Šport

Loeb upa na hitro okrevanje

Pariz, 29. 09. 2006 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni prvak v reliju Loeb, ki si je pri padcu zlomil nadlahtnico desne roke, bo izpustil preizkušnjo v Turčiji.

Sebastien Loeb si je zlomil desno roko
Sebastien Loeb si je zlomil desno roko FOTO: Reuters

Svetovni prvak v reliju in vodilni v letošnjem seštevku SP Sebastien Loeb, ki si je ta teden pri padcu z gorskim kolesom zlomil nadlahtnico desne roke, bo zanesljivo izpustil preizkušnjo v Turčiji naslednji konec tedna, o morebitnem nenastopanju v nadaljevanju sezone pa za zdaj še ni nič znanega.

Loeb ima štiri dirke pred koncem sezone pred najbližjim zasledovalcem Marcusom Groenholmom 35 točk naskoka in za tretji zaporedni naslov prvaka potrebuje le še pet točk.

Francoski dirkač, ki so mu že uspešno operirali zlomljeno kost, je pojasnil načrte v bližnji prihodnosti: "Operacija je dobro uspela, vendar pa zanesljivo ne bom nastopil na naslednjem reliju v Turčiji. Upam, da bom kar najhitreje okreval. Moj trenutni program ima le eno postavko - počitek." Loeb je odpovedal vse obveznosti, med drugim tudi promocijski obisk na avtomobilističnem salonu v Parizu. Na svoji spletni strani je tudi opisal, kako je prišlo do nesreče, ki mu je precej pokvarila načrte v zadnjem delu sezone. "To je bila res smola. Spuščal sem se po strmini v gozdu, ko sem s prednjim kolesom zapeljal na kamen. Vrglo me je čez krmilo in padel sem na ramo."

Medtem ko je Turčija (od 13. do 15. oktobra) za dvakratnega svetovnega prvaka zanesljivo izgubljena, pa še ni znano, ali bo nared do zadnjih treh relijev sezone: Avstralije (27. do 29. oktobra), Nove Zelandije (17. do 19. novembra) in Velike Britanije (1. do 3. novembra). V njegovem moštvu Kronos Citroen, ki se bori tudi za konstruktorski naslov, za zdaj še niso imenovali dirkača, ki bo namesto Loeba nastopil v Turčiji.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.