Šport

Majdičeva na Norveškem enajsta

Beitostoelen, 24. 11. 2007 12.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Norvežanka Marit Bjoergen je zmagovalka tekme svetovnega pokala v prosti tehniki v norveškem Beitostoelnu. Med moškimi je zmagal Axel Teichmann.

Snežna kraljica je odlično nastopila na Norveškem.
Snežna kraljica je odlično nastopila na Norveškem. FOTO: Reuters

Bjoergnova je na 10-kilometrski zasledovalni preizkušnji za 20 sekund ugnala rojakinjo Vibeke Skoefterud, tretja je bila Švedinja Charlotte Kalla. Slovenka Petra Majdič je odlično nastopila, glede na dejstvo, da je šlo za prosto tehniko, saj je bila z manj kot minuto zaostanka enajsta. Druga slovenska predstavnica Barbara Jezeršek je z nekaj več kot dvema minutama zaostanka osvojila 38. mesto.

Nemec Axel Teichmann pa je zmagovalec na 15 kilometrov dolgi preizkušnji v prosti tehniki. Teichmann za 6,3 sekunde ugnal Čeha Lukaša Bauerja na drugem mestu, tretji pa je bil Šved Anders Soedergren (+13,3). Edini slovenski predstavnik Nejc Brodar se tudi tokrat ni znašel najbolje in je preizkušnjo z nekaj več kot tremi minutami zaostanka končal šele na 76. mestu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.