Šport

Loeb iz bolnišnice

Pariz, 02. 10. 2006 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovni prvak v reliju Loeb je zapustil bolnišnico, kjer je okreval po zlomu desne roke. Ni znano, kdaj se bo vrnil za volan.

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb FOTO: Reuters

Svetovni prvak v reliju in vodilni v letošnjem seštevku SP Sebastien Loeb, ki si je prejšnji teden pri padcu z gorskim kolesom zlomil nadlahtnico desne roke, je že zapustil bolnišnico in okreva na svojem domu v Švici. 

Dvaintridesetletnega Loeba zdaj čaka rehabilitacijski proces, še vedno pa ni znano, kdaj bo Francoz lahko znova sedel za volan svoje Citroen xsare. Loeb bo zanesljivo izpustil preizkušnjo v Turčiji konec prihodnjega tedna, o morebitnem nenastopanju v nadaljevanju sezone pa za zdaj še ni nič znanega.

Loeb ima štiri dirke pred koncem sezone pred najbližjim zasledovalcem Marcusom Groenholmom 35 točk naskoka in za tretji zaporedni naslov prvaka potrebuje le še pet točk. Do konca sezone so po Turčiji še tri dirke: Avstralija (27. do 29. oktobra), Nova Zelandija (17. do 19. novembra) in Velika Britanija (1. do 3. novembra).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.