah pa ji zaenkrat ne gre najbolje. Zaenkrat pretiranega razočaranja ne kaže, saj se zaveda, da ima pred sabo še nekaj pomembnih preizkušenj, poleg tega pa tudi v svetovnem pokalu še vedno velja za eno najboljših tekmovalk.

Tour de Ski (ž) - skupno

1. Charlotte Kalla (Šve) 1:03:25,5
2. Arianna Follis (Ita) + 8,5
3. Justyna Kowalczyk (Pol) 10,1
4. Virpi Kuitunen (Fin) 17,6
5. Claudia Nystad (Nem) 30,8
23. Petra Majdič (Slo) 1:57,7

Bauer zaenkrat brez konkurence

Lukaš Bauer je dobil še četrto zaporedno preizkušnjo letošnjega Toura.
Lukaš Bauer je dobil še četrto zaporedno preizkušnjo letošnjega Toura. FOTO: Reuters

Češki smučarski tekač Lukaš Bauer (36:34,9) je na četrti tekmi novoletne turneje Tour de Ski v Novem Mestu osvojil še tretjo zmago, potem ko je bil najhitrejši na 15-kilometrski zasledovalni preizkušnji v prosti tehniki. Drugi je bil Bauerjev rojak Martin Koukal (+3,2), tretji pa Italijan Pietro Piller Cottrer (+3,4). Edini slovenski predstavnik Nejc Brodar je osvojil 62. mesto (+7:18,0).

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.