Šport

Liverpool pokončal Porto

Ljubljana, 28. 11. 2007 22.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Liverpool in Chelsea sta se sprehodila do nove in nadvse pomembne zmage v Ligi prvakov. Werder zapravil dva zadetka prednosti.

Fernando Torres je odprl goliado na Anfield Roadu.
Fernando Torres je odprl goliado na Anfield Roadu. FOTO: Reuters

Fernando Torres je bil bržkone najbolj razpoložen igralec Liverpoola na pomembnem obračunu v skupini A. Portugalski Porto se je na Anfieldu predstavil kot silno neugoden nasprotnik, a ob koncu se je domačim le izšlo. Po silnih mukah so namreč stežka povedli z 2:1 (oba gola je dosegel Torres). Piko na i k visoki končni zmagi pa sta postavila Steven Gerard z najstrožje kazni in rezervist Peter Crouch.
Turški Bešiktaš je tri minute pred koncem dvoboja z zadetkom Boba slavil z 2:1, sicer pa se je francoski Marseille dobro upiral temperamentnim Turkom.

V skupini B pa je bilo najbolj zanimivo na Norveškem. Rosenborg je gostil londonski Chelsea, na severu Evrope pa je domača javnost pričakovala, da bodo njihovi ljubljenci presenetili bogate Angleže. Njihovi upi so bili hitro razblinjeni. Dva zadetka Didiera Drogbaja in poigravanje Brazilca Alexa, sta »bluesom« že ob polčasu prinesla zadosten kapital za končno zmago. Za končnih 4:0 je zadel Joe Cole.
Schalke na gostovanju pri Valenciji ni uspel zadeti, podobno pa velja tudi za domačine, ki so tako popolnoma razočarali domače navijače na razprodani Mestalli.

Didier Drogba je svoje mojstrstvo prezentiral tudi na Norveškem.
Didier Drogba je svoje mojstrstvo prezentiral tudi na Norveškem. FOTO: Reuters

V skupini C je Werder iz Bremna pokončal vsemogočni madridski Real. Po vodstvu s 3:1 je bilo jasno, da bodo varovanci Bernda Schusterja izgubili. Ruud Van Nisterooy jim je sicer z zadetkom v 71. minuti (3:2) vlil nekaj upanja, a je bilo vse skupaj premalo za točko.
Rimski Lazio je sicer prek Gorana Pandeva povedel na domačem terenu, a grški Olyimpiakos je mirno pričakoval svoje priložnosti. Prvo pravo je za hrbet vratarja Rimljanov Marca Ballote pospravil Argentinec Luciano Galletti, nato pa je za zmago ekipe iz Pireja poskrbel Darko Kovačević.

Najbolj nesrečni pa so pravgotovo nogometaši Šahtjorja iz Donetska. Po vodstvu z 1:0, so zadetke prejeli namreč tik pred odmorom in koncem tekme. Nekaj trenutkov pred zaključkom prvega polčasa je izenačil Jiri Jarošik, za končnih 2:1 pa je v sodnikovem dodatku zadel Massimo Donati.
Milan in Benfica sta se na Portugalskem razšla brez zmagovalca (1:1), gole pa sta dosegla Andrea Pirlo in Joao Perreira.

Skupina A
Bešiktaš - Marseille 2:1 (1:0)
Tello (26.), Bobo (86.); Taiwo (65.)
Liverpool - Porto 4:1 (1:1)
Torres (17., 78.), Gerard (82.), Crouch (88.); Lisandro (30.)

Skupina B
Rosenborg - Chelsea 0:4 (0:3)
Drogba (7., 19.), Alex (40.), Cole (73.)
Valencia - Schalke 0:0 (0:0)

Skupina C
Werder Bremen - Real Madrid 3:2 (2:1)
Rosenberg (5.), Sanogo (40.), Hunt (56.); Robinho (15.), Van Nistelrooy (72.)
Lazio - Olympiakos 1:2 (1:1)
Pandev (26.); Galletti (35.), Kovačevič (64.)

Skupina D
Benfica - Milan 1:1 (1:1)
Pereirra (20.); Pirlo (15.)
Celtic - Šahtjor Donjeck 2:1 (1:1)
Jarošik (45.), Donati (90.); Brandao (4.)


KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sukarchavo@tmail.com
29. 11. 2007 02.11
Werder 3 Real Madrid 2 kaksno tocko sta resila Robinho in Van Nistelrooy. LOL
hasanmuslimovi@dodgeit.com
29. 11. 2007 02.03
"V skupini C je Werder iz Bremna zapravil skorajda nemogoče. Vodstvo s 3:1 jim je omogočalo, da bi na kolena spravili favorizirani Real iz Madrida, a Robinho in Ruud Van Nistelrooy sta rešila točko ekipi Bernda Schusterja. V vsega minuti obračuna sta preobrnila potek dogodkov na terenu, ob koncu pa so galaktiki imeli celo nekaj priložnosti za zmago." KAJ VAM NI JASNO ? Dej pište novice vsaj kokr je v resnici. REAL JE ZGUBIL 3:2!!! in ne remiziral. To je pa že too much kake mate tlele gor