Košarka

V taboru Reala vre: Hezonja in trener Mateo na nasprotnih bregovih

Madrid, 14. 10. 2024 11.40 | Posodobljeno pred 5 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji madridskega Reala so vse prej kot prepričljivo vstopili v novo klubsko sezono. Po treh odigranih tekmah španskega prvenstva so kralji že pri dveh porazih – nazadnje so klonili proti moštvu Bilbaa –, medtem ko so v elitni Evroligi sredi minulega tedna morali priznati premoč še münchenskemu Bayernu. Da so odnosi znotraj moštva pošteno načeti, priča tudi ena od izjav nosilca igre Reala, Maria Hezonje, ki je udaril po trenerju Chusu Mateu.

Real Madrid vse od sezone 2003/04 ni vstopil tako medlo v novo sezono kot na začetku letošnje. Neprepričljive igre zvezdniškega moštva, ki mu po odhodu legendarnega Pabla Lasa s trenerske klopi že nekaj časa poveljuje Lasov dolgoletni pomočnik Chus Mateo, so že načele odnose znotraj slačilnice, v kateri ne manjka "tempiranih bomb".

Ena takšnih je prav gotovo hrvaški reprezentant Mario Hezonja, ki mu zadnji prvenstveni poraz proti zasedbi Bilbaa ni dobro sedel in je v pogovoru z novinarji brez dlake na jeziku spregovoril o Mateovih metodah dela. "Dobro smo vstopili v tekmo, nato pa je on (Chus Mateo, op. p.) začel s prepogostimi menjavami rušiti ritem naše igre. Tako se bomo zelo težko povezali med seboj, tekme pa si sledijo ena za drugo," je uvodoma dejal razočarani Hezonja in nadaljeval: "Real je prevelik klub, da bi se norčevali iz naših navijačev. Če želimo odigrati dobro sezono, se bomo morali še kako potruditi. Nič se namreč ne bo zgodilo samo od sebe."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To je bil že drugi prvenstveni poraz Reala v dozdajšnjem delu sezone, Mateo pa je bil nemalo presenečen ob novinarskem vprašanju o načetih odnosih z enim od nosilcev igre. "Če je tako, potem ne vem ... Vsaj z moje strani ni nobenih težav, ne vem pa natančno, o čem razmišlja Hezonja. Lahko razumem njegove frustracije po porazu, a Real o stvareh, ki se tičejo slačilnice, nikoli ni razpredal v javnosti. Vsi skupaj se moramo malce umiriti in nadaljevati s trdim delom. Verjamem, da bodo kmalu prišle tudi zmage," pa je o dogajanju v Realovi slačilnici v zadnjih dneh povedal Chus Mateo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
14. 10. 2024 14.06
+2
Chus enostavno ni dorasel svoji funkciji. Lani bi Real, če bi imel na klopi npr. Lassa ali koga bolj izkušenega, z lahkoto zmagal finale Evrolige. Po mojem bo potrebno zamenjat trenerja in pripelja nekoga izkušenega