Šport

Kradljivi boksarji

Chicago, 29. 10. 2007 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kljub temu, da se svetovno prvenstvo v boksu še ni dobro začelo, so se incidenti že začeli. Romunske boksarje so denimo ujeli pri kraji.

Čeprav na svetovnem boksarskem prvenstvu v Chicagu ne nastopajo kubanski predstavniki, ki jim je odhod v ZDA prepovedal predsednik Fidel Castro, pa incidentov ne manjka. ZDA niso obljubljena dežela le za Kubance, ampak tudi za mnoge druge, kar so dokazali dva Egipčana, dva reprezentanta Ugande in en Armenec, ki so v času prvenstva izginili iz službenega hotela v Chicagu. A to še ni vse. Tri romunske boksarje so v veleblagovnici ujeli pri kraji, zato so jih skupaj z dvema trenerjema takoj izgnali iz države.

Boksarji so se namesto v ring podali krast v veleblagovnice.
Boksarji so se namesto v ring podali krast v veleblagovnice. FOTO: Reuters

Poleg tega jih je Mednarodna boksarska zveza (AIBA) izključila iz svoje organizacije, tako da ne bodo mogli več nastopati na tekmovanjih pod njenim okriljem.

Po incidentih so organizatorji in AIBA sklicali krizni sestanek z vodjami reprezentanc ter zagrozili, da bodo v primeru, če bodo posamezniki kriminalna dejanja posnemali, izključili vse predstavnike držav, iz katerih nepridiprav prihaja.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

badabum
29. 10. 2007 13.09
Očitno imajo romuni to v krvi...