Košarka

Lorenzo Brown: Pred občinstvom v Ljubljani bo v užitek nastopati

Ljubljana, 06. 09. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., M.F.
Komentarji
2

Danes in v soboto bo v okviru Ljubljanskega festivala športa v Hali Tivoli potekal mednarodni košarkarski turnir. Na tivolskem parketu bo Cedevita Olimpija gostila zvezde Evrolige – Panathinaikos, Anadolu Efes in Bayern. V prvi polfinalni tekmi se bosta udarila Olimpija in Panathinaikos, v drugi pa Efes ter Bayern. Obe tekmi si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

Košarkarji ljubljanske Olimpije se bodo najprej pomerili z evropskimi prvaki iz Aten. Moštvo Panathinaikosa sta pred novo sezono okrepila španski reprezentant Lorenzo Brown in Ömer Yurtseven, ki se v ligi NBA ni naigral.

"Odlično se počutim in prepričan sem, da bi soigralci rekli enako zase. Zaenkrat gre vse še bolj počasi, saj je še vse bolj sveže. Počasi se prilagajam na svojo novo ekipo in nove soigralce, a veselim se že tekem," je dejal Brown, ki se je v lanski sezoni kot član Maccabija iz Tel Aviva znašel v drugi peterki Evrolige. 

Lorenzo Brown
Lorenzo Brown FOTO: 24ur.com

Panathinaikos je v zadnjem evroligaškem finalu presenetil madridski Real, zato bodo Grki v letošnji sezoni pod dodatnim drobnogledom. "Pritisk je seveda na nas, ampak to je zabaven del igre. Vsem postaneš tarča, vsi se želijo dokazovati proti tebi in to te naredi boljšega. Zabavno bo," pravi Američan, ki sicer brani barve Španije. 

Deteljice, pa tudi Efes in Bayern, na turnirju v Tivoliju čaka sploh prva preizkušnja po poletnem premoru. Kljub dejstvu, da gre za prijateljski in pripravljalni turnir, iz vseh taborov zatrjujejo, da bodo igrali na zmago brez zadržkov. 

"Vsako tekmo, ki jo igramo, smo primorani zmagati. Vselej igramo na polno, zato mislim, da bo pred občinstvom, ki nas čaka tukaj v Ljubljani, v užitek nastopati," je povedal Brown. 

Podobnega mnenja je bil na zadnjem treningu pred začetkom turnirja tudi novopečeni član turškega Efesa Vincent Poirier. "Seveda tekme igramo, da jih zmagamo. Prijateljska tekma gor ali dol. Gre za čast in vsi v tej ekipi smo željni zmag. Vselej je sezono dobro začeti z dobrim izhodiščem, zato je prva tekma vedno pomembna."

Vincent Poirier
Vincent Poirier FOTO: 24ur.com

"Za nami je dober teden, kar se tiče treningov, sedaj pa je čas, da to prenesemo v igro. Zato smo tukaj, to si želimo. Pred nami je prva tekma, ki bo pokazala, kje smo in na čem še moramo delati," še dodaja Francoz, ki se je carigrajski zasedbi pridružil po treh letih igranja za Real Madrid.

Francoski center sicer o Ljubljani ne ve veliko, a zaveda se, da je Olimpija moštvo z bogato zgodovino: "Morda se jim bo nekoč znova uspelo vrniti v Evroligo."

Za začetek bodo tako lahko ljubljanski navijači in ljubitelji košarke okusili evroligaške zasedbe na turnirju Zvezde Evrolige na tivolskem parketu. Oba polfinala bosta na Kanalu A in VOYO, prvi od 17.35 dalje, drugi pa od 20.15. 

Zvezde Evrolige prvo polfinale
Zvezde Evrolige prvo polfinale FOTO: 24ur.com
Zvezde Evrolige na tivolskem parketu
Zvezde Evrolige na tivolskem parketu FOTO: VOYO

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc65
06. 09. 2024 11.09
+1
To vsi rečejo ko pridejo v novi klub.
kala 09
06. 09. 2024 09.16
+2
Kakšno občinstvo,misliš 100 gledalcev