Šport

Ljubljančani izgubili loterijo

Innsbruck, 16. 01. 2008 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Hokejisti ljubljanske ZM Olimpije so v Innsbrucku izgubili in po izvajanju kazenskih strelov morali priznati premoč avstrijskemu tekmecu.

Varovanci Mikea Posme so klonili po izvajanju kazenskih strelov.
Varovanci Mikea Posme so klonili po izvajanju kazenskih strelov. FOTO: Damjan Žibert

Hokejisti ljubljanske ZM Olimpije so v Innsbrucku odigrali eno najboljših tekem v letošnji sezoni. Proti renomiranemu Innsbrucku so se varovanci Mikeja Posme borili in trudili od prve do zadnje sekunde obračuna, trud pa je bil skorajda ustrezno poplačan. Zeleno-beli hokejisti so po številnih zapravljenih priložnostih v zadnjih trenutkih prve tretjine le dosegli zadetek, natančen pa je bil Finec Pasi Petriläinen. Sicer pa so imeli Ljubljančani v prvem delu tekme kar nekaj 100 odstotnih priložnosti, a le enkrat jim je uspelo ugnati razpoloženega Seamusa Kotyka.

Igralci iz slovenske prestolnice pa so z nekaj priložnostmi odprli tudi drugo tretjino, a jih je v četrti minuti ohladil Finec Marko Mäkinen. Veselje gostiteljev obračuna pa ni trajalo pretirano dolgo, saj je Avstrijcem z isto mero vrnil razpoloženi Brendan Yarema, ki je zadel po podaji Ralpha Intranuova in Todda Elika. Naši severni sosedi tako nikakor niso mogli utišati razpoloženih zeleno-belih hokejistov, ki so si do 40. minute priigrali še nekaj lepih priložnosti.

Brendan Yarema (zeleni) je proti Innsbrucku dosegel dva zadetka.
Brendan Yarema (zeleni) je proti Innsbrucku dosegel dva zadetka. FOTO: Damjan Žibert

Pred začetkom zadnje odločilne 3. tretjine pa je bilo jasno, da bodo igralci Innsbrucka pred 2200 gledalci naredili vse, da rezultat obrnejo sebi v prid. Začeli so sanjsko, z nekaj posamičnimi akcijami, ki niso prinesle zadetka, nato pa je v 43. minuti zadel Johan Sjödel – Wiklander in izid poravnal na 2. Če je izgledalo, da se Ljubljančani ne bodo mogli pobrati po prejetem zadetku, pa je Yarema zagotovil novo vodstvo aktualnim slovenskim prvakom. Kljub vsemu tudi tretja prednost na tekmi ni zadostovala za zmago, saj je Craig Darby v 56. minuti izid vnovič izenačil in na vrsti so bili podaljški. Tudi dodatne minute niso dale zmagovalca, tako da so bili na vrsti kazenski streli, kjer pa so imeli več sreče gostitelji..

Innsbruck - ZM Olimpija 4:3 (0:1, 1:1, 2:1) - po kazenskih strelih

Mäkinen (24.), Sjödell (43.), Darby (56.); Petriläinen (20.), Yarema (33., 44.)

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DarthRevan
17. 01. 2008 13.25
Hehe, "v vodstvu", ta je bla pa dobra. Ej, saj čisto privoščim Ljubljančanom da pridejo v 1/4finale, ampak "v vodstvu" pa vsekakor niso :D V bistvu je v "spodnjem domu" prvi Innsbruck. Oboji imate po 6 pik, ampak je Innsbruck dobil vašo medsebojno tekmo.
GSG-9
16. 01. 2008 21.40
Točko imamo kar pa ni slabo :-) V vodstvu smo še vedno :-D