Nogomet

FOTO: Prekletstvo osmine finala znova usodno za Galaktike

Madrid, 10. 03. 2010 20.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na polnem stadionu Santiago Bernabeu so navijači madridskega Reala doživeli veliko razočaranje. Lyon je po domači zmagi (1:0) na povratnem srečanju remiziral v Madridu (1:1) in se uvrstil v četrtfinale Lige prvakov.

Francoski prvak je na prvi tekmi zmagal s tesnih 1:0, za pomembno zmago je zadel Makoun, kljub temu pa tokratni gostitelji niso dvomili v zmago in napredovanje v četrtfinale najelitnejšega klubskega tekmovanja. Trener belega baleta Manuel Pellegrini ni mogel računati na dva pomembna igralca, Karim Benzema je manjkal zaradi poškodbe, Xabi Alonso pa zaradi rumenih kartonov ni imel pravice nastopa.

Francosko moštvo pod vodstvom stratega Clauda Puela se je dobro zavedalo zahtevnosti naloge na madridski zelenici proti moštvu zvezdnikov, ki niso niti razmišljali o hitrem izpadu v Ligi prvakov. A zgodilo se je ravno to. Prekletsvo osmine finala se za madridski Real nadaljuje, saj se že šest sezon ne morejo prebiti v tako želeni četrtfinale. To je uspelo Lyonu, ki je predvsem z pogumno igro v drugem polčasu izenačil izid in si s skupnim izidom 2:1 zaslužil nadaljevanje Lige prvakov.

Real je silovito krenil v tekmo, saj je imel Kaka že po nekaj sekundah prvo zrelo priložnost, a je njegov strel iz strani Hugo Lloris ubranil. Navijači Galaktikov pa niso dolgo čakali na novo priložnost in navijači so od navdušenja eksplodirali v 6. minuti, ko je po podaji Gutija Cristiano Ronaldo kot blisk šinil po krilu in z močnim strelom med nogama premagal vratarja Lyona in tako že takoj na začetku tekme izenačil skupni izid na 1:1. To je bil že njegov sedmi gol na šestih tekmah Lige prvakov. V nadaljevanju so imeli gostitelji pobudo, vratar Iker Casillas pa celoten prvi polčas ni imel omembe vrednega dela, o premoči gostiteljev po prvih 45 minutah priča tudi odstotek posesti žoge (65:35 za Real).

Pobuda Madridčanov je skorajda obrodila sadove na sredini polčasa. Dvakrat je bil v nekaj minutah v izvrstni priložnosti napadalec Higuain. Najprej je v 25. minuti izvrstno prodrl po desni strani, preigral vratarja Lyona, ki je zapustil gol, vendar je nato zadel vratnico, žoga pa se je odbila nazaj na igrišče, nekaj minut kasneje pa je prišel do žoge v kazenskem prostoru in streljal proti golu, vendar je Lloris strel ubranil. Z izidom 1:0  in v skupnem seštevku 1:1 se je tudi končal prvi polčas.

Puel je ob začetku drugega polčasa opravil dve menjavi, v igro sta vstopila Kallstrom in Gonalons, slednji je v 49. minuti prišel do strela z glavo, a je žoga zletela čez gol. V 52. minuti je do strela v kazenskem prostoru prišel Govou, a je slabo udaril žogo, prvi strel v okvir vrat francoskega moštva je sledil šele v 55. minuti, ko je Lisandro iz velike razdalje dodobra ogrel Casillasa. Gostje so v teh minutah zaigrali bolj podjetno, domači pa so popustili. V 62. minuti je Pellegrini opravil prvo menjavo, v igro je vstopil van der Vaart. Vztrajnost se je obrestovala Lyonu, saj so izid izenačili v 75. minuti, ko je zadel Pjanić.Takoj nato je v igro vstopil Raul, ki je zamenjal Kakaja. Gostitelji so jalovo napadali, gostje pa so izjemno pametno kontrolirali rezultat. V 90. minuti je imel Lisando izjemno priložnost, ko se je sam znašel pred golom, a je ustrelil mimo gola. Lyon je z remijem na Santiagu Bernabeu dosegel izjemen uspeh in se uvrstil v četrtfinale Lige prvakov, sloviti Real Madrid pa se je tako znova predčasno poslovil od tekmovanja v elitni klubski konkurenci. Pomagala ni tudi statistična premoč v posesti žoge in strelih na gol. Tako je Real proti vratom tekmecev usmeril 16 strelov (Lyon 7), v okvir vrat pa so gostitelji streljali šestkrat (gostje trikrat).
 

Izid:
Real Madrid – Olympique Lyon 1:1 (0:0)
Ronaldo  (6.); Pjanić (75.)

KOMENTARJI (415)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CevNorc
12. 03. 2010 08.54
CFC, Man, barca so favoriti za finale 2 od teh treh bodo pršli u Madrid če si ne bodo že prej prepletl poti
FreeTalk
11. 03. 2010 16.01
Menim, da ima letos največ šans za naslov Manchester united, za njim pa takoj arsenal, chelsea bo popušil, na celi črti !
iHalaMadrid.
11. 03. 2010 14.34
real je sedaj na koleni nimaoj volje trenirat več po mojem bomo vidli na tekmi proti valadolitu kak bodo igrali če bodo igrali dobro imajo zelo dobro moštveni duh če nebodo igrali to se potem vidi egoizem
iHalaMadrid.
11. 03. 2010 14.32
AmonAmarth.....strinjam se s tabo gelde ko praviš da real nima duše samo z dnar se gre okej to maš prav jaz sem tudi včeraj več krat to povedo pač lyon je igral z srcem in to je pri bog pomagal in kaj zaj so pač izpadli si eni mislijo okej..jaz sem tudi bil zelo zelo azočaran ampak sem bil po eni strani za united če bo united igral tako kot učeraj noben nima šans proti unitedu..hallla madrid glory glory man utd ...roooneyyyyyy carrr ....cr carrr
iHalaMadrid.
11. 03. 2010 14.26
lucky_64..če to misliš imaš prav samo jaz navijam za real prej kot sem navijo za united in od letta 2001 navijam za real za united pa od leta 2006 če ti je jasno in po eni strani imaš prav...samo lahko tudi pogledaš navijače barce šele lani so ji pol začeli navijat za barco kaj pa letos če bo npr lyon z,ago lp pa bodo vsi za lyon navijali
lucky_64
11. 03. 2010 13.04
Navijačem Real Madrida: Vsekokor bom pljuval po vas, saj sem vas pol leta poslušal češ, vamos hala Madrid, vamos..... Pa če mene uprašaš, ste sami pubertetniki navijači, simpatizerji el grande Cristiana, Ronalda vsemogočnega....
sinki9
11. 03. 2010 11.32
kaj je te komentarje dobr brat! kok enih izgovorou! kok jenga cmeranja! sm jokate tle neki! da se je pjaniču usralu pa ne vem kaj še! liyon je mu eno šanso pa jo je iskoristu, real jih je mu 10 pa smo vidl kaj je blo! prazna vrata so zgrešl! ampak kaj čš to je fuzbal! ne se zgovarjat da niso uigrani pa ne vem kaj še! kok cajt pa nucajo 10let! katanc je reku zahovič pa ačimovič "dva taka igrauca ne morta na enkat igrad, ne bo prave povezave" in to je pri realu! ni povezave! use se na CRja igra! na tist stran k je žoga tm je on! mogu bi bit en vezist k bi odajau žoge v globino kokr fabregas al pa xavi! onadva mata kirurško natančnost! kaka zna zelo dobr podajat in ma lep pregled sm kaka pa CR ne morta skup špilat! CR ma preveč pozornosti in ko CRja ni v ekipi ma real lepšo in bol atraktivno igro! ne pa sm driblig
igor.zemljic1@telemach.net
11. 03. 2010 11.13
GALAKTIKI pristali na njivi,saj niso za drugam. Po izenačenju Lyona so imeli srečo,da niso požrli še dva zadetka,potem bi jih navijači zagotovo poslali kopat krompir.
scarface
11. 03. 2010 10.34
Ramos: Lyon bomo premagali 3:0 Zidane: Real se bo prebil v četrtfinale LP! Prepotentnežo so dobili tisto kar so potrebovali. Padec na REALna tla.... Zdaj se pa lahko opravičujejo in prosijo za odpuščanje...
minimalisch
11. 03. 2010 10.23
4 slika je pa LOL !!!
boyboos
11. 03. 2010 10.18
BARCA BO OSVOJILA LP......... NARODE TEGA SE ZAVEDAJTE
katalonc
11. 03. 2010 09.28
walnuts al rooneya al pa tud ce kupjo villo k hocjo sam jst si ne predstavljam tega sistema igre ce bota u igri istocasno villa pa higuain pa hkrati kaka pa cr... ne more alonso opraut sam usega umazanga dela cist razumem real zakaj igra z eno spico... prevec ofenzivceu majo... ce stece je ok ce ne so ranljivi,... za ucer pa... se 1x osmina finala pa se enkrat neugodn lyon za njih heh vamos barca
LaStellaRossa
11. 03. 2010 08.52
Tudi La lige ne bodo osvojili. šele sedaj bodo postali ranljivi !
LaStellaRossa
11. 03. 2010 08.51
Bravo LYON ! Madridu pa...veliko denarja, PREVEČ ZVEZD, trener je danes glavni krivec (čeprav ni edini)... Kemije NIMATE in je niste imeli že zadnjih 10 let ! Pa lahko pripeljete kogarkoli...vam ne bo uspelo... S takim nešportnim pristopom in "razpucavanjem z denarjem"...srce, se ne kupi !
Walnuts
11. 03. 2010 08.43
@AmonAmarth WORD :D:D:D:D Sej real bo poslaau prazno poloznco za Rooneya pa bojo rekl naj eno cifro gor napisejo kulk bi mel za njega hahahahahahha :D:D:D:D:D
leondejan1
11. 03. 2010 08.34
Sm navijač man utd. Pravzaprav sm vedu ter da so vsi pričakoval da bo izpadu. Gledu sm tekmo man utd če prav je bila že odločena nisem niti preklopu na real-lyon. Bolj kot presenečenje da je šel lyon naprej je to da je ACH med 4najboljši v evropi. Praktično vsako leto ob izpadu slišim komentarje pa drugo leto pa še špansko nam je ostal. Ne pričakovat da boste sedaj špansko osvojil pričakujete da ga neboste potem bo bilo presenečenje da ga osvojiste. Sedaj še mal barcelonine navijače mal podražim ne se preveč veselit ko je izpadu real. Isto bo doletelo vas če ne zdaj pa v naslednjem krogu.
Walnuts
11. 03. 2010 08.29
@shisko88 Ja lej če ti je krivo ne zaj tule govorit ignor drgač pa ja 19 letnik vas pokopau buahahahahahhahahaha tak da ja :)))) Kak pravjo na mladih svet stoji tud fuzbal :))))))))
tutankhamun
11. 03. 2010 08.28
shishko88 Ramos je zrasel pa CR9, ki je skozi celo sezono govoril o tripletu, pa Kaka, ki že celo leto govori ka finalu z Barcelono, oni so zrasli. Ko je lansko leto Barca osvojila triplet ni nihče od Barcinih igralcev govoril o tripletu. Real wannabe Barcelona, to je dejstvo.
shishko88
11. 03. 2010 08.28
Walnuts....haha kere maš,očitno si en 18 letnik k maš take otročje...mislim da so teb starši metal pesek v oči glede nogometa k se vid da ti ni čist nič jasno...ne da se mi več s tabo ukvarjat...ignor
Walnuts
11. 03. 2010 08.26
@shisko88 dons mate navijači reala baje popust za krivoflex pa lahk ostanete doma ko mate dan žalovanja :))))))))))))))))