Nogomet

Rio Ferdinand tolažil brata

Manchester, 05. 10. 2009 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V angleški Premier League je konec tedna za največje presenečenje poskrbel Sunderland. Rdeče-beli bi lahko na Old Traffordu celo zmagali. Toda Manchester United je rešil Ferdinand.

Rio Ferdinand
Rio Ferdinand FOTO: Reuters
Toda glej ga zlomka, ne gre za Ria Ferdinanda, stebra obrambe Manchester Uniteda in tudi angleške reprezentance, pač pa za njegovega mlajšega brata Antona. Njegov Sunderland je imel po 41 letih spet priložnost, da se na Old Traffordu osladi z zmago. Pisala se je 93. minuta in Sunderland je še vedno vodil z 2:1, potem pa je nesrečni Anton Ferdinand dosegel – avtogol in tako na nek način razveselil starejšega brata Ria. Ta je zaradi lažje poškodbe tekmo presedel na klopi. Toda takoj po dvoboju je pristopil Antonu: "Takšne stvari se dogajajo tudi najboljšim," je Rio tolažil mlajšega brata in pozneje angleškim medijem priznal, da se izenačenju ni veselil. "Čutil sem njegovo jezo in žalost, približno vem, kako se je počutil," je še dodal Rio Ferdinand. Ta tekma, ki se je končala z miroljubnim remijem (2:2), je ponudila še eno zanimivost. Trener rdečih vragov Alex Ferguson je po tekmi kritizral fizično pripravljenost sodnika in mu zaradi tega celo grozi kazen. "Zdela se mi je sporna kondicijska pripravljenost glavnega sodnika. Vedno je zamujal, tudi pri podeljevanju rumenih kartonov. Potreboval je kakšno minuto, da ga je izvlekel iz žepa. Ves čas je iskal priložnost, da se spočije. Bilo je smešno," je bil brez dlake na jeziku izkušeni Sir Alex.
Alex Ferguson
Alex Ferguson FOTO: Reuters

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paris86
05. 10. 2009 17.13
ja res je povedau mal neumno sam sej vsi vemo ko tvoj klub zgubi si jezn pa morš svojo jezo prevalit na enga drugega pa mogoč ma ferguson tut prav ker zadne čase sudije zelo slabo sodijo
LadyGogo
05. 10. 2009 14.59
ma ta ferguson govori same neumnosti.Ko ne zmagajo so vsi drugi krivi samo Manchester ni..
Ernad Kukavica 1
05. 10. 2009 14.53
itak da je blo tko gol je padu u 93 min i on ...reten ne podaljsa tekme se za pol minute ampak je odpiskav takoj po 4 minutah in 2 sekundah ...reten sj nemore laufat!!!!!
maparcepel
05. 10. 2009 11.22
daj ne prbijite