Nogomet

Wenger: Simuliranje ni najhujše v nogometni igri

London, 31. 08. 2009 13.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Razburjenje po simuliranju prekrška za najstrožjo kazen Arsenalovega Eduarda da Silve na tekmi proti Celticu minulo sredo se še ni poleglo.

Eduardo je očitno izsilil enajstmetrovko proti Celticu.
Eduardo je očitno izsilil enajstmetrovko proti Celticu. FOTO: Reuters

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze primer že preiskuje, jutri pa bo sporočila, kakšna kazen bo doletela napadalca topničarjev.

Sedaj že prava saga okrog izsiljene enajstmetrovke na povratni tekmi 4. predkola lige prvakov, ki jo je Arsenal popolnoma nadzoroval in bi, kot se je izkazalo kasneje, napredoval tudi brez gola, doseženega iz najstrožje kazni, pa izjemno moti Arsenalovega trenerja  Arsena Wengerja.

"Ukrepi Uefe v povezavi z Eduardom da Silvo ne temeljijo na zdravem razumu. Do tega je prišlo po čustvenih protestih iz Škotske."

Po mnenju Wengerja obstajajo v nogometu hujše stvari od simuliranja prekrškov.
Po mnenju Wengerja obstajajo v nogometu hujše stvari od simuliranja prekrškov. FOTO: Reuters

To, da je Brazilec s hrvaškim potnim listom simuliral prekršek, je dejstvo. Še večje dejstvo je, da Eduardo pač ni prvi, ki se je tega poslužil. Poleg tega se 59-letnemu Francozu na klopi londonskega kluba ne zdi, da je to najhujša stvar v nogometni igri. "V nogometu obstajajo tudi hujše stvari od simuliranja. Huje je na primer, da obstajajo igralci, ki trenirajo zgolj zato, da bi delali prekšrke. Prekrške nato stalno ponavljajo, pri sodnikih pa ostajajo nekaznovani. To je zame večji antinogometni pojav kot tisto, kar je naredil Eduardo."

Slednja Wengerjeva izjava je še kako premišljena. Po zadnji premierligaški tekmi, ki jo je Arsenal izgubil proti Manchester Unitedu z 1:2 je imel namreč veliko povedati čez grobo igro rdečih vragov. Največ pikrih je namenil Škotu Darrenu Fletcherju. "Naredil je šest prekrškov, dvakrat več od katerega koli njegovega soigralca. Niti rumenega kartona ni dobil in to ne glede na to, da je prekške delal namenoma."

Sekira med trenerskima magoma, Arsenom Wengerjem in Alexom Fergusonom, je bila sedaj že dlje časa zakopana. Le vprašanje časa je, kdaj jo bo po Francozu izkopal še Škot.  

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joži Petelinek
01. 09. 2009 12.37
če mene prašate bi tuki laha kazn dobu sodnik ne igrauc ... on je nasedu in naj on preuzame krivdo
jaka911
31. 08. 2009 19.17
se manu tak skos podkupuje sodnike kr spilat itaq ne znajo arsenal FTW
tim_highbury
31. 08. 2009 18.39
naj grejo gledat vse tekme zadnjih 15let pa naj vsakemu sodjo k je simuliral
ninarsenal
31. 08. 2009 18.14
dosti igralcev je že simuliralo....nobenega niso še nikoli kaznovali PO tekmi....nevem zakaj bi mogli lih Duduta?!?!?!
Dejanutd
31. 08. 2009 16.06
Dejanutd
31. 08. 2009 16.05
hja... ma parau in tud nima.... dvomiselno je to
anze-oli
31. 08. 2009 15.08
ma čsit prou a je morda christiano ronaldo kazovan?NI pa tole ne pišek ker morda nemaram portugalca definitivne ne mi je odličen nogometaš sam za vse veljajo enaka pravila
wertt
31. 08. 2009 14.35
ma ja..če bi se to zgodilo v finalu LP...kaj potem nuca če silva nesme drugo leto igrat ene ali dveh tekem...ko pa je z simuliranjem naprimer osvojil LP...treba bo uvedit posnetke
joezzz
31. 08. 2009 14.18
težko je tukaj kaj povedat kaj je prav in kaj ni, simuliranje kaznovat definitvno, sam po tekmi dajat kazni mi je pa glupo, saj pol nogomet zgubi še tisto čara kaj ima, potem več nerabimo sodnikov - vzpostavimo računalnike, pa bodo oni delili kazni, kar mi je glupo v bistvu je pa tak enkrat prikrajšana ena ekipa drugič druga, nakoncu se vse poravna, če bi bilo vse idealno bi blo dolgočasno !!!
TheSmartHead
31. 08. 2009 14.06
Wenger je čist prav povedal. Res ni lepo to, kar je naredil Eduardo, samo obstajajo še dosti hujše stvari. Jaz bi mu dal 2 tekmi prepovedi igranja, to pa bi blo tud vse, da bi se zamislil, kaj je naredil. Takim ki pa namenoma poškodujejo nasprotnega igralca ali mu celo zlomijo nogo ali kaj podobnega, pa bi dal vsaj pol leta prepovedi igranja nogometa, če ne še več. Takih se je za bat v nogometu, ne pa takih ki simulirajo. So pač igralci, v takšnem ali drugačnem pomenu besede :)