Šport

Krimovke opravile tudi s Špankami

Alicante, 22. 01. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v tretjem krogu lige prvakinj v gosteh premagale špansko Eldo Prestigio s 30:25.

Krim Mercator – Orsan Elda Prestigio 30:25 (17:13)

Kljub odsotnosti Tanje Oder, ki je zbolela, in Andree Farkas, ki je tekmo izpustila zaradi smrti prijateljice in madžarske reprezentance Anite Kulcsar, je ekipa Krima Mercatorja zanesljivo opravila svoj doslej najtežji izpit v letošnji sezoni lige prvakinj. Vnovič je v odločilnih trenutkih dobro zaigrala Ljudmila Bodnjeva, izdatno podporo pa je imela tudi na levem krilu s strani Tanje Dajčman in na desnem Olene Jacenko.

Uvodne minute derbija so minile povsem v znamenju varovank Toneta Tislja. Španke, na čelu s slovensko reprezentantko Silvano Ilič, namreč razen izenačenja na 1:1 proti čvrsti obrambi Krima niso mogle narediti veliko. Tako so Krimovke v naslednjih trenutkih naredile delni izid kar 7:0 in povedle z 8:1. K učinkoviti predstavi gostij so močno pripomogle tudi same Španke, saj so v napadu naredile veliko napak in izgubile kar nekaj žog. Španke so bile nevarne le v zadnjih treh minutah prvega dela, ko so se z golom Ruizove približale na 13:15, toda izkušene evropske podprvakinje so znale trezno odigrati zadnje napade in na odmor oditi s štirimi goli prednosti (17:13).

Nadaljevanje je uvodoma ponudilo drugačno sliko na igrišču. Španke so ob podpori bučnega občinstva, med katerim je bilo tudi približno sto navijačev Krima, prednost prepolovile in kazalo je, da se obeta bolj zanimiv drugi polčas. Toda Ljudmila Bodniva in Marina Vergeljuk se s tem nista strinjali in prav po njuni zaslugi je razlika kmalu spet znašala zanesljivih pet zadetkov (17:22). Najbolj nevarno je bilo deset minut pred koncem tekme, saj so domačinke znižale na 23:27, gostje pa kar nekaj časa niso uspele zatresti mreže nasprotnic. Toda zalogaj golov in razpoložena Dinujeva sta bila dovolj velika razloga, da uspeh Krima ni bil več pod vprašajem. Tisljeve varovanke v soboto čaka dvoboj v Bergnu, kjer si že lahko zagotovijo nadaljevanje tega tekmovanja.

_________________________________________________

Izjave po tekmi:
Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Dekleta so morala vložiti veliko dela, da so premagale zares odlično ekipo Elde, ki je imela tudi veliko podporo s tribun. Ob tem pa se moram zahvaliti tudi našim navijačem. Tekmo smo odigrali tudi za tiste, ki jih danes ni bilo z nami, predvsem tu mislim na Tanjo Oder in Andreo Farkas. Kar se same igre tiče, smo glavno delo opravili že na začetku, ko smo visoko povedli in z dobro obrambo vseskozi držali razliko."

Silvana Ilič, rokometašica Elde Prestigio: "Krim je bila in je moja ekipa, trenutno igram pač tu. Tudi današnjo tekmo smo odigrale kar dobro, toda Krim nas je presenetil z načinom obrambe, proti kateri se nismo najbolje znašle."

Olena Jacenko, rokometašica Krima Mercatorja: "Vsekakor je odločila obramba, ki je presenetila Eldo. Ob tem smo takoj visoko povedle, kar nas je na koncu tudi pripeljalo do zaslužene zmage."

_________________________________________________

Mestna dvorana, gledalcev 2.300, sodnici: Ehrmann in Kuenzig (obe Nemčija)
Elda Prestigio: Ruiz 1, Box 4, Pinto, Morales 2, Cano 3, Elejaga, Fraile 5, Verdu, Sanchez, Soit 4 (1), Morante, Gisbert, Ilič, 4 Brauer 2 (1)
Krim Mercator: Marinček, Derepasko, Jacenko 5, Vergeljuk 4, Frešer 3, Doler, Bodnjeva 6, Dinu, Mihič, Kurent, Tomanovič, Sjukalo 4, Čečkova 2, Dajčman 6 (1)
Sedemmetrovke: Elda Prestigio 4 (2), Krim Mercator 3 (1)
Izključitve: Elda Prestigio 4, Krim Mercator 6 minut
Rdeč karton: /

_________________________________________________

Izida:

Skupina D:
Elda Prestigio- Krim Mercator 25:30
Din Niš - Tertnes Bergen 24:25

Lestvica lige prvakinj skupine D:

1. Elda Prestigio 3 3 0 0 89:68 6
2. Krim Mercator 3 2 0 0 91:71 4
4. Tertnes Bergen 3 1 0 2 68:89 2
3. Din Niš 3 0 0 2 65:75 0

SORODNI ČLANKI