Košarka

Vrnitev v ligo NLB: Maccabi se bo odločil čez mesec dni

Barcelona, 07. 05. 2011 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo košarkarskega kluba Maccabi iz Tel Aviva naj bi čez približno mesec dni sprejelo odločitev o vrnitvi v ligo NLB.

Vodstvo košarkarskega kluba Maccabi iz Tel Aviva še ni sprejelo odločitve, ali v prihodnji sezoni zaigrati v regionalni konkurenci lige NLB, kjer so v preteklosti že igrali. Predsednik izraelskega ponosa Šimon Mizrahi je dejal, da je ponudba mamljiva, a hkrati zavrnil medijske napise, da naj bi odločitev o nastopanju padla že med zaključnim turnirjem najboljše četverice v Barceloni.

Šimon Mizrahi (desno) pričakuje, da bo skupaj s sodelavci odločitev sprejel čez približno mesec dni.
Šimon Mizrahi (desno) pričakuje, da bo skupaj s sodelavci odločitev sprejel čez približno mesec dni. FOTO: Reuters

Košarkarji Maccabija so se namreč prebili v finale tekmovanja, na katerega se želijo pripraviti v miru, zato bi lahko bilo tudi sprejemanje odločitve, kot je pristop tekmovanju, prehitro. "Drži, da se dogovarjamo za igranje v ligi NLB in smo zainteresirani, a ne bomo mešali stvari. V Barcelono smo prišli na F4 in druge stvari ta hip ne morejo biti tema pogovora. Menim, da bo odločitev padla čez približno mesec dni,“ je dejal Mizrahi. Maccabi bi v primeru igranja lige NLB nastopal na treh frontah, in sicer v domačem prvenstvu, Evroligi in Ligi NLB. V kolikor se bo odločil za vrnitev med regionalno elito, bo imel nekoliko prilagojene urnike tekmovanj.

Če bo v sredo oz. četrtek igral tekme Evrolige, bo potem odigral še dvoboj lige NLB, ob vrnitvi v domovino pa predvidoma v ponedeljek še tekmo domačega prvenstva.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenac13
07. 05. 2011 17.16
Maccabi je že igral pred leti v NLB. Lepo bi bilo če bi zmagali Evroligo in se pridružili NLB, to bi bila dobra reklama za ligo. Se pa delno strinjam s pikanejko da imajo preveč američanov in prav bi bilo da vsaj pol ekipe morajo biti igralci države iz katere je klub.
pikanejka
07. 05. 2011 16.52
ne rabimo ameriških izraelcev. sami problemi z varnostjo itd.....