Šport

Landis tudi drugič pozitiven

Pariz, 05. 08. 2006 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna kolesarska zveza je sporočila, da je bil Floyd Landis pozitiven tudi na drugem dopinškem testu.

Bo Landis ostal brez zmage na Touru?
Bo Landis ostal brez zmage na Touru? FOTO: Reuters

Ameriški kolesar Floyd Landis bo najverjetneje ostal brez letošnje zmage na najbolj sloviti etapni kolesarski preizkušnji na svetu - dirki po Franciji. Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je namreč sporočila, da je bilo tudi v vzorcu B nenormalno visoka raven testosterona. Pri 30-letnem Američanu so dopinški preizkus opravili po sedemnajsti etapi letošnje francoske pentlje, rezultati vzorca A in B pa sta povsem identična.

"Analiza vzorca B je pokazala identične izsledke prvega testiranja. Po našem pravilniku bo antidopinška komisija UCI od ameriške kolesarske zveze zahtevala, da sproži disciplinski postopek proti Landisu," je v izjavi za javnost zapisala UCI.

Kolesarsko moštvo Phonak, za katerega je Landis tekmoval na Touru, je prekinilo pogodbo z Američanom
Kolesarsko moštvo Phonak, za katerega je Landis tekmoval na Touru, je prekinilo pogodbo z Američanom FOTO: Reuters

Iz kolesarskega moštva Phonak, za katerega je Landis tekmoval, pa so sporočili, da so razdrli pogodbo z ameriškim kolesarjem. Sam je tudi tokrat odločno zavrnil zavedno uporabo prepovedanih poživil, bržkone pa Landisa čaka dveletna prepoved nastopanja na vseh tekmovanjih pod okriljem UCI.

Če bodo Landisu odvzeli zmago na Touru, bo Američan prvi kolesar v zgodovini dirke po Francije, ki mu bodo zaradi dokazanega jemanja prepovedanih poživil odvzeli naslov najboljšega. V primeru, da bodo Landisu odvzeli rumeno majico, bo zmagovalec dirke po Franciji postal Španec Oscar Pereiro.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jastreb.gt
05. 08. 2006 16.07
pereiro si je zaslužil rumeno majico....
jimi.hendrix@email.si
05. 08. 2006 15.29
Pravila so za vse enaka, čeprav si Američan.
sodelujem@email.si
05. 08. 2006 13.05
težki trenutki