Nogomet

'Profesor' Rangnick preporodil Schalke

Gelsenkirchen, 15. 04. 2011 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški Schalke blesti v Ligi prvakov, saj so varovanci trenerja Rangnicka nazadnje izločili milanski Inter, čaka pa jih obračun z Manchestrom Unitedom.

Ralf Rangnick, imenovan tudi "Profesor", je marca na trenerskem stolčku nasledil Felixa Magatha in od takrat v Ligi prvakov še niso izgubili. Statistika štirih tekem (remi in tri zmage) v elitnem klubskem tekmovanju je izvrstna, malce manj uspešni so v Bundesligi.

Rangnick je Schalke enkrat že vodil, leta 2005 se je poslovil, sedaj je dobil drugo priložnost in 52-letni strateg jo je za zdaj dobro izkoristil. "Nimam besed ob zadnjih dveh tekmah proti Interju. Vsi so igrali eden za drugega in to je bil ključ do uspeha," je dejal trener po preboju v polfinale. Spremenil se je tudi način igre, saj so pod Magathovim vodstvom igrali veliko bolj obrambno, sedaj je igra veliko bolj napadalna, kar kaže tudi skupni izid obeh tekem proti Interju (7:3 razlika v golih).

Ralf Rangnick
Ralf Rangnick FOTO: Reuters

O dobrem vzdušju priča tudi izjava branilca Benedikta Höwedesa, ki se je strelsko izkazal na povratni tekmi proti Interju. "Pod njegovim vodstvom smo postali prava ekipa, borimo se drug za drugega. Maksimalno smo osredotočeni pri svojih nalogah na igrišču, igramo odgovorno, v napadu pa smo nevarni in težko nas je ustaviti," je prepričan nemški igralec. V LP so se prebili do polfinala, kjer Rangnicka in njegove varovance čaka dvoboj z izkušenim sirom Alexom Fergusonom in njegovo "četo".

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iskrenost
18. 04. 2011 08.25
Schalke ima to prednost, da lahko v prvenstvu svoje najboljše igralce spočije, ker med prvih pet ekip v Bundesligi, ki še vodijo v Evropo ne more priti. Stavili bodo vse na finale nemškega pokala, ki bo 21.5., kjer jih čaka en drugoligaš, vsi drugi polfinalisti pa bodo moči usmerjali še na "fronto prvenstvo." Tudi proti favoritom nimajo kaj izgubiti in že leta osvajajo naslove "samo veliki evropski klubi" v ligi prvakov. Zadnji klub, ki je prvič zmagal v ligi prvakov je Dortmund, leta 1997, od takrat dalje pa so vedno zmagovali ekipe, ki so že vsaj enkrat stali na vrhu Evrope. Schalke je brez obremenitev, so že več dosegli, kot bi si bilo kdo upal staviti na začetku sezone in zakaj ne bi bilo letos na vrhu kakšno novo ime? V nogometu je potrebna včasih tudi sreča in sreča ne izbira imena, pa tudi presenečenja se dogajajo.
kurcvasgleda01
15. 04. 2011 19.22
za preporod je krivec R A U L...če vam kaj ni jasno
LinJordan
15. 04. 2011 18.24
52 let pa nima sivih las heh
paulo19
15. 04. 2011 17.31
@manu666 ne!!! united bo igral še samo proti schalkeju, slednji pa bodo igrali še proti realu
mlad3n
15. 04. 2011 16.03
Tako zdej je še treba Schalke odpravit. Schalke je v zelo dobri formi in mislim da bo to najtežje tekma v LP za Man. Utd. v LP. Ampak verjamem v naše in upam da se prebijemo v finale. Gremo do finala! GGMU!
united666
15. 04. 2011 15.34
njih caka samo man united,united pa cakajo se schalke pa potem se real al pa barca......tesko bo ja res je.....
ArchEnemy
15. 04. 2011 14.29
Težko delo nas čaka ampak United je realno gledano bolj kakovostna ekipa in pričakujem napredovanje!!