Šport

Lippi v Bayernu?

München, 03. 01. 2008 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometni klub Bayern München bo po koncu letošnje sezone zapustil Ottmar Hitzfeld. Bavarce naj bi prevzel Marcello Lippi.

Bo Marcello Lippi prevzel münchenski Bayern?
Bo Marcello Lippi prevzel münchenski Bayern? FOTO: Reuters

Italijanski mediji so se danes na široko razpisali o Marcellu Lippiju. Članki niso bili povezani z njegovim brezbrižnim uživanjem v lokalih simpatičnega Viareggia, pač pa naj bi nekdanji selektor italijanske nogometne reprezentance že opravil prve pogovore z münchenskim Bayernom.

Moštvo iz Allianz Arene po koncu letošnje tekmovalne sezone zapušča legendarni Ottmar Hitzfeld, tako da je predsednik izvršnega odbora Karl-Heinz Rummenige že začel z iskanjem ustrezne zamenjave. Hitzfeld naj bi odšel v Švico, medtem ko je po prvih sestankih kluba najbližje trenerskemu stolčku sivolasi ljubitelj cappuchina in cigar Romeo&Juliet Lippi.

Nekdanji trener Juventusa je bil pred dnevi v igri za trenerja številnih evropskih velikanov, za njegove usluge so se zanimali tudi šefi angleške nogometne reprezentance. Kot kaže pa si pretkani Marcello vseeno bolj želi delovati na klubskem nivoju. Edina tegoba, ki ga spremlja je jezik, saj govori le italijansko, kljub vsemu pa bo imel v napadalcu Luci Toniju vsaj prevajalca znotraj moštva. Prav Toni je bil eden glavnih pobudnikov, da bi vodstvo bavarskega kluba pripeljalo Lippija.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.