Nogomet

FOTO: Rdeči vragi ponižali Milan

Manchester/Madrid, 09. 03. 2010 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V osmini finala nogometne Lige prvakov je Manchester United na povratni tekmi kar s 4:0 ugnal AC Milan in se uvrstil v četrtfinale tega elitnega evropskega tekmovanja.

Wayne Rooney
Wayne Rooney FOTO: Reuters

Na zelenico Gledališča sanj, kot je stadion poimenoval legendarni sir Bobby Charlton, se je po skoraj sedmih letih vrnil David Beckham. Anglež se je zavedal, da jih na gostovanju pri Rdečih vragih čaka izjemno težko delo, obenem pa je obljubljal, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da se uvrstijo v četrtfinale. "To je velik izziv. Zmagati na Old Traffordu je zelo težka naloga, vendar obožujem take naloge. Če bom dobil priložnost za igranje in dokazovanje, bo to velik test tako zame, kot za ekipo,“ je pred tekmo povedal popularni Becks, ki si najbrž niti v najbolj norih sanjah ni predstavljal, da jih bodo Rdeči vragi tako ponižali.

AC Milan v zadnjem času ni v takšni formi kot v časih, ko so osvojili dve lovoriki Lige prvakov, poleti je milansko klop zapustil Carlo Ancelotti, na njegovo mesto pa je prišel brazilski nogometni strokovnjak Leonardo. Slednji je bil zaradi slabših rezultatov v preteklosti že tarča kritik italijanskih medijev, verjetno pa se mu nič bolje ne piše po izpadu iz prestižne Lige prvakov v osmini finala.

United si je na domačem stadionu odlično priložnost pripravil že po vsega dveh minutah tekme, ko sta bila v akciji Valencia in Rooney, slednji je dobro streljal, a je bil na koncu premalo natančen. Prvo pravo priložnost si je Milan priboril v 8. minuti, ko je za paniko v obrambni vrsti Uniteda poskrbel Ronaldinho, ki je odlično streljal v levi spodnji kot van der Sarovih vrat, žoga pa je le za nekaj metrov zgrežila mrežo. V 10. minuti je izjemno priložnost izpustil Huntelaar, ko mu je odlično podal Bonera, a žoga na koncu ni našla poti v Unitedovo mrežo. V 13. minuti je za huronsko veselje domačih navijačev poskrbel Rooney. Z desne strani mu je v kazenski prostor odlično podal Neville, Rooney pa je žogo mojstrsko pospremil v mrežo Abbiatija. Po zadetku Rooneyja so bili Rossoneri sicer več pri žogi, v 20. minuti sta bila nevarna tako Flamini, kakor tudi Pirlo. V zadnjih desetih minutah prvega polčasa je bil v vrstah zaspanega Milana še najbolj razpoložen Ronaldinho, ki je edini skrbel za podaje v kazenski prostor, vse bolj pa je kazalo, da se je italijanska ekipa preprosto vdala v svojo usodo. Tik ob koncu polčasa je do dobre priložnosti prišel napadalec Rdečih vragov Fletcher, ki je streljal s kakšnih 25 metrov.

Drugi polčas so domači nogometaši začeli na najboljši možni način, z novim zadetkom. V glavni vlogi pa je bil tudi tokrat režiser prvega zadetka na tekmi, Rooney. Z leve strani mu je podal portugalski napadalec Nani, Rooney pa je nato s kakšnih 18 metrov brez težav matiral Abbiatija. Že dobrih deset minut kasneje je za navijače Milana sledil nov hladen tuš. Povsem razglašeno Milanovo obrambo sta izigrala Scholes in Park, prvi se je sam znašel kakšnih 20 metrov pred Milanovim golom, nato je žogo podal v kazenski prostor, kjer je nanjo že čakal Park in vodstvo povišal na 3:0. V 64. minuti je na svoj račun prišel tudi angleški zvezdnik David Beckham, ki se je na Old Traffordu prvič znašel v dresu nasprotnega moštva. Becks je poskrbel, da se je zaspana igra Milana vsaj nekoliko razživela, v 74. minuti je tako v svojem slogu sprožil močan strel na vrata van der Sarja, ki pa je imel srečo, da je žoga proti vratom letela po sredini, saj bi jo drugače le stežka ubranil. Za popoln debakel Milana je v 88. minuti poskrbel Fletcher, ki je že tako visoko vodstvo domačih povišal na 4:0. Povsem ob koncu tekme sta za častni zadetek Milana skušala poskrbeti Beckham in Pirlo, prvi je bil v vlogi podajalca, drugi pa je sprožil strel na van der Sarjeva vrata, a tudi tokrat so Unitedova vrata ostala nedotaknjena.

Izid:

Manchester United – AC Milan 4:0

Rooney 13., 46., Park 59., Fletcher 88.

 

KOMENTARJI (374)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Twetty
11. 03. 2010 12.25
Ah ni se treba zdaj na široko šopirit ker je pač MAnUtd nabil Milan. Zmagala je pšač ekipa, ki si je iz pogleda igre, moči in forme najbolj zaslužila. Milan je bil zdesetkan zaradi poškodb in verjetno prvi gol niti ne ampak lih 2. gol takoj na začetku 2. polčasa jih je žal psihično uničil, zakaj so tako padli sami vedo in bodo mogli narediti eno veliko čistko med sabo in vodilnimi Milana, ter zares nakupiti vsaj po enega igralca v vsakem oddelku torej vsaj 3- dobre igralce, da bodo lahko konkurirali z ostalimi in imeti tudi več sreče pri poškodbah in na igrišču, saj jih velikokrat zapusti.Pač to je nogomet Vseeno pa velik aplavz Man Utd, za privlačno in hitro igro, ter nekaterim njegovim igralcem, ki so res fantastični (posebej Rooney itak), upam da gredo čimbolj naprej. Štirje velikani se poslavljajo od Evrope, kjer bi vsi lahko celo zmagali LP (Liverpool, Milan, Real in eden izmed para Chelsea in Inter), v nogometu je tako, kdor ima preveč poškodb, preveč nesreče, napačno filozofijo in organizacijo in samo poslovanje kluba in podobne zdrahe, ne more več kot toliko narediti. Vseeno pa bo LP kljub temu zanimiva vnaprej, pustmo se presenetit.
maldini3
11. 03. 2010 12.12
čestitke manchestru! to je šport, enkrat zmagaš, drugič zgubiš. učirej je pač manchester zasluženo zmagal. forza milan, per sempre cuore rossonero!
manutdcar
11. 03. 2010 10.04
ja dadojc! Že res, da bi lahko kaj kmalu bilo vse drgače, da ČE bi ga Ronči tm zabil bi blo vse obrnjeno, pa da bi lahko iz prve tekme več iztržili, sam vseeno to vse ni važno, ker ob takem odnosu na povratni tekmi je sramota samo pomisliti na napredovanje
manutdcar
11. 03. 2010 10.01
ja MEDEK7 se strinjam =) man utd je pač man utd nimaš kej rooney je pa pač rooney..newem kako ste eni lohka prčakovali da bo milan zmagu..in to na oldtreffordu hahaha dobra šala =)
MEDVED7
11. 03. 2010 09.49
KJE SO DNES VSI TISTI , KI SO SE ŠE VČERAJ ŠOPIRILI, DA BO MILAN NABIL UNITED???!!! NO KJE STE. ROONEY JE DOBESEDNO V ODEH DVEH TEKMAH ZGAZIL MILAN, TANK, TANK, TANK !!!!! UNIČIL JE MILAN!!!! CAR.
SpremeniVzdevek
11. 03. 2010 09.28
a ti si tud bogi? pa sej bo bolš...
nevtro
11. 03. 2010 09.19
AC Milan - kaj je že to?? A to so tisti, ki so bili včasih najjači, zdaj jih pa nikjer več ni! Vam že lep čas govorim, da je za vas veteranska liga ne pa LP! Včeraj vas je bilo vse polno, danes ste pa tiho kot ritke, tisti, ki se pa upa oglasit, pa samo išče opravičila in izhod oz. tolažbo v domačem prvenstvu. Noup dragi moji, tudi doma vam ne bo uspelo, sicer pa se ni za hvalil z naslovom dr. prvaka osvojenega v Italiji. Ker je liga (postala) poden od podna... AC Milan pridite na turnir v Šenčur, med veterani manjka še ena ekipa...
dancha
11. 03. 2010 09.07
naj se ponovi lanski finale
SpremeniVzdevek
11. 03. 2010 08.43
Gospod, odpusti jim, saj ne vedo kaj govorijo...
birtm
11. 03. 2010 08.37
Pošteno in pravično na obeh tekmah je zmagal boljši pa čeprav ni to Real...
kurcvasgleda01
11. 03. 2010 08.35
moram priznat, da me je presenetil Lyon in mislim, da bo prišel visoko če ne do samega finala...;.)
tomipirc@siol.net
11. 03. 2010 07.51
ROOOOOOONEYYYY!!!!!!!! LEGENDA!
dadojc
11. 03. 2010 07.32
Ja tko je, Milan je doživel debakl! Že res, da bi lahko kaj kmalu bilo vse drgače, da če bi ga Ronči tm zabil bi blo vse obrnjeno, pa da bi lahko iz prve tekme več iztržili, sam vseeno to vse ni važno, ker ob takem odnosu na povratni tekmi je sramota samo pomisliti na napredovanje. Manchester je igral toliko kot je rabil in zato jim čestitam na zmagi in želim srečo v napredovanju tekmovanja, samo nimam se namena obremenjevati z njimi, mene skrbi Milan. Ker da se tkole brez borbe igra tekma, to je sramota in to ne vodi nikamor. Problem Milana je pač da ima dejansko samo 11 igralcev, ki so sposobni odigrati in se kosati z največjimi, takoj ko manjka samo eden od teh enajstih je Milan takoj kakih 10 do 15% slabši, včeraj pa so manjkali celo trije, tko da ni čudno kaj več kot 4:0 ni bilo za pričakovati. Ampak to je problem uprave in dokler oni ne uvidijo tega, Milan nima kej praskat u LP.
konj 1
11. 03. 2010 07.26
js pa navijam za barco !! messi
AmonAmarth
11. 03. 2010 07.25
Lepa in zaslužena zmaga, United je bil pač za 10 razredov boljši nasprotnik od Milana!! Ni kaj komentirat...Rooney jim je poškodovan zabil 2 komada u easy...zadnji dokaz da je trenutno daleč daleč najboljši nogometaš tega planeta!! To kar on dela... Mi je blo pa všeč kako so Beckhama pozdravili navijači...dokaz da se legend ne pozablja...še gol bi mu privoščil včeraj...pa še to pove ful, da je bil Beckham včeri naj igralec Milana pa je igral le pol urce!
Martin Riggs
11. 03. 2010 07.15
Walnuts
11. 03. 2010 06.46
Sramota za milan :):):):)
ays1979
11. 03. 2010 06.30
EricCantona bomo vidli kako se boš počutil ko bo potrebno tostih 850 miljonov funtov poravnat pazi da ne boste ostali brez vsega hmm to bi pa res rad vidu in kolk boš potem glasn in s palco okol hodu hehe!? Letosnje poletje pričakujte razprodajo pri ManU! Pa še enkrat da ponovim KAPO DOL PRED TAKIM ManU kot je biu včeraj!
Andreja Lajh 1
11. 03. 2010 06.23
ok....če bi blo po moje bi se pač izteklo drugače, sam so rdeči vragi zmagali čis zasluženo saj milan ni pokazal volje za pravo igro. tak da: man utd čestitam pa upmam da pridete čim dlje YNWA Forza Rossoneri<3
mare.miami
11. 03. 2010 04.58
Leonardo odstopi.To je bila res blamaža.Vsaj 6 igralcev Milana bi bilo treba zamenjat ali upokojiti in pripeljat mlade igralce.Že več kot 20 let sem fan Milana toda sedaj so me dokončno razočarali...