Nogomet

FOTO in VIDEO: Rdeči vragi tudi v drugo pometli s Schalkejem

Manchester, 04. 05. 2011 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.J./M.F./B.C.
Komentarji
229

Na povratni tekmi polfinala Lige prvakov sta se na Old Traffordu merila domači Manchester United in nemški Schalke iz Gelsenkirchna. Rdeči vragi so bili tudi v drugo prepričljivo boljši in slavili s 4:1 ter se zanesljivo uvrstili v veliki finale LP, ki bo 28. maja na Wembleyju, kjer se bodo pomerili z Barcelono.

Nogometaši Manchester Uniteda so si na prvem polfinalnem dvoboju Lige prvakov v Gelsenkirchnu priigrali dva gola prednosti, a Schalke 04 je na povratni dvoboj pripotoval popolnoma neobremenjen. Četa Ralfa Rangnicka nima česa izgubiti, za nameček pa je prihajala v goste k ranjenemu Manchester Unitedu, ki je v zadnjem prvenstvenem dvoboju izgubil z Arsenalom, hkrati pa je pred Rdečimi vragi nadvse pomembni prvenstveni dvoboj z neposrednimi konkurenti za naslov iz Londona. Ravno beganje misli od ene k drugi tekmi bi lahko pomenilo svojevrstno psihološko prednost za Schalke, hkrati pa nemška nepopustljivost vedno znova pride do izraza. "Minuli teden smo imeli slab dan, Manchester pa dobrega. Na povratni tekmi bo vse odvisno od nas. Glede na to, kaj nam je uspelo v Milanu, se ne smemo ustrašiti. Ne bo lahko, a veselimo se novega izjemnega dosežka. Želimo pokazati, kaj znamo in igrati lep nogomet,“ je pred povratnim dvobojem povedal Nemec Alexander Baumjohann. Strateg Manchester Uniteda Alex Ferguson pa še sestavlja igralsko križanko, saj mora nekatere igralce spočiti pred pomembnim prvenstvenim dvobojem s Chelseajem. "Zavedamo se, da Schalke nima česa izgubiti. Naredili bodo vse, da zmagajo. Ostane jim le napadanje. Rangnick bo izbrancem naročil napad, saj obstajajo le redki drugi recepti, s katerimi lahko izničijo zaostanek. Verjame, da v Manchester niso pripotovali z belo zastavo,“ je pred povratnim dvobojem LP ponavljal strateg Manchestra Ferguson.

Jose Manuel Jurado je dosegel edini gol za Schalke.
Jose Manuel Jurado je dosegel edini gol za Schalke. FOTO: Reuters
Neuničljivi Sir Alex je celo poskrbel za nekaj (nepričakovanih) sprememb v prvi postavi, saj so rdeči vragi tekmo začeli brez številnih članov najmočnejše enajsterice. Mendežer angleških prvakov je dodobra premešal začetno postavo Uniteda (tega konec tedna čaka bržčas odločilna tekma za državnega prvaka proti Chelseaju). V primerjavi s prvenstveno tekmo proti Arsenalu je opravil kar devet menjav, mesto sta zadržala le vratar Edwin van der Sar in vezist Nani. Na drugi strani je Ralf Rangnick začel z bolj ali manj najmočnejšo postavo, v kateri je bil spet Benedikt Höwedes, priložnost od začetka pa je dobil tudi šele 17-letni Julian Draxler, Klaas-Jan Huntelaar pa je začel na klopi. Kljub temu, s številnimi rezervisti v ekipi, so gostitelji od prve minute prevzeli terensko pobudo in nemškega podprvaka stisnili na njihovo polovico. Schalke, ki se je sprva malce potegnil nazaj, je prvič konkretneje udaril v 9. minuti, ko je s kakšnih 22 metrov potegnil Jefferson Farfan, vendar pa je bil njegov strel premalo natančen. Otočani so bili najbolj aktivni preko Portugalca Nanija in Bolgara Dimitra Berbatova, nemška obramba pa je uvodni nalet odlično krotila. Priznati je treba, da tekma v prvih dvajsetih minutah ni ponudil predstave dostojne polfinala Lige prvakov, zdelo se je, da igrajo rdeči vragi ravno dovolj, nemški nogometaši pa nimajo kakovstnih rešitev za intenzivnejše napadanje nasprotnikovih vrat. V takšnem razmerju moči je bilo le malo razburjenj pred obema goloma, čeprav so napadi rdečih vragov vendarle nevarnejši in konkretnejši. In so tudi obrodili sadove. Igrala se je 26. minuta, ko je nemška obramba povsem zaspala in dovolila dolgo diagonalno podajo Darrona Gibsona, ki je zaposlil vtekajočega Antonia Valencio, Ekvadorec v ekipi rdečih vragov pa je rutinirano poskrbel za vodstvo Otočanov.

Anderson
Anderson FOTO: Reuters

Po uvodnem golu se je tekma zelo razživela, predvsem angleški prvaki so na krilih prvega gola še bolj pritisnili na nasprotnikova vrata in Gibson je po asistenci pri uvodnem zadetku v 31. minuti poskrbel še za nov gol v mreži tokrat nezanesjlivega Manuela Neuerja. Prepričljivo vodstvo je gostitelje očitno uspavalo in to so "prebujeni" Nemci kaznovali z zadetkom v 35. minuti, ko je iz prve močno in neubranljivo zadel Španec Jurado. Vsebinsko polnih deset minut, ko so padli tudi vsi trije zadetki, je očitno izčrpalo obe moštvi, ki sta do konca prvega polčasa le še čakali na zaključen žvižg po prvih 45 minutah. Uvodnih nekaj minut nadaljevanja ni prineslo nevarnih situacij pred obema vratarjema, potem pa so se gostitelji le malce prebudili in bili po akciji Berbatova in Andersona v 56. minuti blizu zadetka, a je Brazilčev poskus z roba kazenskega prostora Neuer s težavo odbil v kot. Nogometaši Manchester Uniteda so v zadnjih dvajsetih minutah dodali še nekaj plina, in bili predvsem zahvaljujoč slabemu vračanju Schalkeja v obrambo in preko hitrih protinapadov izjemno nevarni, kar dvakrat pa jim je uspelo zadeti v polno. Obeh zadetkov v drugem polčasu se je veselil razpoloženi Anderson, prvič po napakah ožje nemške obrambe in strelu iz obrata, drugič pa po lepi podaji Berbatova, ko je le še potisnil žogo v prazno mrežo ter potrdil zanesljivo uvrstitev Manchester Uniteda v veliki finale Lige prvakov.

Izid:

Manchester United - Schalke 04 4:1 (2:1)
Strelci: Valencia 26., Gibson 31., Anderson 72., 76.; Jurado 35.

KOMENTARJI (229)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mlad3n
05. 05. 2011 10.54
ArchEnemy 05.05.2011, 10:46 Tukaj se 10000000000000% strinjam s tabo!!
ArchEnemy
05. 05. 2011 10.46
@mlad3n Kot hoče nej igra...lahko tudi z 10 obrambnimi...važno da zmaga United!!
mlad3n
05. 05. 2011 10.36
ArchEnemy 05.05.2011, 10:13 Če bo SAF igral samo z enim napadalcem potem bomo zgubili. Man. Utd. igra formacijo 4-4-2 da imajo vse pokrito in lahko napadajo na vse mogoče načine. Upam da se bo SAF držal reka ''napad je najboljša obramba'' Glory Glory Man. Utd.!
ArchEnemy
05. 05. 2011 10.13
@Mil40 Lahko si prepričan da United ne bo igral napadalno....sej niso nori da se spustijo v divjanje z Barco. Po mojem bo SAF pošteno zapr sredino in igral z enim napadalcem...Rooneyem!!
DarhVader
05. 05. 2011 10.05
Glory Glory Man United Upam, da bo na finalni tekmi takšen sodnik kot je bil včeraj.
Rene Vidonja
05. 05. 2011 10.02
mater ste eni spet glasni tisti finale je man-utd odigral verjetno najslabšo tekmo sezone ... pehtaa ja shaktar in pa skupina barce sta pa bila zelo tžka na drugih tekmah je pa itak sodnik prešvercal barco
Rene Vidonja
05. 05. 2011 09.55
damjan1120 04.05.2011, 23:43 7 Bar Dxt04.05.2011, 23:410 Kdo bo sodil finale ???????? Tom Henning Ovrebo, stranska sta pa Wolfgang Stark in Frank de Bleeckere..Vsaj tako sem prebral...Lahko, da se motim... a misliš barcino sanjsko ekipo z temi sodnikami ?:)
ir.maiden
05. 05. 2011 09.42
lepa tekma, čeprav že odločena. najlepše je bilo to, da niso teatralno padali in po hujših prekrških hitro nazaj na noge šli...
dajno
05. 05. 2011 09.11
Finale bo pravi! Dve napadalni ekipi, juhuuu!
samir007
05. 05. 2011 09.04
cestitke manu za lepo zmago. kar se pa tice tekme real-barcelona pa ze pocas vi mal preiravate res da je imel sodnik veliko začetniških napak. ki se tako izkusenim sodnikom nebi smeli zgoditi. vendar je barca vsen bol zaslužila finale kot real. upam na lepo finale in pravično sojenje. naj zmaga bolši
shiker
05. 05. 2011 09.02
@ArchEnemy Saj maš prav... v bistvu sem napisal kar si želim da se zgodi;) Se pa mi zdi, da bo vseeno Barca zdaj ko je premagala Real igrala bolj sproščeno in bo igra še bolj stekla.. Ferguson je prekaljen ni kaj, ni pa tak "umazan" kot Mourinho in vsekakor bo lepša tekma tudi z veliko manj simuliranja, v to sem pa prepričan!
ArchEnemy
05. 05. 2011 08.45
@shiker Schalke je dobra ekipa in so zasluženo prišli do polfinala kjer pa jih je čakal veliko veliko premočan United. Ni Schalke slab, United je igral fenomenalno. Me zanima kaj bi barca z 2 postavo naredila proti Schalkeju. Vsi pozabljate, da ima United granitno obrambo. Še Evans-Smalling...totalno neuigrana dvojica je zlahka ustavljala vse nalete. Če misliš, da bo United igral tako kot dve leti nazaj se motiš! Ferguson ne bo pozabil napake izpred dveh let. je pa še ena bistvena zadeva tu. United nima več CR-ja ki je na tisti tekmi soliral in tekmoval z Messijem, namesto, da bi igral za Ekipo. Lahko se pričakuje bolj obrambno taktiko in trdo igro Uniteda...kako barca igra proti temu smo videli pa na prvi tekmi proti realu v polfinalu ko če nebi bil Pepe izključen nebi dala gola še 10 let. Če jim sodnik pusti njihovo jokanje in simuliranje in valjanje in piskal vsak dotik potem NIHČE nima šans. če pa sodnik dovoli moško igro potem se to pošteno spremeni. Ja Barca ima Messija, Iniesto, Xavija,...fenomenalne igralce...United ima pa Rooneya, Hernandeza, Vidiča, Evraja in predvsem enega, ki lahko prevesi tehtnico pošteno na stran svojega kluba...Giggsa...ki je pri 37 letih bolj kot ne neustavljiv!! Finale bo težka tekma. Itak sam navijam za United in verjamem da bo Ferguson naredil tako taktiko, da bo United zmagal...če pa že more Barca zmagat pa upam da zmaga pošteno in ne s pomočjo sodnikov. In še glede terminatorja Vidića, ki ga je "šikno" Eto'o...en bistven podatek je tu...Eto'o igra za Inter sedaj in Vidića ne bo več "šikno"...Villa pa Eto'oju ne pride do gležnjev!!
TheEnko20
05. 05. 2011 08.36
PONOVITEV RIMA :) Naj zmaga boljsi to bo dobra tekma jst sm si ze uzel dopust :)z a finale 2g skanka i i dva pira :)
cocowski
05. 05. 2011 08.35
Srčno upam do s takim rezultatom ukanete barco pa da sodi slovenska trojica fair play
Akselson
05. 05. 2011 08.20
pehtaa od kdaj pa je chelsea lahek nasprotnik, vsaka ekipa ki pride do finala je morala pokazati vse svoje znanje, če bi bil to sam en nasprotnik in ena sama tekma bi lahko to govorili, tako pa so v iizločilnih bojih imeli Marsellie, Chelsea in Shalke04, barcelon je pa imela Arsenal, Rubin Kazan in Real Madrid, tako da ne govori traparij pehtaa ker očitno nimaš pojma o nogometu ali pa vidiš samo barcelono
ilovemilka
05. 05. 2011 08.20
hhahaha komi čakam da še barco na podoben način nakantajo....bomo vidli kako bojo simulirali nog.barce.pod nogami angelžov.
shiker
05. 05. 2011 07.49
lepa zmaga... če po teh dveh tekmah sodim ne vem, kak je šalke prišo do polfinala.. v finalu pa bo druga pesem... Vsi ki ste zdaj glasni ste pa pozabli kak je vašega Vidiča terminatorja v finalu šikno Eto, pa kak je Ferdinanda terminatorja2 preskočil Messi v glavnem - repriza - 2:0 za Barco!
CR7Forever
05. 05. 2011 07.32
@ pehtaa haha ja barca je mela pa težke nasprotnike ;) razn reala sami amaterji ;))
ArchEnemy
05. 05. 2011 07.13
Mislim da je napredovanje popolnoma zasluženo...Schalke ni imel niti 0,00001% možnosti za napredovanje. Glede finala pa...če bo sodnik pustil moško igro potem bo prvak United, če bo dovolil jokanje in valjanje in piskal vsak najmanjši kontakt potem bo pa zgodba že znana....zmaga Barce United pa tekmo konča z desetimi igralci!! Upam da bo sodnik imel jajca in da zmaga United!!!
Capital L
05. 05. 2011 06.51
pehta hodi se pocit :D ker ne ves kaj govoris :D