Košarka

'Zvezdan Mitrović je vrhunski trener. Ima vse, česar Pianigiani ni imel'

Ljubljana, 22. 09. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Tadej Vidrih, M.D.
Komentarji
4

ABA liga se vrača na ekrane Kanala A in VOYO, z njo pa tudi komentator Peter Vilfan. Zelo se veseli nove sezone, ki obeta veliko. Od novinca iz Dubaja do novega trenerja na klopi Cedevite Olimpije, ki po nekaj letih znova napoveduje dobro igro in boljše rezultate. Prvi obračun Cedevite Olimpije v novi sezoni lige ABA proti FMP-ju si lahko ogledate nocoj na Kanalu A in VOYO od 20.30 naprej.

Peter Vilfan. Ta konec tedna se vrača liga ABA. Kaj lahko pričakujemo od te sezone?

Jaz predvsem pričakujem, da bomo vsi skupaj uživali v dobri košarki. Najprej naj povem, da sem zelo vesel in zadovoljen, ker bom tudi jaz znova zraven. Še posebej, ker bomo to delali na Kanalu A, kjer smo tako uspešno in dobro sodelovali pet let, od leta 2017 do 2022. Kar se tiče košarke, oziroma predvsem seveda igre obeh slovenskih klubov, se bomo osredotočili na Cedevito Olimpijo. Jaz bi rekel, da glede na to, kaj smo videli v tem pripravljalnem obdobju, si upam trditi, da bo ta sezona absolutno boljša, kot sta bili zadnji dve. Bi si pa želel in glede na vse, kar smo videli na teh pripravljalnih tekmah, ko so zmagali kar na sedmih od devetih tekem, izgubili samo proti dvema Evroligašema, proti Panathinaikosu, aktualnemu evropskemu prvaku in proti Bayernu, pa upam, da bo to morda en tak majhen korak tja nazaj, kamor si vsi tako zelo želimo.

Omenili ste oba slovenska kluba, Krko in Olimpijo. Predvsem Olimpija ima kar visoke cilje v tej sezoni.

Olimpija mora pravzaprav vedno imeti visoke cilje. Bodimo realni. Eno je, ali jih potem lahko uresniči ali ne. Ampak prišlo je do velikih sprememb. V ekipi so samo štirje igralci iz lanske sezone, vsi ostali so novi. Nov je tudi trener Zvezdan Mitrović. Jaz bi rekel celo vrhunski trener, strokovno podkovan in predvsem trener z avtoriteto. Pravzaprav ima vse tisto, česar lanski trener Pianigiani ni imel. In to je za takšno ekipo, kot je Cedevita Olimpija, zelo pomembno.

Zvezdan Mitrović in varovanci
Zvezdan Mitrović in varovanci FOTO: Aljoša Kravanja

Olimpija, kar se tiče pripravljalnih tekem, igra poletno in razigrano. Velikokrat žoga kroži, iščejo podajo več. Je to tista igra, ki lahko Ljubljančane vrne vsaj med najboljše štiri v ABA ligi?

Mislim, da je to pravzaprav edina igra, ki jih lahko vrne tja nazaj med te štiri. Po dolgem času ima Olimpija spet ekipo igralcev, ki se razume med seboj, ki sodeluje, ki nenazadnje tudi uživa v tej igri. To se vidi tudi po obrazih igralcev, ko jih gledaš na parketu. Ali so zadovoljni ali so pravzaprav srečni? In to se vidi. Pa še nekaj je zelo pomembno. Veliko priložnosti dobivajo tudi mladi igralci in mladi slovenski igralci. Vse tisto, kar se pravzaprav v zadnjih dveh, treh, mogoče celo več sezonah v Ljubljani in pri Olimpiji ni dogajalo.

Zanimivo je tudi, da je letos v ligi novinec, ekipa Dubaja. Kaj lahko pričakujemo od Dubaja? Za zdaj neznanka, bo pa tam igral tudi slovenski reprezentant Klemen Prepelič.

Ja, seveda, težko je v tem trenutku govoriti o tem, kako daleč lahko seže Dubaj. Kakšna je to ekipa? Dobro, sestavili so konkretno, zelo dobro ekipo. Ne vrhunske. Ne bi rekel ekipo, ki bi se lahko enačila recimo s Crveno zvezdo in Partizanom, ampak ekipo, ki bo absoluten konkurent vsem ekipam, tudi tem, ki konkurirajo za prva štiri mesta. Kakšni so? Bomo videli kmalu. Že v drugem krogu naslednjo nedeljo gostujejo v Ljubljani. Z njimi seveda tudi naš Klemen Prepelič in mislim, da bo to lepa priložnost. Prvič, da vidimo to novo ekipo, drugič, da prvič vidimo Cedevito Olimpijo na pravi uradni tekmi na domačem parketu.

Favorita sta seveda spet Partizan in Crvena zvezda. Kdo menite, da jih lahko ogrozi?

Mislim, da v tem trenutku težko katera koli druga ekipa v tem tekmovanju ogrozi Partizan in Crveno zvezdo. Partizana jaz še nisem gledal, kako igrajo v letošnji sezoni. Crvena zvezda je igrala nekaj tekem. Ni jim šlo najbolje v teh pripravljalnih tekmah, ampak seveda eno so trening tekme, drugo so prave tekme. Že njuna proračuna sta taka, da seveda odstopata ogromno od ostalih ekip tukaj v ABA ligi. Tako da absolutno ostajata favorita za prvo mesto. Ostali pa morajo narediti vse, da če drugega ne, jih pa vsaj presenetijo, premagajo na kakšni tekmi. Ker seveda vsakogar se da premagati.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rookoko
22. 09. 2024 09.08
Vrhunski trener? Si pisem cez 2 meseca 😀
odaljen
22. 09. 2024 08.47
+0
Peter- izvrsten igralec in izvrsten komentator ! S tvojim komentiranjem ima Olimpija šestega igralca- respect !
vrtnicax5
22. 09. 2024 08.58
-1
vrtnicax5
22. 09. 2024 08.59
-1