Košarka

V Unionu Olimpiji vendarle spremembe?

Ljubljana, 18. 11. 2008 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nada Pavšin
Komentarji
13

Upravni odbor Uniona Olimpije bo danes sprejel odločitve, kako po črnem nizu porazov nadaljevati sezono. Bo prvi odšel trener Džikić ali kdo od igralcev?

Kljub temu da trener Uniona Olimpije Aleksandar Džikić uživa močno podporo tako podpredsednika kluba Petra Vilfana kot direktorja Igorja Dolenca in igralcev, je njegovo nadaljnje delo v Ljubljani pod velikim vprašajem. Šest zaporednih porazov, od tega trije v Evroligi in trije v ligi NLB, kar vpijejo po spremembah. Džikić je v ponedeljek ves dan sestankoval, odločitev pa naj bi danes prinesel sestanek upravnega odbora. Prav z Džikićem si je sicer klubska uprava začrtala dolgotrajen razvoj tivolskega kluba, saj je z njim podpisala triletno pogodbo.

Trener Uniona Olimpije Aleksandar Džikić
Trener Uniona Olimpije Aleksandar Džikić FOTO: Damjan Žibert

Še bolj kot trener na trhlih tleh stojijo nekateri igralci, pri katerih naj bi člani upravnega odbora naredili prvi rez. Pred sezono so v Ljubljano pripeljali resda mlade, a talentirane košarkarje, od katerih so pričakovali mnogo več, kot so doslej pokazali. Pod drobnogledom sta predvsem oba ameriška košarkarja, Jonathan Wallace in Frank Robinson. Kamen spotike je tudi center Vladimir Golubović, ki je sicer ob odličnem Mirzi Begiću dobil nekoliko manj minutaže, a tudi danih priložnosti ni učinkovito izkoristil. Je pa deležen velikega dela klubskega proračuna. Mladost, neizkušenost in prvo srečanje z Evroligo so bili dolgo opravičilo za neučinkovitost, a v nedogled jih klub kot je Olimpija, ne more čakati. Vodilni si morajo slej ko prej priznati, da so pred sezono slabo kadrovali.

Vladimir Golubović
Vladimir Golubović FOTO: Damjan Žibert

Še bolj temni oblaki so se nad Tivoli pripeljali v ponedeljek, ko je Marko Milič naznanil, da mora na operacijo kolena zaradi poškodovanega meniskusa. S parketa bo odsoten vsaj pet do šest tednov, ob tem pa upa, da se bodo mlajši igralci ob njegovi odsotnosti vendarle prebudili. Časa za 'dremanje' namreč ni. V Evroligi je v prvem delu na sporedu le še šest tekem, Zmaji pa imajo v statistiki pri zmagah še vedno zabeleženo ničlo. Žalosten pa je tudi pogled na lestvico lige NLB, kjer trenutno zasedajo osmo mesto.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

basic
18. 11. 2008 18.16
res se mi ucasih zdi kokr da sploh nekateri nimajo volje po zmagah, ampak pod vecjim pritiskom bojo, slabs bojo igral.. tko da mormo bit strpni, ker bodo kmalu ujel formo, pol bomo pa gledal dobre rezultate
Harrison
18. 11. 2008 16.29
blablabla0
18. 11. 2008 14.34
Snauzer ti si en šalabajzer
lazycocos
18. 11. 2008 13.48
sej to ni samo ta sezona, to se vleče že nekaj let
Ibrahimović_Ibra
18. 11. 2008 12.53
Ka zej to pustit jih morjo se še dobr uigrat. Una dva američana pa isto nista mela dost priložnosti oz. dost igre da bi lahka kej blo. Treba se uigrat ne pa takoj vn metat. Đikić je pa čist vredi trener tak da nevem res. Oni bi kr vn metal pa ono pa tretje. Dejte se skolirat mal čez noč nebo nč ratal.
ljubmatjaz@volja.net
18. 11. 2008 12.49
Moj predlog je, da je treba vrniti Okorna, ki velja za enega od najbolj perspektivnih mladih trenerjev v Evropi. Spomnite se s kakšno ekipo je on pred dvemi leti imel pet zmag v evroligi. Na razpolago je imel sedem igralcev, ki niso dobili plač tudi po pol leta pa so kljub teme premagali Juventut v gosteh, Macabi, Lottomatiko, Cibono, Partizan ... v Tivoliju. Sam so se ga mogli znebiti, ker je bil malo preglasen in ker je opozarjal na vse napake uprave Olimpije. Na koncu je pa itak prevladal sbski lobi in so zamenjali slovenskega trenerja s Memijem Bečirovićem in kasneje še z Đikićem. Največje uspehe je Olimpija dosegala s slovenskimi trenerji in tako bi moralo biti tudi v bodoče. Upam samo, da za trenerja ne pride Zdovc, ker to je pa največji prodajalec megle v slovenski košarki, kjerkoli je bil so ga nagnali: na Slovanu, v Splitu, v Sarajevu...
igor.zemljic1@telemach.net
18. 11. 2008 09.29
Menim,da smo vsi skupaj od Olimpije pričakovali preveč, prdvsem v EURO-ligi,saj se moramo zavedati,da se je prenekateri euroligaš okrepil tudi z igralci iz NBA,medtem, ko so si vsi najmočnejši razdelili poleg omenjenih še vso eueo-smetano in v taki konkurenci je težko zmagovati s takšno ekipo,kot jo trenutno premore ljubljanska ekipa. Zato se postavimo na realna tla in ne zahtevajmo v letošnji sezoni čudežev,ker jih ne bo! Morda pa se s časom in manjšimi korekcijami le da kaj spremeniti na bolje, in bomo potem ponovno uživali v euro-predstavah Olimpije,kot smo to že počeli nekoč.
brez_faksa
18. 11. 2008 09.20
UO sta bila lani Milič in Hukič. Z Ilievskim in Begičem bi lahko bili dobra osnova, vse ostalo pa ne dosega nivoja.
warbaby@email.si
18. 11. 2008 09.14
strpnost-ja pa ne izpad iz evrolige: le kdaj se potem nazaj uvrstijo???? nikoli še slep vidi da nujno rabijo enga organizatorja in krilo...pa ne take k imajo zdaj...
lazycocos
18. 11. 2008 08.48
pa če je preprosta računica: zakaj bi igral, če je dobro plačan, al igra dobro al igra slabo denar je isti
SNAUZER
18. 11. 2008 08.46
Makedončka nič ne omenjajo. Vladko je najbolj plačan, pa ni za te dnarje nič naredu. Ker je zet. Džikiča, pa na Niš expres, prav tako, pa vse nigre in ostalo drhal. Slovenski fantje naj igrajo in se kalijo, da bomo nekoč imeli nove Miliče,Daneue,Hauptmane,Zdovce.
driskapiska
18. 11. 2008 08.44
sej bo, sam cajt jim dejte... padal smo 5 let, zdej se bomo pa kr v enem nazaj dvignili? dejteno dejte.... STRPNOST!!!
lazycocos
18. 11. 2008 07.28
vsem plačo znižat, vsakemu en čaj po treningu namesto denarja, če bojo rezultati potem dobijo plačo, drugače...jebat ga to kar gledamo, lahko rečem, da mi na rekreaciji igramo boljše košarko kot pa tile plačani kekci sramota, da se jih plačuje