Šport

Majdičeva osma

Otepaeae, 09. 02. 2008 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V estonskem Otepääju je v tekmi za svetovni pokal v klasični preizkušnji Petra Majdič osvojila osmo mesto.

Snežna kraljica Petra Majdič je v Estoniji osvojila osmo mesto.
Snežna kraljica Petra Majdič je v Estoniji osvojila osmo mesto. FOTO: Reuters

Najboljše smučarske tekačice so končale z 10-kilometrsko klasično preizkušnjo v estonskem Otepääju. Na tekmi svetovnega pokala je bila najhitrejša Finka Virpi Kuitunen (28:10,5) pred rojakinjo Aino Kaiso Saarinen (+9,3) in Norvežanko Therese Johaug (+17,6). Edina slovenska predstavnica Petra Majdič je bila osma (+41,4).

Naša snežna kraljica je uspela obdržati dobro formo, ki jo je pokazala na tekmah v kanadskem Canmoreu, kjer je v klasičnem sprintu osvojila zlato medaljo, na prostalih treh tekmah pa se je uvrstila med deseterico. "Danes je bila tekma nekaj srednjega, tudi uvrstitev. Sicer je zelo lepo, da sem bila znova med deseterico, a mislim, da so bile dosegljive tudi stopničke. Na začetku sem se preveč zagnala. Torej povsem drugače, kot tečem sicer. Malo sem precenila progo in sem potem na koncu popustila. Bolje bi bilo, če bi začela počasneje, po moji stari navadi, in bi šele potem napadala. Nekako sem takoj od starta začutila, da se dobro počutim, smuči so imele dober oprijem, tudi klanci so mi bili pisani na kožo, takšni, da lahko dobro lezem gor, prav za moj korak. Vse to me je malo zaneslo in sem bila prehitra," je svoj nastop ocenila Majdičeva, ki bo v nedeljo skupaj s Katjo Višnar nastopila tudi v sprintu.

Izidi:
ženske, 10 km (klasično):
1. Virpi Kuitunen (Fin) 28:10,5
2. Aino Kaisa Saarinen (Fin) + 9,3
3. Therese Johaug (Nor) 17,6
4. Claudia Nystad (Nem) 19,0
5. Justyna Kowalczyk (Pol) 28,0
6. Riitta-Liisa Roponen (Fin) 37,2
7. Marit Bjoergen (Nor) 39,9
8. Petra Majdič (Slo) 41,4
9. Ingrid Tyldum (Nor) 41,9
10. Kristin Mürer Stemland (Nor)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.