Košarka

Zmaji lovijo četrto zmago: zahteven izziv v solunskem 'kotlu'

Solun, 22. 10. 2024 13.02 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji članske ekipe Cedevite Olimpije bodo v sredo po slovenskem času gostovali v Solunu pri Arisu, kjer bodo na obračunu petega kola rednega dela BKT EuroCupa skušali zabeležiti četrto evropsko zmago, a se obenem vrniti na zmagovalne tirnice. Konec tedna košarkarske zmaje čaka obračun v regionalni ligi Aba proti Budućnosti. Prenos bo na Kanalu A in VOYO.

Rok Radović
Rok Radović FOTO: Luka Kotnik

Pred člansko zasedbo Cedevite Olimpije je novo gostovanje, tokrat v Solunu, kjer se bodo zmaji na dvoboju petega kola rednega dela BKT EuroCupa pomerili z Arisom. Ljubljančani se bodo po porazu proti Igokei v Laktaših skušali vrniti na zmagovalne tirnice, obenem pa bodo v Grčiji skušali priti do četrte zmage v Evropskem pokalu v tej sezoni. Nasproti jim bo stala ekipa, ki ima po štirih odigranih tekmah v rednem delu sezone obraten izkupiček zmag in porazov kot slovenski prvaki in v skupini B trenutno zaseda sedmo mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavni trener članske zasedbe Zvezdan Mitrović se je v četrtek vrnil v Ljubljano, v ponedeljek je bil tudi prisoten na treningu članske ekipe, a bo gostovanje v Solunu preventivno izpustil. 

Po tekmi v Solunu bo sledila vrnitev v Ljubljano, kjer bodo v nedeljo ob 17.45 v Stožicah gostili Budućnost VOLI. Prenos obračuna bo na Kanalu A in VOYO.

Po daljši odsotnosti zaradi zdravstvenih težav se je ekipnim treningom v nedeljo pridružil Lovro Gnjidić, ki bo skupaj s soigralci tudi odpotoval v Grčijo. Brynton Lemar še naprej okreva po poškodbi stopala. "V Grčiji nas čaka zelo težka tekma. Vsi vemo, da Aris na domačem igrišču vedno igra zelo dobro. Ob podpori domačih navijačev so vedno izredno agresivni na obeh straneh igrišča. Na naše tekmece se zavzeto pripravljamo, v Solun pa se odpravljamo z enim ciljem, to je zmaga," je pred potjo v Grčijo za uradno spletno stran kluba povedal Rok Radović, ki je minuli teden proti Lietkabelisu dosegel sedem točk, Igokei pa jih je dal 12 in zbral še šest skokov. 

"Z začetkom sezone v Evropskem pokalu smo lahko zadovoljni, gremo iz tekme v tekmo. Ne smemo se zadovoljiti s trenutnim izkupičkom zmag. Vemo, da jih lahko dosežemo še več, na vsaki tekmi pa gremo po zmago." 

Aleksej Nikolić
Aleksej Nikolić FOTO: Luka Kotnik

Solunski Aris v Evropskem pokalu nastopa drugo sezono zapored, klub iz Grčije pa ima po uvrstitvi v osmino finala v minuli sezoni tudi v tej ambicije po uvrstitvi v končnico. V sezono 2024/25 je grški kolektiv vstopil s porazoma proti Umani Reyer in Turk Telekomu, sledila je zmaga proti Lietkabelisu, v četrtem kolu pa je nato na domačem parketu izgubil še proti Hapoelu iz Jeruzalema (68:78).

V ekipi Arisa po štirih odigranih tekmah v Evropskem pokalu statistično izstopata dva košarkarja, David De Julius in Vassilis Toliopoulos. Prvi v povprečju dosega 16,2 točke na tekmo, drugi pa 15,0 točke na obračun. Medtem ko je Toliopoulos na tekmi z Lietkabelisom dosegel 26 točk, jih je De Julius v zadnjem dvoboju s Hapoelom v statistiko vpisal kar 30.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Krimko
22. 10. 2024 14.19
Gremo Zmaji💪