Košarka

Veličastno slovo zlatega kapetana v domačih Stožicah

Ljubljana, 24. 08. 2024 22.52 | Posodobljeno pred 19 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
19

Zlati kapetan Goran Dragić je v soboto zvečer v ljubljanskih Stožicah odigral še zadnjo tekmo svoje vrhunske košarkarske kariere. Na dogodku, kjer se je trlo zvezdnikov iz vseh strani sveta, sta se pomerili ekipi 'Team Gogi' proti ekipi 'Team Luka'. Uspešnejši so bili seveda v Gogijevi ekipi (108:86), na parketu pa smo videli predvsem veliko zabavnih vložkov in atraktivnih potez. Številni košarkarski zvezdniki, ki so se zaradi priljubljenega Gogija zgrnili v Ljubljano, so povsem navdušili do zadnjega kotička napolnjeno dvorano. Dobrodelna nota pa se je vila skozi dvodnevno dogajanje.

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je v Stožicah na spektakularen in veličasten način sklenil svojo športno pot. Kako veliko zanimanje je bilo za ta dogodek, priča dejstvo, da so bile vstopnice že pred časom razprodane v nekaj minutah. Številni ljubitelji košarke so tako ostali brez tako želenega kosa papirja, bodo pa zagotovo vsi, tako tisti v dvorani kot tudi tisti, ki so dogodek spremljali prek zaslonov, skupaj z Gogijem ohranili številne nepozabne košarkarske spomine. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slednjih je zares veliko. 38-letnik je čez lužo odpotoval leta 2008, v vseh teh letih pa je bil član moštev Phoenix Suns, Miami Heat, Houston Rockets, Toronto Raptors, Brooklyn Nets in Chicago Bulls. Zadnjo tekmo v najmočnejši košarkarski ligi na svetu je odigral lani, bil pa je član moštva Milwaukee Bucks. Kot se je sam izrazil, se na konec kariere težko pripraviš, a se zaveda, da košarke pač ne moreš igrati celo življenje. Povedal je tudi, da je s svojo kariero zadovoljen in tako lahko miren odide v pokoj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Košarkar je bil seveda tudi nepogrešljiv člen slovenske reprezentance, za katero je zbral 90 nastopov. Leta 2017 je torej v Istanbulu z ekipo pokoril celotno Evropo, se okitil z zlato medaljo ter pri tem postal še najkoristnejši igralec prvenstva. V vlogi kapetana seveda, zlatega kapetana. To vlogo pa je še zadnjič prevzel v ljubljanskih Stožicah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kapetana svojih ekip Dragić in Luka Dončić sta  tako pripravila pravi šov. Že sam nabor igralcev, ki je potekal na gala dobrodelni prireditvi v petek po vzoru lige NBA, je bil precej zanimiv. V Team Gogi so ob zlatem kapetanu njegovo slovo tako doživeli Steve Nash, Vlatko Čančar, Vladimir Radmanović, Nikola Vučević, Sani Bečirović, Aleksandar Ćapin, Nebojša Joksimović, Jaka Lakovič, Domen Lorbek, Klemen Prepelič, Zoran Dragić, Saša Pavlović, Matjaž Smodiš, Žiga Dimec, Primož Brezec, Rašo Nesterović, Predrag Danilović, Chris Bosh in Erazem Lorbek. S klopi pa so košarkarje na parketu taktično usmerjali Spasoje Todorović, Kevin McHale, Alvin Gentry, Aleksandar Đikić, Jure Zdovc, Chris Quinn in Dalibor Damjanović.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V nasprotni zasedbi, Team Luka, je Dragićev naslednik v vlogi kapetana slovenske reprezentance izbral Bogdana Bogdanovića, Luisa Scolo, Nikolo Jokića, Robina Lopeza, Alekseja Nikolića, Matica Rebca, Bena Udriha, Jako Blažiča, Eda Murića, Boštjana Nachbarja, Uroša Slokarja, Sašo Zagorca, Miho Zupana, Bobana Marjanovića, Gašperja Vidmarja, Dejana Bodirogo, Dirka Nowitzkega, Miroslava Berića in Josha Richardsona. Zvezdniško zasedbo pa so vodili Igor Kokoškov, Aleksandar Đorđević, Aleš Pipan, Rado Trifunović, Memi Bečirović in Zoran Martić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dvorana Stožice je bila tako priča še enemu košarkarskemu spektaklu, Goran Dragić pa je v krasni atmosferi odplesal svoj zadnji ples. Košarkarska tekma se je končala z zmago "domače" ekipe, toda rezultat tokrat sploh ni pomemben. Čeprav je bilo precej atraktivnega dogajanja. In seveda veliko, veliko zabave. V soboto so bili v Stožicah pomembni predvsem občutki, ki bodo kreirali tiste najlepše spomine. Tako Gogija samega, kot tudi vseh tistih, ki so sodelovali pri dogodku. In seveda vseh navijačev, slovenskih ljubiteljev košarke, ki so znova dokazali, da so zares najboljši!

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medŠihtom
25. 08. 2024 17.24
+1
bolj patetično kot veličastno. ampak, kar tolažte se, tako kot pri vseh ostalih zablodah te režimske države. haha.
dule100
25. 08. 2024 11.43
+2
Cirkus za rajo! 😂
medŠihtom
25. 08. 2024 11.32
+2
mal na silo je bilo vseskupi, za vse. se vidi po zdolgočasenih facah.
Šumsko voče
25. 08. 2024 11.05
+1
Hvala bogu da te jokice nebomo rabli vec gledat.hvala ti za veliko uslugo da si sel
Gustibus
25. 08. 2024 10.49
-2
Koliko ene "fovšije" se nabere, ko se zberejo legende. Tipično slovensko. Sam pa pravim samo, kapo dol.
medŠihtom
25. 08. 2024 10.21
+1
haha, živ dovhčas, neizvirno, prisiljeno. jokica pa v svojem stilu še vedno demonstrira nepredelane travme iz otroštva, nizko samopodobo in manjko domišljije. s pešutom so se res osmešli do konca, tretjerazredni rdeči oportunistek zaznamovan s korupcijo in strahopetnimi srbjanskimi posli res ne sodi zraven takemu "naj bi bil kao gala" dogodku. samo še ena dolgočasna procesija za zdolgočasene blokarčke ki se programirano prekladajo iz ene procesije na drugo. krneki.
Šac81
25. 08. 2024 09.41
-1
Če smo fer,Ddagić ni bil neki presežek,bil je borec na parketu to je vse.Nima nba prstana,statistično nič posebnega.Dončič za primerjavo ima najboljšo statistiko izmed vseh bivših yugo kosarkarjev v nba.Tudi razen Jokića in Dončiča ni Nasha ni bilo nekih velikih imen,razen bivši Yugo stari kosarkaši.Lahko bi rekli za spektakel tresla se je gora,rodila miš.Pa ne pljuvam samo mnenje povem svoje.Vse dobro.
Vlahek
25. 08. 2024 09.23
+0
Rodiš se v sloveniji,živiš v sloveniji,odraščaš v sloveniji,ješ v sloveniji,igraš za slovenijo,otroke nardiš v sloveniji, AMPAK NA KONCU SI SRB🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
JAZsemTI
25. 08. 2024 09.40
+4
Kaj bi oni brez nas ali kaj bi mi brez njih? To je zdaj vprašanje.
Vlahek
25. 08. 2024 09.20
-2
🤣🤣🤣zanimivo dokler si. 0 si slovenec ko pa postaneš zelo znan si pa srb🤣🤣🤣
Kiturina
25. 08. 2024 09.16
-2
Pov Srbije je povabu kao Slovenc on 😂
Volja
25. 08. 2024 09.07
+6
Vse dobro njemu in njegovi družini. 🙌
Mirkovi?
25. 08. 2024 08.45
-2
Samo vprašam vas kdo je on....?
slovenka62
25. 08. 2024 08.59
+4
zztop5
25. 08. 2024 09.06
+7
Vlahek
25. 08. 2024 09.21
-1
Grma53
25. 08. 2024 08.34
+2
Vse je v rokah medijev. Tudi iz Tita in Goloba so naredili vele zvezdo, pa čeprav sta čisto nekaj drugega. Od vseh treh pa razen promocije Slovenija ni imela nobene koristi. Od zadnjih dveh, le škodo.