Nogomet

VIDEO: Beckham in Mourinho se vračata v nekdanja kluba

Nyon, 18. 12. 2009 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V švicarskem Nyonu je potekal žreb osmine finala Lige prvakov, najbolj zanimiva para sta Inter - Chelsea in AC Milan - Manchester United. Beckham se vrača na Old Trafford, Mourinho pa na Stamford Bridge.

Žreb
Žreb FOTO: Reuters

V Nyonu je krovna klubska nogometna organizacija UEFA izžrebala pare osmine finala, ki se bodo borili za preboj v četrtfinale Lige prvakov. Glavni del v tem elitnem klubskem tekmovanju je začelo 32 moštev, sedaj jih je ostalo še 16. Poslovili so se že nekateri ugledni klubi, kot so Juventus, Liverpool in Atletico Madrid, toda večina evropske smetane je pripravljena na nadaljevanje tekmovanja, ki se bo po krajšem premoru znova nadaljevalo februarja 2010.

Osmino finala tekmovanja najboljših moštev na stari celini so si zagotovile po tri ekipe iz Španije, Anglije in Italije, po dva predstavnika imata Nemčija in Francija, medtem ko imajo Rusija, Portugalska in Grčija po enega predstavnika.
Na žrebu je bil gost sloviti nekdanji španski nogometaš Emilio Butragueno, ki je dolga leta nosil dres madridskega Reala, za špansko reprezentanco pa je nanizal kar 69 nastopov.

Brez dvoma sta najbolj zanimiva para nogometnih gigantov in italijansko – angleški dvoboj. Pomerila se bosta Inter in Chelsea ter Milan in Manchester United. Med seboj se bo udarilo tudi nekaj nekdanjih soigralcev in trenerjev. 'Domov' se po sedmih letih vrača Anglež David Beckham, ki se bo s svojim Milanom postavil po robu svoji nekdanji ekipi, Manchester Unitedu. Beckham je že pred dnevi izjavil, da si najbolj od vsega želi vrnitve na Old Trafford in želja se mu je uresničila. Proti svojemu nekdanjemu klubu pa se bo pomeril tudi kontraverzni trener milanskega Interja Jose Mourinho, ki se vrača na Stamford Bridge, k svojemu nekdanjemu klubu se vrača tudi Francoz Karim Benzema, ki bo s svojim Realom iz Madrida nastopil proti francoskemu Lyonu. Moštva v osmini finala bodo odigrala dve tekmi, moštvo, ki bo boljše v skupnem izkupičku, pa se bo uvrstilo v četrtfinale. Prve tekme bodo na sporedu 16. in 17. februarja oziroma 23. in 24. februarja, povratne pa 9. in 10. marca oziroma 16. in 17. marca.

Moštva so bila razdeljena na dva bobna, v prvem so bili zmagovalci osmih skupin, v drugem bobnu so bili drugouvrščeni. V prvem bobnu so bili Bordeaux, Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Fiorentina, Barcelona, Sevilla, Arsenal, v drugem bobnu pa Bayern München, CSKA Moskva, AC Milan, Porto, Olympique Lyon, Inter, Stuttgart, Olympiacos.

Pari osmine finala Lige prvakov:

Stuttgart - Barcelona

Olympiacos - Bordeaux

Inter - Chelsea

Bayern München - Fiorentina

CSKA Moskva - Sevilla

Olympique Lyon - Real Madrid

Porto - Arsenal

AC Milan - Manchester United 

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (164)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

StiffMeister
20. 12. 2009 11.16
Igra Barcelone je čisto gledljiva in dosti bolj moštvena kot od katerekoli ekipe.
ata787
19. 12. 2009 16.45
shishko88 in vivaronaldo pač ma Barca tak stil igre. Zato pa niso v celoti krivi sami. ČE bi res tok gledla fuzbal kokr pišeta, bi vidla, da kadar ekipe (primer: Real) proti Barci igrajo napadalno, Barca ne more gojiti svoje igre. Če pa ekipa na štadion že pride z bunkerju (primer 90% ekip) bo pa pa Barca pač igrala to po vajinem 'mučenje žoge' ker to prinaša rezultat. meni osebno (in še zdaleč nisem edini) je to všeč. vsake oči majo svojega malarja. tudi igra reala ni gdo ve kako navdušujoča. lp
TheSmartHead
19. 12. 2009 14.43
Jaz bom takole povedal. Menim, da bodo šli naprej: Barca. Bordeaux, Chelsea, Bayern, Sevilla, v dvoboju Lyona in Reala bo še zlo zanimivo, tudi med Portom in Arsenalom bo, čeprav navijam za Arsenal, zadnje tekme pa ne bom napovedal, ker je zlo nepredvidljiva. Milan je še zmeraj doslej premagal Manchester United, vendar tokrat Milan nima Kakaja, ki je ponavadi zmagoval tekme ima pa Ronaldinha, ki je v vedno boljši formi, ManU pa je brez C.Ronalda, tako da bo pomoje zelo izenačen boj! Sicer pa: Naj zmaga najboljši, pa me ne zanima kdo je to! Upam da bodo tokrat sodniki fer oz. da bodo sodili vsaj po svojih najboljših močeh, ker nočem, da se spet kdo "šverca" naprej nezasluženo!
Matjaž Planinšek 1
19. 12. 2009 12.13
največje bo razočaranje k bosta izpadla REAL,CHELSI,MILAN,
janezdolar
19. 12. 2009 12.05
detox106... če kdo nima pojma o nogometu si ti...Milan je za Man. Utd pojem nogometa, v vseh pogledih boljši in uspešnejši klub...samo lovorike poglej...drugače pa, a je Man. utd že kdaj izločil Milan...ne, in niti enkrat do zdaj sploh napeto ni bilo, ker jih je Milan dobesedno povozil...tudi letos se lahko zgodi kaj podobnega, čeprav ni Milan nič kupoval...zato ne pisat bedarij!!!
FeelsGoodMan
19. 12. 2009 11.37
Pa koga briga tvoja napoved?
dinho80
19. 12. 2009 11.20
MOJA NAPOVED: Stuttgart - BARCELONA Olympiacos - BORDEAUX Inter - CHELSEA BAYERN MüNCHEN - Fiorentina CSKA Moskva - SEVILLA OLYMIQUE LYON - Real Madrid PORTO - Arsenal AC MILAN - Manchester United
shishko88
19. 12. 2009 10.29
vivaronaldo...se strinjam s tabo....barca matra to žogo 100 na uro,kr bedno jih je gledat...vedno se hvalijo da imajo največ žoge,saj lahko imajo če si sam podajajo...mislim smešno da te kap... GOOO Realllllllllllllll
vivaronaldo
19. 12. 2009 00.54
dej ti domla raj se mal umer sicer pa ne vem kero tekmo si gledala ce si gledala barcelona real potem ce mas kej pojma o fuzbalu lahko priznas da barca ni zasluzeno zmagala...moji kolegi so vecinoma vsi strastni navijaci barcelone in so vsi lepo briznal tko da sam nehi...sploh pa lepo vas prosm mislte da je barca skoz bolsa ker ma skoz vecjo posest zoge matrajo uno zogo v nedogled zlo rd si ogledam tekme drugih klubov recimo arsenala chelsea in priznam ce dobr igrajo barca pa sam se matra uno zogo k si zadi puyol pa pique pou ure podajata prou dougcajt jih je gledat sploh pa si vec ne ustvarjo niti priblizn tok sans za gol kt lani tko da dougcajt...
SoLoR
19. 12. 2009 00.36
CEFA BARCI NAJ DAJO KAKŠNEGA ČETRTOLIGAŠA DA SE BO JA NAJLAŽJE PREBILA DO FINALA KOT VEDNO...LUZERJI haha, vsaj ne bodo zgubil kot real 2 mesca nazaj v spanskem pokalu... a ne? :D startyreal realen izid porit barci bi mogu bit v realovo korist barca je igral in ni mela priložnosti a res? priloznosti je bilo vec ali manj enako s tem da je imela barca dost vecjo posest zoge... drugac pa ce gledas tolk statistiko, dej povej mi kolk od tistih tekem ki je barca letos izgubila/igrala izenaceno je bila SLABSA (vsaj za malenkost) v statistiki.... v vecini primerov je bila bistveno boljsa... seveda pa statistika ne steje, stejejo goli... mislm ne vem kva vi realovci 1x govorite eno, drugic pa drugo, k da vam mozgani dopuscajo samo enstransko razmislanje.... recimo jaz sem se smeju penalu proti espanyolu.... vedar pa "po statistiki" bi mogl bi 3-0 (vsaj), tko da tist penal nic ne pomen po vase...
Unknown.For.You
18. 12. 2009 23.18
MANCHESTER UNITED <3<3 :)
Luka Rutar
18. 12. 2009 22.31
ja tko je chelsea bo šiu naprej s tako ekipo ka jo ma more it in še trener je povrhu dosti iskušen BLUEEEEEEE fucbal je fucbal barca pa usrana do konca
terminator25
18. 12. 2009 21.32
mene tudi zanima kje bi se dalo dobiti karte za Inter-Chelsea v Milanu........prosim poročte če kdo ve
špricer21
18. 12. 2009 21.17
a mogoče kdo ve, kje je možno kupiti karte oz. kdaj se začnejo prodajat? mam namen it v milano... :D :D za arsenal, kar idi na njihovo stran :)
spelko.
18. 12. 2009 20.46
Uff bo zanimivo gledat Inter;Chelsea. Inter naprej! drgač pa Hala Real Madrid! <333333333
Raaincoat
18. 12. 2009 20.22
vivaronaldo SKRATKA BARCA MA TOK SRECE ZE NEKI CASA DA TO NE MORS VRJET...ZE DVE PRETEKLI LETI V OSMINI FINALA SKOZ NAJLAZJI ZREB LETOS ISTO LANI PROTI CHELSEAJU DA NE GOVORIM VSI STE VIDL KRAJO,LETOS PROTI REALU ZMAGALA ZELO SRECNO SAJ SI TEGA NI ZASLUZILA,DA NE GOVORIM ZA ZADNJI PENAL PROTI ESPANYOLU RES KAKO SE JIM SERJE ZADNJE CAJTE AMPAK VERJEMITE DA SE BO TO VSE VRNILO BARCA TO LETO NE BO NIC OSVOJILA!!!!! ---------------------------- wiii in seveda BARCA spet najbolj posrano. vsako leto se prišlepajo do finala proti sami drugo kategornikom. standart ----------------------------- CEFA BARCI NAJ DAJO KAKŠNEGA ČETRTOLIGAŠA DA SE BO JA NAJLAŽJE PREBILA DO FINALA KOT VEDNO...LUZERJI ----------------------------- shis... ma itak spet sreča k dobi neke luzerje,saj tko se vedno svercajo,zato pa lahko pridejo tko daleč... Go realllllllllllllllllll ---------------------------... ne me smejat no ^^ zjokite se to vam še edino ostane ane? drgač pa po moje bo najbl zanimivo gledat inter in chelsea pa, milan in man.u... tut porto in arsenal (: upam, pa da grejo tile naprej; barca,bordo,inter,fjorentina,sevilla,real,... b a r c a ♥
VC15
18. 12. 2009 20.07
a mogoče kdo ve, kje je možno kupiti karte oz. kdaj se začnejo prodajat? mam namen it v milano... :D :D
martin-martin
18. 12. 2009 19.09
chelsea gre naprej...
ubipedera
18. 12. 2009 18.59
lyon ga je oplel.... do fabruarja bo real se priblizno vsaj 2 zboljsal svojo igro in ne mi tlele govorit je real igra slabo... realen izid porit barci bi mogu bit v realovo korist barca je igral in ni mela priložnosti real pa je mel manj žogo in še enkrat več prliožnosti mislm da ma lyon zelo malo možnosti za napredovanje GO REAL !!!
EC
18. 12. 2009 18.42
ortic7 18.12.2009, 12:34 18 INTER vsako leto dobi najmočnejši ang klub za nasprotnika že takoi...drek bolje takoj izpast, kot pa imeti neko prazno upanje... sei ne rečem, da je Inter slab...Inter je izjemen klub, vendar pa je to klub, ki mu sistem v ligi prvakov pač ne odgovarja...ker Inter je klub, ki lahko vedno igra odlično...ne nosi pa presežka, ki ga velike ekipe pokažejo na odločilnih tekmah (Barca, Liverpool, predvsem Milan, Juve...)