Šport

Krimovke popravile vtis

Ljubljana, 15. 01. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v drugem krogu lige prvakinj premagale norveški Tertnes Bergen z dobrim rezultatom 32:18.

Krima Mercator - Tertnes Bergen 32:18 (16:12)

Varovanke Toneta Tislja so se prvič v letošnji ligi prvakinj predstavile domačemu občinstvu, ki se je na koncu lahko veselilo druge zmage. Tokrat so izstopale Tanja Dajčman, Marina Vergeljuk, Olena Jacenko in Anja Frešer, ki so prednjačile v napadu, kolektivna igra vseh igralk v obrambi pa je popolnoma onemogočila vse nevarnejše norveške napade.

Krimovke so že v uvodnih trenutkih tekme prevzele pobudo. Tiselj je tokrat v prvo sedmerko poslal vratarko Luminito Dinu, Natalijo Derepasko, Jacenko, Marino Vergeljuk, Ljudmilo Bodnievo, Tanjo Oder in Gano Sjukalo. Prav Derepaskova in krožna napadalka Bodnieva, ki je ves prvi polčas odigrala dobro tako v napadu kot v obrambi, sta domačinke povedli v vodstvo z 2:0. Norveške podprvakinje so sicer uspele izid znižati na 2:1, toda Dinujeva v krimovih vratih in veliko napak pri podajah sta evropskim podprvakinjam dali možnost za višjo prednost. To je v osmi minuti s sedemmetrovke uspela uresničiti Tanja Oder, ki je tako prekinila strelski post v letošnjem tekmovanju in svojo ekipo povedla v vodstvo s tremi goli razlike (5:2).

Drugi del se je za slovensko ekipo začel še bolje kot prvi, saj sta Vergeljukova z dvema in Dajčmanova z enim zadetkom razliko povišali na visokih sedem golov (19:12), kar je že dalo slutiti, da Norvežanke niso dovolj velika ovira za zelo ambiciozne slovenske prvakinje. Ob tem je svojo nalogo na levem krilu kot menjava za nerazpoloženo Odrovo odlično opravila Dajčmanova. Tiselj je nekaj igralnega časa namenil tudi povratnici po poškodbi kapetanki Deji Doler, ki je že v svojem prvem napadu povišala na devet, Olga Čečkova pa minuto kasneje že na deset golov prednosti.

S tem je bilo že jasno, da so Krimovke na pragu nove zmage. Norvežanke, ki so se v ligo prvakinj uvrstile prek kvalifikacij, so z vse več napakami domačinkam le še olajšale delo. V teh minutah so gostiteljice na krilih tradicionalno glasnega občinstva na Kodeljevem zaigrale še bolj sproščeno in kar letele po igrišču, tako da jim niti nekateri ne najbolj racionalno odigrani napadi niso prišli do živega. Zadnje minute tekme so ob visokem vodstvu in številnih tehničnih napakah Norvežank minile povsem mirno za domači tabor, ki je pridno polnil mrežo obeh gostujočih vratark in se v Španijo tako odpravlja s polnim izkupičkom.

_________________________________________________

Izjave po tekmi:

Tone Tiselj, trener Krima: "V prvem polčasu smo igrali še malce v krču, igra ni še prav stekla, predvsem v obrambi. Drugi del pa smo opravili bolj sproščeno, k čemur je veliko pripomogel tudi širok izbor v našem kadru. Namreč vsaka igralka, ki je vstopila v igro, je le še dvignila ritem v ekipi. Ob tem pa velja pohvaliti tudi naše navijače, ki so spet napolnili dvorano na Kodeljevem."
Deja Doler, kapetanka Krima: "Veseli me, da je z mojo poškodbo vse v redu. Pred samim povratkom sem se počutila kot debitantka, toda gol, ki sem ga dosegla takoj po vstopu v igro, je vse skupaj veliko olajšalo."
Tore Johannesen, trener Tertnesa Bergna: "Že pred tekmo nismo pričakovali zmage proti takšni ekipi, kot je Krim, saj smo mi še na pol amaterji. Toda vseeno smo igrali preveč spoštljivo. V prvem polčasu je še nekako šlo, v drugem pa smo povsem padli."

_________________________________________________

Dvorana na Kodeljevem, gledalcev 2.500, sodnika: Migas in Bavas (oba Grčija)
Krim Mercator: Farkas, Derepasko 2 (1), Jacenko 4, Vergeljuk 4, Frešer 4, Doler 3, Bodnieva 3, Dinu, Oder 1 (1), Kurent, Tomanovič, Sjukalo 2, Čečkova 3, Dajčman 6 (1)
Tertnes Bergen: Pedersen, Dyrhol, Petersen Waage 2, Braekkan, Huseklepp 3, Bergsvik, Hylleseth 3, Sundsbak, Henriksen, Ommundsen 6 (4), Vikeboe 4, Lindoe, Skorpen Furnes
Sedemmetrovke: Krim Mercator 5 (3), Tertnes Bergen 6 (4)
Izključitve: Krim Mercator 14, Tertnes Bergen 12 minut
Rdeč karton: Vikeboe (50.)