Šport

Majdičeva se oceni

Ljubljana, 27. 03. 2007 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za slovensko smučarsko tekačico je izredna sezona, kljub temu se zaveda, da mora določene stvari izboljšati.

Petra Majdič je s sezono zelo zadovoljna
Petra Majdič je s sezono zelo zadovoljna FOTO: Reuters


Petra Majdič je v tej sezoni vknjižila dve zmagi v svetovnem pokalu, odlično nastopala na tradicionalno najtežjih preizkušnjah, na svetovnem prvenstvu v japonskem Saporu postala svetovna podprvakinja, za nameček pa osvojila še četrto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Nič čudnega, da je športnica zato po koncu naporne sezone nekaj misli namenila tudi novinarjem.

Konec naslednjega tedna bo Majdi s trenerjem predstavila svoje načrte za prihajajočo sezono
Konec naslednjega tedna bo Majdi s trenerjem predstavila svoje načrte za prihajajočo sezono FOTO: Reuters

"Sezona je bila res odlična. Okej, lahko bi seveda bila še boljša, če bi na vseh 25 tekmah osvojila stopničke, vendar menim, da smo skupaj z ekipo naredili velik korak naprej. Vedno se sicer da narediti še več, vendar pa moramo ostati realni in se zavedati, da je uvrstitev do desetega mesta na svetovnem pokalu vrhunski dosežek," je uvodoma dejala Majdičeva, ki je letos uresničila tisto, kar je že dolgo napovedovala oziroma so to napovedovali njeni dosežki. Slovenijo je postavila na zemljevid držav, ki lahko v smučarskem teku krojijo svetovni vrh.

"V prihodnosti želim ostati na vrhu, izboljšati svojo tehniko v prosti tehniki, napredovati na vsaki tekmi iz leta v leto. Čaka me še veliko dela. Kljub temu, da sem sama nad svojo drsalno tehniko že obupovala, trenerji niso. Z Ivanom imava v prihodnjem letu načrt prosto tehniko približati klasični in tako priti še višje v skupnem seštevku," je dodala nasmejana Majdičeva, ki je povedala, da bosta s trenerjem Ivanom Hudačem, ki je na več kot zasluženem dopustu na domačem Slovaškem, konec prihodnjega tedna predstavila še načrte za prihodnjo sezono.

"Zdaj ne bom počivala, v nedeljo me namreč čaka premikanje novega mejnika. Še vedno mi ni uspelo premagati odlične Nataše Lačen, ki si tako še zmeraj lasti rekord po številu državnih naslovov. V nedeljo bom skušala zmagati še na državnem prvenstvu. Nato me čakajo še trije tedni priprav in mogoče tudi tekmovanj," je še dejala Majdičeva, ki je iz rok direktorja nordijskih reprezentanc Primoža Ulage prejela lepo darilo. "Petra, imela si odlično sezono, česar smo izredno veseli. Zato ti podarjamo bon za lastno izbiro potovanj okrog sveta," je dejal Ulaga, Majdičeva pa je dodala, da se bo tako skušala vsaj delno oddolžiti svoji družini in jih kam peljati.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vwpassat2000@email.si
28. 03. 2007 21.27
Petra kapo dol pred tabo, pa veliko, veliko uspehov ti se zelim v karieri. Najboljsa si. Hvala!