Nogomet

VIDEO in FOTO: Arsenal izničil dva zadetka prednosti

London, 30. 03. 2010 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na prvi četrtfinalni tekmi nogometne Lige prvakov sta se Arsenal in Barcelona razšla z neodločenim izidom (2:2). Pred povratno tekmo je tako še vse odprto.

Na stadionu Emirates se je v četrtfinalu Lige prvakov odvijal pravi nogometni spektakel. Arsenal in Barcelona sta nogometnim navdušencem pripravila pravo poslastico. Barca si je že v prvem polčasu priigrala številne priložnosti, na drugi strani pa je Arsenal na svoj račun prišel šele v drugem delu tekme. Ob koncu obračuna pa so izkoristili še dosojeno enajstmetrovko in prišli do remija.

Barcelona je do odlične priložnosti prišla že povsem na začetku tekme, ko je v drugi minuti po desni strani prodrl Pedro, a je Almunia žogo uspel izbiti v kot. Že v drugi minuti je bilo pred Arsenalovimi vrati znov nevarno, ko je Xavi izvajal kot, podajo je poizkušal izkoristiti Busquets, vendar je domača obramba še pravočasno strnila svoje vrste. Že v peti minuti je bilo pred domačimi vrati znova nevarno. Najprej je Messi preigral dva Arsenalova nogometaša in sprožil močan strel na Almunijeva vrata, že nekaj trenutkov kasneje je Xavi na krilu odlično zaposlil Alvesa, slednji je dobro podal Ibrahimoviću, ki pa je žogo poslal vsaj dva metra previsoko. Že v deveti minuti je imel švedski napadalec znova priložnost, tokrat je poskušal s strani, strel je sprožil s kakšnih 20 metrov, a ni bil dovolj natančen. V 14. minuti je znova zadišalo po golu, najprej je Xavi podal do Ibrahimovića, ki pa je s kakšnih desetih metrov močno streljal na Arsenalov gol, vendar pa se je Almunia izkazal z naravnost briljantno obrambo. A že nekaj sekund kasneje se je španska akcija nadaljevala. Pred Arsenalovimi vrati se je znašel Xavi, še enkrat več pa se je izkazal odličen vratar domačih. Na koncu akcije je poizkušal še Messi, domača obramba pa je s skrajnimi močmi uspela ohraniti nedotaknjeno mrežo. V 22. minuti so na svoj račun prišli tudi domači navijači, ko so do vodstva poizkušali priti varovanci Arsena Wengerja. S 25 metrov je močno streljal Nasri in žogo poslal tik ob Valdesovo vratnico. V 37. minuti so bili Topničarji povsem blizu zadetka, najprej je po podaji Nasrija s kakšnih petih metrov poizkušal Bentdner, a je Valeds strel ubranil. Bentdner je uspel priti do odbite žoge, ki pa je končala v vratnici, za nameček pa je stranski sodnik presodil, da je bil domači napadalec v prepovedanem položaju.

A, če Barca v prvem polčasu ni izkoristila svojih številnih priložnosti je to popravila že povsem na začetku drugega polčasa. V 46. minuti je angleško obrambo izigral Ibra, ki je imel že v prvem polčasu dve zreli priložnosti. Ibra je odlično sprejel dolgo podajo in preigral Songa, nato pa žogo neovirano z lobom poslal v Arsenalovo mrežo. Že nekaj minut kasneje je Barca znova ogrožala Arsenalovo obrambno vrsto, z 18 metrov je streljal Pedro, a ni bil dovolj natančen. Že minuto kasneje je s prostega strela poizkušal vodstvo povišati Messi, žoga je končala v živem zidu in se odbila do Busquetsa, ki pa je streljal naravnost v Almunia. Slednji pa je še enkrat več v tem večeru branil. Na drugi strani so poizkušali tudi Topničarji, ko je bil pri žogi Bendtner, vendar je Valdes mrežo ohranil nedotaknjeno. V 59. minuti je reprizo prvega gola uprizoril Ibra. S podajo se je izkazal Xavi, Ibra pa je žogo prejel kakšnih 10 metrov pred golom, nato je v slogu velikih mojstrov rutinsko počakal da je Almunia nekoliko počepnil, nato pa žogo poslal tik pod prečko. Wenger je po drugem zadetku Barcelone vedel, da je potrebno nekaj spremeniti, zato je iz igre potegnil Sagneja v igro pa je poslal Walcotta. Takšna poteza pa se mu je v 69. minuti še kako obrestovala, saj je mladi Walcott uspel premagati Maxwella in izid znižati na 1:2. V 85. minuti je za Barcelono sledil hladen tuš, ko je Bendtner v kazenskem prostoru podal do Fabregasa, nad slednjim pa je prekršek naredil Puyol in dobil rdeči karton. Glavni sodnik tekme Massimo Busacca je pokazal na strel z bele točke. Enajstmetrovko je izvajal Fabregas in izid izenačil na 2:2. Prav Fabregas pa zaradi rumenega kartona ne bo imel priložnosti igrati na povratni tekmi, ki bo 6.4 na stadionu Camp Nou.

Izid:
Arsenal - Barcelona 2:2
Walcott 69., Fabregas 85./11-m; Ibrahimović 46., 59.;

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (601)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LiamGothe
02. 04. 2010 10.23
AmonAmarth nehi že s premirjavami ker nobenega ne briga. Pa tudi če je dal gol kje je bil pole celotno tekmo? nehi ker za enega je boljši messi za enega pač rooney. nagrado zasluženo ali pa tudi ne bo dobil pa itak tisti, ki bo dobro igral CL in SP... Kar pa pomoje ne bo uspelo ne messiju ne rooneyu.
vitaminkripl
01. 04. 2010 12.20
čisti rdeč karton.. in zka je dobo lehman 2006 rdeč karton ko je na enak način podrl zadnega igralca ki bi zabil? ne pametuj
dancha
01. 04. 2010 12.10
popolna tekma, škoda edino da ni blo več golov barse iz neštetih priložnosti. almunia je raztural, čestitke arsenalu kaj lahko bi popapali 3 gole v 1.polčasu pa so zdržali in tudi na koncu malo igrali. čez sojenje razen rdečega kartona pa nimam pripomb
sottozero
01. 04. 2010 11.49
Vseeno je kaj je piskal...stanje je kakeršno je...in kogar ni...pač se igra brez njega... Barca je svet zase...je več kot samo klub...in verjamem, da bo igrala enako...pa ali manjka v obrambi Puyol...ali pač ne... Ravno tako bo Arsenal igral brez Fabregasa. Ni opravičila za nikogar. Oboji igrajo NOGOMET, ki je paša za oči...verjamem, da je BARCA svet zase, ima pa zelo kratko klop za tako velik klub. Arsenal ima možnosti. Nedvomno. Bi pa dal prednost Barci.
Buakaw
01. 04. 2010 11.30
tilen182 poglej poba...tvoj stric verjetno sodi v neki kočevski ligi in se ne more primerjat z sodnikom, ki sodi v LP? Mislim da se strinjava. ma, da je penal piskal še nekako, samo rdeči karton pa ni šans!
AmonAmarth
01. 04. 2010 11.19
@glod Hehehehe...še en k favorizira Messija očitno...trenutno Messi ni R od Rooneya prej kot da Rooney ni M od Messija!
tilen182
01. 04. 2010 10.49
tisti k govorite čez sodnika šššš ker je še veliko sodnikov k bi tole zapiskal moj stric pa je sodnik je sodil veliko tekem navija pa za barco pa je reku da bi po vsej vrjetnosti poskal to 11-metrovko
torres8
01. 04. 2010 10.44
mater ste eni feni od barce. 1. ce igralec kakor koli telesno ovira drugega je prekrsek. 2. cesc ni iskal penala ampak strel in puyol je pritekel od ozadi in mu z nogama blokiral strel.....verjetno ni naredil namerno ampak ce ne bi bi verjetno bil gol. 3.rdeci karton je prejel na podlagi prekrska ker je bil zadnji moz v obrambi(isto kot lehman 2 leti nazaj ko je dobil rdeci karton v finalu)
minimalisch
01. 04. 2010 10.07
V Barceloni bo Arsenal igral itak na vse ali nič tak, da bo težka tekma za obe strani...težko je tud Wengerju majhen proračun in še brez Persia..vsa čast, da so sploh do sem pršli, jaz sem zadovoljen...
car_alonso
01. 04. 2010 09.40
sottozero prvi gol ki so ga dobili je že bila napaka na sredini igrišča ko so zgubili žogo za brezveze in še nato napaka Valdeza... Povratna tekma bo teška za Barco, ker obramba bo nedorasla Arsenalu...
Glod
01. 04. 2010 09.12
AmonAmarth.. lej ni Rooney M od Messija pa se sprijazn..Ja je dal gol 'claps hands'
AmonAmarth
01. 04. 2010 08.57
A smo spet tam da je sodnik okradel barco? Ja boga barca...
blacknwhite
01. 04. 2010 08.49
nwm kaj naj rečem bravo walcot res je ful poživil igro arsenala kaj pa se tiče Puyola pa se kr strinjam z Buakawom polek je stal sodnik pa ni videl da je cesc puyola vdaro...neverjetno no :S drugač pa komaj čakam povratno tekmo upam da jih bo barca dotokla edino kaj me skrbi je obramba :S
sottozero
01. 04. 2010 08.47
Buakaw 01.04.2010, 08:23 Sodnik je naredil VELIKO napako. Za enajstmetrovko...OK stvar presoje...čeprav počasen posnetek kaže, da je Fabregas brcnil Puyola, ki je skorajda stal na mestu...ampak OK.... Da pa ga je "kartoniral"...sploh z rdečim...pa nima veze z realnostjo... Je pa priložnosti Arsenalu, da se je približal in sploh dobil možnost za izenačenje, dala BARCA sama.. 1. prejeti gol = napaka vratarja ! 2. gol = penal...ki je bil ali ni bil...vseeno...zadnje 30 minut so povsem popustili...
Buakaw
01. 04. 2010 08.23
sodnik je ubil Barco....če je to penal nej gre raje šah sodit.... Puyolu rdečega?? Zakaj? Ni bil zadnji, prekrška sploh ni bilo, če pa je že bil pa ni bil tako grob da dobi rdečega.... Ibra za spremembo dobro igral, prvi gol je kapo dol.
leondejan1
01. 04. 2010 08.23
ody.gal01.04.2010, 07:40-1 Malce čuden naslov Arsenal izničil dva zadetka bedarija za Barco je to ogromna prednost glede nato da je v gosteh zabila 2 gola.Barca bo prvak. nebodi tako prepričan. Barca se opeče tud doma.Še posebej če nebojo igrali pique in pujol a še iniesta.
PRHO
01. 04. 2010 08.01
Dobra tekma,ni bil penal,bolša barca, komentator svaka čast,mesi zakon,sodnik soliden inter bo prvi.
AmonAmarth
01. 04. 2010 07.48
@francek666 To sem napisal ker ga vsi tako hvalite itd. Včeraj je pokazal malo oz nič...Rooney je pa spet dal gol. Ni važno kak...gol je gol...
...Lejga...
01. 04. 2010 07.40
Malce čuden naslov Arsenal izničil dva zadetka bedarija za Barco je to ogromna prednost glede nato da je v gosteh zabila 2 gola.Barca bo prvak.
olimpija55
01. 04. 2010 07.30
sottozero 01.04.2010, 07:26 se podpišm