Nogomet

Ribery: Milan je s prodajo Gourcuffa naredil napako

München, 09. 09. 2009 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Večina za največjo Milanovo napako pri letošnjem prestopnem roku označuje prodajo Kakaja. Francoski reprezentant Franck Ribery tega sicer ne zanika, vztraja pa, da to ni bila edina napaka.

 

Ribery ne more razumeti AC Milana, ki se je preveč lahko odrekel Yoannu Gourcuffu.
Ribery ne more razumeti AC Milana, ki se je preveč lahko odrekel Yoannu Gourcuffu. FOTO: Reuters

Pred začetkom minule sezone je Berlusconijev klub francoskemu prvoligašu Bordeauxu posodil obetavnega vezista Yoanna Gourcuffa. Po enoletni posoji sta se omenjena italijanski in francoski klub dogovorila za dokončni odkup. Odkup, katerega Bayernov vezist Franck Ribery označuje za veliko napako. "Kaka je sijajen igralec, človek, okoli katerega se vrti igra tako v njegovem klubu kot v njegovi reprezentanci. A nihče ni omenil še ene slabe poteze Milana. Prelahko so se namreč odrekli prihodnosti svetovnega nogometa," je Ribery okrcal AC Milan.

Yoann Gourcuff je bil eden najzaslužnejših za Bordeauxovo osvojitev prvenstva.
Yoann Gourcuff je bil eden najzaslužnejših za Bordeauxovo osvojitev prvenstva. FOTO: Reuters

Milanova prodaja je še toliko bolj nelogična, saj je bil ravno Gourcuff eden glavnih protagonistov Bordeauxove osvojitve naslova prvaka v francoskem Le Championnatu minulo sezono. "Ko sem z Gourcuffom igral za reprezentanco, sem v njem videl novega Zinedina Zidana. Njegova igra je genialna," je Ribery še enkrat pohvalil sonarodnjaka.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paris86
10. 09. 2009 16.15
heh najbolši igralec ene najbolših lig na svetu pa so ga prodali za sam 15 mio to je ena največjih napak v nogometu pa da so kakaja prodali realu tut ni tak vlka napaka dobli so 68 mio gourcuff je pa skor trak ku kaka dober
bojaninho
09. 09. 2009 17.05
Ko je Gourcuff igral za Milan so mu dali možnost da se dokaže vendar ni naredil nič.Zato so ga pa prodali.Taka je resnica.
Authority
09. 09. 2009 15.41
Prvič: Gourcuff je bil lani posojen z možnostjo odkupa do konca letošnjega Maja za 15mio€. Milan se je za to odločil že lani in letos ni mogel nič, v primeru odkupa. Drugič: res je, da so ga poskušali prepričati, da bi se vrnil, ampak se to ni zgodilo. Tretjič: Milan je naredil tko veliko napako že lani, da je joj. In letos bi se z Gourcuffom v ekipi na tako lep način znebili Pirla (v Chelsea), da bi ga jst peljal v London. Torej... napaka je že eno leto stara.
AS2
09. 09. 2009 14.56
Se strinjam. Gourcuff je novi Zidan...