Šport

Lippi se vrača

Rim, 24. 10. 2006 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lippi, ki je po SP odstopil s položaja selektorja, se namerava vrniti v trenerske vode.

Lippi se vrača kot trener
Lippi se vrača kot trener FOTO: Reuters

Marcello Lippi, ki je dal odpoved s položaja selektorja italijanske nogometne reprezentance takoj po osvojitvi naslova svetovnega prvaka v Nemčiji, je napovedal svojo vrnitev k trenerskemu delu za naslednjo leto. "V februarju ali marcu bom pregledal vse obstoječe opcije in se podal v novo avanturo. Upošteval bom seveda samo resne klube, bodisi domače ali tuje," je Lippi povedal za športni časnik Gazzetta dello Sport.

Lippi je s trenerskim delom začel leta 1985 pri malo znani Pontederi, prvi resnejši klub, ki ga je treniral, pa je bila Atalanta, takoj za njo pa še Napoli. Leto 1994 je bilo velika prelomnica v bogati karieri tega nogometnega strokovnjaka, saj je podpisal pogodbo s slavnim Juventusom. Že prvo leto je "Staro damo" popeljal do naslova italijanskega prvaka, dve leti kasneje pa je osvojil tudi naslov evropskega prvaka.

Sodelovanje z Juventusom se je končalo leta 1999 po slabem začetku sezone, nakar je Lippi prevzel vročo klop milanskega Interja, kjer pa ni dolgo zdržal. Leta 2001 se je vnovič dogovoril za sodelovanje z Juventusom in bil uspešen vse do imenovanja za selektorja nacionalne vrste leta 2004, takoj po koncu evropskega prvenstva na Portugalskem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.