Šport

Lakersi boljši od Mavericksov

Los Angeles, 07. 12. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Obračun med aktualnimi prvaki, moštvom Los Angeles Lakers, in trenutno vodilnim moštvom prvenstva, ekipo Dallas Mavericks, se je končal z visokim, toda tesnim izidom 105:103 v korist Lakersov.

Kobe Bryant je blestel
Kobe Bryant je blestel FOTO: Reuters

Napeto srečanje v Los Angelesu so dobili aktualni in trikratni zaporedni prvaki lige NBA, ki pa jim letos ne gre vse po načrtih, saj so proti Dallasu dosegli šele svojo osmo letošnjo zmago, s čimer so trenutno šele deseti v zahodni konferenci. Za zmago je najbolj zaslužen Kobe Bryant, ki je 21 od svojih 27 točk dosegel v zadnjih dvanajstih minutah, vključno z atraktivno potezo, ko je osem sekund pred koncem postavil končni izid.

Zadnjo priložnost za morebitni podaljšek ali celo zmago je zamudil Michael Finley, ki je sekundo pred koncem zgrešil met za tri točke. Sicer pa so Jezerniki v drugem polčasu zaostajali že za 27 točk (61:88), nato pa napravili svoj največji preobrat v zgodovini kluba.

Miami slabši od Portlanda

Najuspešnejši košarkar petkovega večera, ki je nekoč polnil slovenske koše, je bil tokrat gruzijski "Slovenec" Stepania. V 24 minutah igre je dosegel deset točk, aktiven pa je bil tudi pod košema, še zlasti pod svojim, kjer je polovil kar sedem zgrešenih metov svojih soigralcev. Kljub solidni igri pa slabemu Miamiju ni uspelo presenetiti Portlanda, saj so odigrali svoj najslabši prvi polčas v zgodovini kluba.

Gostitelji so si na začetku priigrali visoko prednost 22:2, gostom iz Floride pa v vsem prvem delu ni uspelo zadeti več kot 22 točk. Bonzi Wells je bil s 17 točkami in sedmimi skoki najboljši posameznik domačih, za Miami pa je 15 točk dosegel Eddie House, ki je s trojko tik pred koncem preprečil že drugi letošnji poraz svoje ekipe z več kot dvajsetimi točkami.

Sacramento Kings - Denver Nuggets 98:77

Med strelce se je tokrat vpisal tudi nekdanji Ljubljančan Nikolaj Ckitašvili, ki je ob porazu Denverja v Sacramentu v 17 minutah igre dosegel pet točk, ob tem pa zgrešil vse tri poskuse z razdalje. Uspešni košarkarji iz enega najmanjših ameriških NBA mest so zmago nad Nuggetsi slavili kljub temu, da imajo trenutno na razpolago le osem zdravih in sposobnih košarkarjev.

V ekipi je še vedno prava bolnišnica, saj manjkajo Mike Bibby, Peja Stojaković, Hedo Turkoglu, Scot Pollard in Lawrence Funderburke. Vlogo najboljšega strelca je tako moral prevzeti Doug Christie s 23 točkami, Vlade Divac pa je bil z osmimi točkami med manj razpoloženimi. Pri gostih je izstopal le James Posey z 22 koši.

San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 98:93

Ostala tri trenutno vodilna moštva lige NBA so imela manj sreče, saj sta ob Dallasu izgubila tudi Philadelphia in Indiana. Philadelphia je morala s 93:98 priznati premoč San Antoniu, pri katerem je z 29 točkami izstopal Tim Duncan, Pacersi pa so izgubili v Phoenixu. Gostitelji so bili zelo razigrani, saj je kar pet njihovih igralcev končalo z dvojnimi številkami, najuspešnejši pa je bil Stephon Marbury z 19 točkami in devetimi podajami.

Tekma je bila sicer zelo izenačena, saj je Phoenix šele v zadnjih treh minutah z delnim izidom 10:3 strl odpor zelo dobrih Pacersov. Tudi v vodilnem moštvu centralne skupine je kar pet košarkarjev končalo z več kot desetimi točkami, najboljši pa je bil Jermaine O'Neal s 25. Primož Brezec ni stopil na igrišče, njegova ekipa pa je doživela svoj drugi poraz na zadnjih treh gostujočih tekmah.

New Orleans Hornets - Houston Rockets 98:96

Hornetsi (Cortney Alexander v akciji) so se veseli zmage nad Houstonom
Hornetsi (Cortney Alexander v akciji) so se veseli zmage nad Houstonom FOTO: Reuters

Edini podaljšek je bil odigran v New Orleansu, kjer so se domači Hornetsi na koncu veselili tesne zmage nad Nachbarjevim Houstonom. Jamal Mashburn je za enajsto zaporedno domačo zmago dosegel 25, Jamal Magloire pa 16 točk in kar 17 skokov. Slednji je bil najuspešnejši tudi v podaljšku, v katerem je dosegel pet točk in štiri skoke. Za Houston je zase letos rekordnih 29 točk in deset skokov dosegel igralec s klopi Kenny Thomas.

V ostalih srečanjih so domače zmage dosegli še Orlando, ki je bil z 88:78 uspešnejši od Washingtona, Boston je z 91:80 že šestič zapored ugnal New York, Toronto je s 103:89 še šestnajstič zapored premagal goste iz Chicaga, Utah pa je z visokih 104:71 slavil nad najslabšo ekipo sezone Memphisom, ki si letos še ni priigral zmage v gosteh.

SORODNI ČLANKI