Nogomet

Ferguson še na počitnicah razmišljal o Barci

London, 14. 09. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni nogometni trener Manchester Uniteda sir Alex Ferguson je dejal, da si v letošnjem finalu Lige prvakov želi znova zaigrati z Barcelono.

Alex Ferguson
Alex Ferguson FOTO: Reuters

V lanskem finalu prestižne Lige prvakov sta se za naslov pomerila španska Barcelona in angleški Manchester United. Naslova evropskega klubskega prvaka pa so se veselili Katalonci. Dve leti v Ligi prvakov nepremagan United je bil v boju z zvezdniki Barcelone nebogljen, njihovi zvezni igralci so bili premalo agresivni, predvsem pa brez idej v napadu. Na drugi strani so Španci pokazali svojo tehnično dovršenost, tekmecem so uspešno "skrivali" žogo, tako da so več kot zasluženo Španiji zagotovili nov evropski naslov.
 

Kot kaže, pa trener sir Alex Ferguson še vedno razmišlja o finalni tekmi, saj si je posnetek le te vzel tudi na počitnice, kjer je še enkrat analiziral razloge za boleč poraz. „Sedaj sem si povsem na jasnem, kaj je šlo narobe in razloge za poraz je vedno dobro poznati. Na počitnice sem si vzel DVD in še enkrat pogledal tekmo. Že pred tem smo šli s strokovnim timom skozi finale in ga natančno preučili,“ je za Sky Sport razpredal Fergie.
 

Barcelona
Barcelona FOTO: Reuters

Strateg Uniteda, ki v Ligi prvakov igra v skupini B s CSKA Moskvo, Bešiktašom in Wolfsburgom, pa bi tudi letos v finalu najraje srečal Barcelono. „Rad bi dobil še eno priložnost, da poravnam račune z Barcelono. Zato bi v finalu najraje igral četo Pepa Guardiole,“ je dejal Ferguson. „Nihče ne želi izgubljati v evropskih finalih, zame je bil to prvi takšen poraz in vsi smo bili zelo razočarani, a včasih moraš enostavno sprejeti, da pridejo tudi slabi dnevi.“
 

V novi sezoni Lige prvakov se bodo Rdeči vragi v torek udarili z Bešiktašom.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iHalaMadrid.
14. 09. 2009 22.58
endzi17 od koga bo dobo petardo pa kdaj jo je dobo mislim v tej dobi
united_fan
14. 09. 2009 17.40
united je prvih 10 minut dominiral..barca se je zaprla in potem dala gol prvič ko je prišla čez sredino.. potem (priznam) so nas nadigrali..barca je (sramotno) upala zaigrati šele ko je bila v prednosti..če nebi zabili tega gola že v 10 minuti si upam stavit da bi United tole tekmo dobil..ampak kakor pravi fergie, račune bomo poravnali:)
Borli
14. 09. 2009 12.56
je reku da želi igrati v finalu z barco zdei govori tko da že ma zagarantirano pot do finala!!
endzi17@hotmail.com
14. 09. 2009 09.39
fergi je legenda sam spet bo dobu petrado:)
klubb_nine
14. 09. 2009 07.44
VAMOS BARCA !!!!